Beste lezers,

Wat eenieder vergeet is dat Schiphol een hub is voor veel passagiers. Bijvoorbeeld passagiers uit VS blijven in transit area om later door te vliegen naar Bangkok. Uiteraard pas nadat restricties zijn opgeheven. Het denken dat als je vanuit Nederland wil vliegen je met alleen Nederlanders in een vliegtuig zit is niet juist. Om deze reden verwacht ik dat het nog wel een tijdje zal duren eer er weer toeristen kunnen komen.

Mocht Nederland virusvrij zijn impliceert dat dan dat er alleen Nederlanders met vlucht mee mogen? Gaat er vast weer iemand discriminatie roepen want men woont toch in Nederland met een verblijfsvergunning?

Groet,

Rob

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Als Nederland virusvrij is mogen dan alleen Nederlanders naar Thailand?”

 1. Cornelis zegt op

  Waar haal je vandaan dat ‘eenieder vergeet dat Schiphol een hub is voor veel passagiers’?
  Wie er Thailand binnen mag wordt alleen door Thailand bepaald en als het voor de luchtvaartmaatschappij vast staat dat je niet zal worden toegelaten zul je niet aan boord komen.

 2. Fons zegt op

  KL0875 is idd ook een combivlucht van Qantas 4243 richting Australië

  • Fons zegt op

   QF 4243

 3. RNO zegt op

  Hi Cornelis,
  mijn eerste reactie was wat korter en is door redactie als apart artikel volledig geplaatst. Misschien ben ik wat onduidelijk geweest dus zal proberen uit te leggen wat ik bedoel. Als Nederland vanuit Thailand toestemming krijgt om weer passagiers binnen te brengen geldt dat dan alleen voor Nederlandse ingezetenen? Dat bedoelde ik met Schiphol is een hub voor doorvliegende passagiers.Wat als die uit een land komen waarvoor Thailand nog geen vrijbrief voor heeft gegeven? Jij zegt dat die dan niet worden geaccepteerd door de luchtvaartmaatschappij. Wat als er iemand uit zo’n land in Nederland woont? Wordt die dan wel of niet geaccepteerd? Komt die persoon Thailand wel binnen dan? Hoop dat het nu meer duidelijk is wat ik bedoelde te zeggen.

  • TheoB zegt op

   Goede vraag om tegen die tijd aan de Thaise ambassade te stellen.

   Volgens mij zijn de Thaise autoriteiten voorlopig nog niet zover dat ze over dit soort gevallen nadenken.
   Ik ben dus bang dat niet-Nederlanders van een niet-virusvrij-verklaard land, die in virusvrij Nederland wonen met een verblijfsvergunning en hun reis naar Thailand willen beginnen in Nederland, niet worden toegelaten tot Thailand.

   Als je nu een antwoord wilt hebben zou je de vraag ook kunnen stellen aan de Thaise ambassade van inmiddels virusvrijverklaard New-Zealand. Bv. schrijven dat je een Nederlander bent en met een verblijfsvergunning in New-Zealand woont.

  • RNO zegt op

   Nog kleine toevoeging als dat mag. Als doorvliegende passagiers in transit area blijven is er geen paspoortcontrole. Kunt u zich voorstellen hoe “leuk” het wordt voor de gate employee die paspoorten moet controleren en dan passagiers moet weigeren? Vluchtvertragingen zie ik al opdoemen maar misschien ben ik teveel ingewijde in deze materie of doe ik aan doemdenken?

 4. albert zegt op

  eerst die uit China (ook die uit Peking mogen mee) en dan de rest en Nederland dat duurt nog even

 5. willem zegt op

  Nederland zal waarschijnlijk tot er een vaccin is niet virusvrij zijn.

  Het totaal virusvrij zijn is nooit een korte termijn doel van Nederland geweest. Het virus indammen en zorgen dat dat het voor de zorg beheersbaar blijft is het primaire doel en daarmee tijd winnen om medicatie en een vaccin te ontwikkelen.

  Met het openen van de Europese binnengrenzen en het verder versoepelen van de maatregelen zal het virus nog zeker een tijd in Nederland blijven.

  Thailand is altijd voor 100% gegaan. Daarvoor is niets gespaard. Gelukkig zijn we in Nederland niet bereid zo ver te gaan. Onze vrijheid en onze welvaart is voor de Nederlander erg belangrijk.

  Hopen dat Nederland in de komende maanden op een lijst komt te staan met landen die virusvrij zijn is waarschijnlijk ijdele hoop.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website