Beste lezers,

In mijn zoektocht naar informatie over, overlijden, testament, crematie en andere informatie in verband met doodgaan in Thailand, heb ik een antwoord gevonden van “Cor” en “Louis Gooren” in verband met de vraagstelling “Je crematie regelen voor je dood” van 17 oktober 2016, met de tekst: “Afstaan van het stoffelijk overschot aan de medische wetenschap”.

Ik zou graag over dit onderwerp, meer informatie bekomen. Ik woon in Nongkhae, Sarraburi op +- 90 km van Bangkok. Ik heb reeds met drie universiteiten in de buurt van Bangkok contact op genomen voor informatie in verband met dit onderwerp, maar krijg geen antwoord op mijn vragen.

Zijn er lezers die hiervan op de hoogte zijn, hoe en waar ik contact kan opnemen, voor de afstand te regelen van mijn stoffelijk overschot, na mijn overlijden in Thailand. Indien “Cor” of “Louis Gooren” deze vraag leest, zou ik graag contact opnemen met hen, voor meer informatie te bekomen, aangezien “Cor” vermeld, dat hij deze regeling reeds gemaakt heeft in Chang Mai.

Met dank bij voorbaat.

Winlouis – win.louis@hotmail.com

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Afstaan van het stoffelijk overschot aan de medische wetenschap in Thailand”

 1. marco zegt op

  Ik heb dit via het Rode Kruis in Thailand gedaan.
  1 document
  ga naar het dichtsbijzijnde kantoor van het Rode Kruis in Thailand, zij kunnen u helpen.

 2. cees zegt op

  ik
  ben in 2004 naar mijn huisarts gegaan in Chiangrai
  waar ik nog steeds woon
  en die heeft een document voor mij geregeld
  en ondertekend ook door een vertegenwoordiger van een ziekenhuis waar hij werkte
  en door mijn partner
  ik draag altijd een pasje bij me
  waarop gegevens staan voor de vinder hoe te handelen
  immigratie etc tonen zich dankbaar
  want er is een tekort aan “materiaal”
  eenvoudig dus
  en kosten besparend!

  sterkte!
  Cor

 3. HansNL zegt op

  Schriftelijk of per e-mail om informatie vragen werkte bij mij ook niet.
  Ben dan maar de universiteit getogen, formulier ingevuld, onder getuigen ondertekend, waarop het pasje gemaakt werd en aan mij overhandigd werd.
  Geen probleem dus.
  Persoonlijke aanwezigheid schijnt de handle te zijn.

 4. Louis Gooren zegt op

  Ik heb het geregeld met de afdeling anatomie van de medische faculteit in ChiangMai. Ik ben tot 1 nov in Nederland en heb de desbetreffende papieren niet bij me. Het zou ook kunnen dat ik in Nederland overlijd en dan is mijn crematie in Nederland

 5. nicolaas zegt op

  Ik heb het ook via het rode kruis gedaan. Ik heb zowel een donorkaart gekregen voor orgaandonor en voor het afstaan van mijn lichaam voor studenten.

  Nabestaanden moeten het wel snel na het overlijden melden en dan nog is het niet 100% zeker. Soms weigeren ze een lichaam als het bijv. teveel is aangetast door chemo behandeling. Na overdracht kan de familie het lichaam niet meer bezoeken. Ik ben vertelt dat aan het eind van een semester of het studiejaar de lichamen (of wat er van over is) gecremeerd worden. Je kunt (laten) regelen dat er dan familie kan overkomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website