Beste lezers,

Ik kom al enkele jaren een vijftal maanden naar Thailand. Graag had ik geweten wat je zoal aan voeding mag binnen brengen in je bagage. Ik breng steeds een tweetal kg kaas binnen alsook een tweetal kg vleeswaren (gedroogd) Maar mag dit wel?

Tot op heden heb ik nog nooit controle gehad. Ik vraag mij af als ik ooit controle krijg en het is verboden, welke boetes hierop staan?

Groet,

Van eynde (BE)

17 reacties op “Lezersvraag: Wat mag ik vanuit België aan voedingsmiddelen mee nemen naar Thailand?”

 1. David H. zegt op

  Hier het antwoord op je vleeswaren vraag (foto van het vlees incluis ..)

  http://boomboomme.com/thailand/newbie/customs.htm

  Ik breng ook mijn voorrad chocolade en kaas binnen in redelijk grote hoeveelheid , maar ik schrijf in viltstift op verpakking “Not for sale ” (aanrader van die hard’s voordien…) niet wetend of dit helpt , enkel om mijn goede bedoeling aan te tonen , maar heb nooit vlees droog , rauw of in vacuum geriskeerd, dit wegens hun draconische straffen , (boetes nog te doen )…wegens die gekke koeieen ziekte

 2. dick zegt op

  Rookworsten, kaas, chocolade en meer eetbare spullen zijn al 15 jaar onderdelen van de inhoud van mijn rolkoffer en nog nooit controle gehad.

  • David H. zegt op

   Rookworsten lust ik ook wel maar de straffen eens je in hun mallemolen wordtgedraaid houd me er toch van weg ….. en ja ook nog nooit gecontroleerd in Suvharnaboum , maar dat is enkel een loterij ….wat als je toch eens er uitgepikt wordt ……?

   3. Meat from any country affected by Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE) or mad cow and foot-and-mouth diseases. The measure covers meat from all EU Member States and any other infected countries. Those carrying such diseased meat will be fined THB 40,000 and/or imprisoned for up to two years.

   Kort stukje uit :
   http://boomboomme.com/thailand/newbie/customs.htm

 3. Nest zegt op

  We zijn juist terug in Chiangmai van vakantie in Europa.Alle bagage( int. Vlucht) wordt gescand In De luchthaven . Nooit problemen gehad. Brachten nu mee : 3 kg witloof, 4 kg Belgische chocalade, 5 kg kaas van overal in Europa,blok van 1,5 kg gamon uit Spanje,Pickles….. geen probleem

 4. Harry Romijn zegt op

  Ik denk, dat de vraagstelling NIET gaat over “geluk gehad, niet gecontroleerd”, doch over wat de Thaise WET daarover schrijft. Ik ben ook heel vaak overgestoken bij rood licht, en nog nooit een boete gehad, doch dart wil niet zeggen: toegestaan”, laat staan over “wijs”.
  Waarom niet de Thaise douane gevraagd ?
  THAI-CUSTOMS [mailto:THAI-CUSTOMS@skynet.be]
  Tada Choomchaiyo
  Counsellor (Customs)

  of
  http://en.customs.go.th/cont_strc_simple.php?lang=en&left_menu=menu_prohibited_restricted_items&current_id=14223132414d505f4b

 5. Francois Nang Lae zegt op

  Je vraag is of je kaas MAG importeren in Thailand. De antwoorden die totnutoe gegeven zijn zijn van mensen die regelmatig levensmiddelen meenemen en daar nog nooit een probleem mee gehad hebben. De kans is vrij groot dat je er inderdaad geen problemen mee zult krijgen, maar het antwoord op je vraag moet toch echt zijn: Nee, het mag niet. Voor het invoeren van levensmiddelen heb je een vergunning nodig. Op het vliegveld hangen affiches waar de boete op vermeld wordt, maar ik heb niet onthouden hoe hoog die was. Wel dat het om een aanzienlijk bedrag ging, tot zelfs gevangenisstraf aan toe.

  Hier staat het hele verhaal: http://tinyurl.com/hwfjbbe

  De bepaling hierover, voor het geval je het document niet helemaal wilt lezen: “In addition to the Act imposing the above controls, a number of goods are also subject to import controls under or other relevant agencies. These include:

  The import of drugs, foods, and supplementary products requires prior licensing from the Food and Drug Administration, the Ministry of Health.”

  Misschien was het handiger geweest om dit niet te weten, maar als je het vraagt moet je natuurlijk wel een correct antwoord krijgen 😉

  • David H. zegt op

   Moet je wel even weten wat men verstaat onder importeren …., want houders van visa mogen goederen tot 20 000 baht in baggage hebben , wanneer men echter speciaal VLEES vermeld (MEAT ) dan is er hoegenaamd geen twijfel !

   Ook even opmerken dat cosmetica ook in de door u vermeldde lijst staat in algemeenheid , dus een tube tandpasta of haargel zou dus ook niet mogen , gaat om het begrip dat de douane als importeren verstaat …., echter restricted of prohibited item …dat laat geen twijfel mogelijk . Voeding niet restricted zal moeten geoordeeld of hoeveelheid of import is, of voor verkoop laat vermoeden , je type v/ visa /extensie za wel een criteria van beoordeling zijn .

   BVB een iemand die een jaarvisum heeft en een goede staat v/ dienst in Thailand heeft zal hoogstwaarschijnlijk geen probleem krijgen zolang geen expliciet verboden zaken in baggage heeft , daarom ook die 20 000 waardebepaling voor binnenkomstals een limiet van baggage of import .
   Maar vlees …brrrrr geen twijfel mogelijk staat er expliciet als verboden wegeng gekke koeienziekte …… zie bvb nergens kaas of chocolade staan …

   Vindt Schiphol Douane meer muggezifters dan Thai douane …

   • Francois Nang Lae zegt op

    Importeren is iets het land binnen brengen. Dat staat helemaal los van de hoeveelheid en van het al dan niet hebben van een visum. Dat er vrijstellingen zijn is mooi, maar een vrijstelling tot een bepaald bedrag betekent niet dat je verboden artikelen mee mag nemen zolang je onder dat bedrag blijft. De bepaling blijft simpelweg dat je voor de invoer van levensmiddelen een vergunning nodig hebt.
    Wat betreft cosmetica: The Cosmetic Act stipulates that for the purpose of protection of public health, any importer of controlled cosmetics must provide the name and location of the office and the place of manufacture or storage of the cosmetics, the category, or kind of cosmetics to be imported, and the major components of the cosmetics. Dat is dus van een andere orde dan de bepalingen rond voeding.

    • David H. zegt op

     Heb je in je aanhaling deze paar woorden gezien ” or kind of cosmetics to be imported,”
     Dus wordt cosmetica OOK as import aanzien …, kan heel goed begrijpen dat geen enkele Douanedienst volledge lijst kan maken van wat je WEL binnen mag brengen, vandaar enkel de prohibited artikelen zijnde de uitgesloten /verboden ….. dus volgens uw begrip mag een moeder met kleine baby geen babyvoeding bij hebben …..

     Kom nou he ….je weet nu toch al dat vertalingen van de Thais soms rare begripsvertalingen hebben ….wij zijn o.a ” Alliens ” komen net uit Eva’s /KLM spaceship….

     • Francois Nang Lae zegt op

      Ik haal slechts de regels aan zoals die online te vinden zijn. De vraagsteller vraagt namelijk niet naar hoe de praktijk werkt, maar naar wat er in de regels staat. Wat je van die regels vindt, hoe je ze uitlegt en of je je er aan houdt mag iedereen voor zichzelf bepalen.

   • Harry Romijn zegt op

    “Schiphol Douane meer muggezifters dan Thai douane “. Totdat – als in het V.K. zie https://nl.wikipedia.org/wiki/MKZ-crisis_(2001) .. de Engelse veestapel voor de helft geruimd moest worden wegens mond-en-klauwzeer, “geïmporteerd” in een worst, afkorting uit India en door iemand meegenomen maar weggegooid.

    Zelf meegemaakt op het vliegveld van Santiago de Chile: geen enkel land- of levensmiddelproduct komt het land in, zelfs nog geen stukje krentenbol, want men is griezelig bang voor welke besmetting dan ook vanaf buiten. De Andes, Atacama woestijn, Pacific en Zuidpool beschermen de flora en fauna tegen buitenlandse parasieten, schimmels enz.
    Geen idee, hoe andere landen, bijv Thailand, reageren op niet-gedocumenteerde import van “exoten”. Denk aan het binnenhalen van een parasiet, die de … rijstoogst zou kunnen aantasten, of andere gewassen. Ik ben de aantasting van de kokosnoot rond 2000 door een “weevil” = insect maar vooral het handjevol papaya GMO-zaden uit Hawaii nog niet vergeten.

    Verder heb ik het intellectueel niveau en de kennis, kunde, inzet en toewijding aan hun taak zowel als de gevoeligheid voor een “handje kleingeld” bij de Thais nogal wat anders staan, dat de “Schipholse”.

  • Harry Romijn zegt op

   Iedereen wordt geacht “De Wet” te kennen, zowel de bewoners als de bezoekers aan dat land.
   En dan huilen, als je aangehouden wordt, bijv. met een handje rijstzaden in de tas… wel uit China, met een klein beetje BT63-gen erin…of maiskorreltjes uit de USA met een van de “Cry” modificaties.

   • Rob E zegt op

    Iedereen wordt geacht “De Wet” te kennen, zowel de bewoners als de bezoekers aan dat land.

    Ja daarom zitten advocaten vier jaar in de bankjes om te leren wat ze toch al hadden moeten weten.

   • chris zegt op

    Het beginsel elke burger wordt geacht de wet te kennen houdt niet in dat alle burgers zouden moeten weten wat er in alle wetten staat maar het is de juridische fictie dat na de reguliere afkondiging van de wet eenieder geacht wordt daarvan kennis te hebben kunnen nemen. Onbekendheid met het bestaan of de inhoud van de wet vormt dus nooit een verontschuldiging voor overtreding van die wet en kan ingeval van strafbepalingen dus ook niet leiden tot straffeloosheid. (Wikipedia)

 6. Francois Nang Lae zegt op

  Met “iedereen wordt geacht de wet te kennen” wordt bedoeld dat je je nooit kunt beroepen op “dat wist ik niet”.

 7. Ronny L zegt op

  Als ik dit lees dan ben ik al jaren door het spreekwoordelijk
  “oog van de naald” gekropen.
  Elk jaar ga ik drie maanden naar LOS met een non immigrant O.
  In mijn koffer zit, buiten kaas en chocolade ook 10 potjes “filet americain” !
  Ja, vlees dus, omdat dit niet in LOS te verkrijgen is (althans niet bij mijn weten).
  Ik vraag me af wat er zou gebeuren indien ze het zouden ontdekken bij aankomst
  op de luchthaven….

  • Ann zegt op

   Tussen aankomsthal en kofferband staan al een poos enkele scanners,onlangs meerdere keren
   hier langsgekomen, er worden hier toch steeds meer steekproeven gehouden(Bkk int)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website