Lening om grond te kopen en mijn condo als borg?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
20 februari 2019

Beste lezers,

Ik ben eigenaar van een appartement in Phuket (freehold en afbetaald). Ben niet gedomicilieerd daar. Zou graag een stuk grond kopen voor mij en mijn vriendin op haar naam met mezelf als huurder van de grond op long term.

Vraag is: kan ik als buitenlander een lening bekomen bij een Thaise bank en mijn appartement als een soort van borg inbrengen? De grond aanschaffen zal ongeveer 50% van de waarde van het appartement bedragen.

Ben zelf klant bij Bangkok bank, maar heb het nog niet gevraagd. Wacht op reacties van jullie.

Heeft iemand van jullie ervaring in deze materie (goed en/ of slechte).

Mercietjes.

Groet,

Jean (BE)

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lening om grond te kopen en mijn condo als borg?”

 1. lung addie zegt op

  Beste Jean,
  ik wil je niet ontmoedigen en verkoop ook geen evangelie. Je kan het proberen, ga in de bank waar je klant bent, en stel daar de vraag. Ik vrees dat je, als buitenlander, zelfs als ‘eigenaar van een condo’ op jouw naam, van een kale reis zal thuiskomen. Zelfs voor de aankoop van een nieuwe wagen, op eigen naam, met voldoende onderpand als garantie, lukt dat amper of, bij mijn weten niet. Er zullen er mogelijk wel komen vertellen dat zij het wel konden maar je zal dan niet de eigenlijke finesse van de zaak vernemen. De eenvoudigste oplossing zal zijn dat uw vrouw, indien zij kan voldoen aan de voorwaarden van de bank (bv een bewezen officieel vast inkomen heeft), de lening aangaat. De grond, welke u samen wil kopen kan toch niet op uw naam als eigenaar verworven worden.

 2. Herwin Buyl zegt op

  Beste Jean, U wil een lening bekomen voor grond te kopen in Thailand.? Volgens mijn weten kan een Buitenlander GEEN grond bezitten in Thailand.! Of het zou moeten Uw bedoeling zijn van de grond aan te kopen op naam van een Thai, Echtgenote of Zoon/Dochter met de Thaise Nationaliteit, U kan ook gelijk welke Thai gelukkig maken en de grond op Haar/Zijn naam aankopen. U zal best eens goed informeren wat de mogelijkheden zijn, voordat U op zoek gaat naar een Lening. Veel geluk met Uw zoektocht naar informatie. Herwin. (BE)

 3. André Korat zegt op

  Als het op een naam van een Thai staat heb je kansen maar het hangt af van bank tot bank best vragen in de bank, als buitenlander krijg je geen lening

 4. chris zegt op

  een paar opmerkingen:

  1. jij kunt niet kopen, je vriendin wel.
  2. de bank kan haar wellicht geld lenen als jij garant staat voor de maandelijkse afbetaling
  3. dat doen ze alleen als je een goed maandelijks inkomen hebt of je condo als borg inbrengt
  4. men zal wellicht contractueel willen vastleggen dat jij tot het einde blijft betalen ook als de relatie wordt verbroken.

  Maar waarom verkoop je je condo niet en huurt hem terug of huurt een andere condo als jullie zo graag een stukje grond willen hebben?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website