Beste lezers,

Mijn vrouw maakt zich soms druk om het feit dat ik in Nederland altijd door vrouwen wordt geknipt. Het is nu immers de kapsalon waar ik al jaren kom (meer dan 10 jaar, sinds verhuizing) dus ben niet van plan dit te gaan wijzigen. Gewoon gezien het feit dat ik vertrouwen hierin eis daar er niks anders plaatsvindt buiten om dat mijn haren, soms wel, soms niet, worden gewassen en standaard worden geknipt. Ik hou immers niet van het geluid van een tondeuse!

Aangezien mijn vrouw soms zo achterdochtig is/doet als ik bij de kapster vandaan ben gekomen en mij geen goede reden kan geven over het waarom buiten de reden om “dat in Thailand de mannen enkel en alleen naar manlijke kapperssalon gaan”, welke ik niet snap daar ikzelf buiten de toeristische gebieden om Thaise mannen geknipt heb zien worden in een vrouwelijke kapsalon, door een vrouw, dus ja?

Nu vroeg ik mijzelf af of jullie ditzelfde probleem of iets gelijkstreffend hebben ervaren en/of mij hierbij kunnen helpen door mijn verhaal eventueel aan uw partner voor te leggen?

Ik zou het fijn vinden als ik mijn vrouw hierin zou kunnen begrijpen. Het onderwerp is immers geen discussies meer maar een flinke ruzie en ik krijg geen goede reden waarom ze boos wordt over mijn geknipte haar en het feit dat ik in een vrouwelijke kapsalon ben geweest.

Is het dan in Thailand (platteland) anders bij vrouwelijke kapsalons, dat, net zoals bij massage, er door een (Thaise en/of buitenlandse) man extra diensten gevraagd kan worden? Dat ze het niet aan mij wilt laten weten zodat ik naar mijn veilige kapster* in Thailand ga en blijf gaan. (*Ja, in Thailand word ik zonder problemen en gezeik geknipt door een vrouw! Betreft namelijk een vriendin van mijn vrouw. Uiteraard mag ik er niet heen zonder mijn vrouw). Betreft het een seksuele voorzorg maatregel met de kapster of zo iets vraag ik mijzelf dan ook af?

Het is dat lange haren mijn uiterlijk niet bevorderd maar anders (zucht).

Ik snap haar boosheid niet. Hopelijk jullie wel (eventueel met behulp van partner).

Met vriendelijke groet,

Hendrik S.2015


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Haar laten knippen door een kapster, waarom wordt mijn vrouw boos?”

 1. Khun Peter zegt op

  Het hoofd is het belangrijkste lichaamsdeel voor een Thai (https://www.thailandblog.nl/cultuur/het-hoofd/). Normaal gesproken mogen alleen partners elkaars hoofd aanraken. Als jouw vrouw jaloers is, wat nogal eens voorkomt bij Thai, dan zal ze willen dat alleen een man jouw hoofd aanraakt en niet een vrouw.
  Cultuurdingetje, zeg maar….

  • Hendrik S. zegt op

   Niet aan gedacht inderdaad. Bedankt!

  • 't zonnetje zegt op

   Beste KhunPeter,
   Het zou kunnen zijn wat je beweerd, dan heb ik met mijn thaise vrouw geen probleem met de kapper maar als ik in silverlake zit en een thaise vrouw en man op mij afkomen en vraagt of ze op de foto met mij mag heb ik een klein probleem met mijn vrouw, daarbij gezegd dat mijn vrouw haar hele leven in bangkok woonde.
   Om nog een voorbeeld te geven met een etentje met haar beste vriendin die tandarts is te dicht tegen mij aanstond bij een foto maken ook weer een blik kreeg, waarbij ik zei je bent er bij waarop ze zei het niet goed oogde als andere de foto zagen en dan afvragen wat voor vrouw zij is als ze die foto zien.
   Jaloers of cultuur voor mij zou beide kunnen zijn.

  • Rob V. zegt op

   En de voet staat het laagst in de rangorde, dus als Hendrik voortaan zegt dat hij naar een vrouwelijke masseuse gaat voor een voetmassage dan zal zijn vrouw dat natuurlijk prima vinden. 555

   Serieus, ik zou hier geen cultureel excuus achter zoeken en al hememaal niet de standaard wijsheden uit de toeristenboekjes dat het hoofd heilig is en je diep in de problemen komt als je het hoofd aanraakt. Ik heb nog gehoord van een man dat zijn vrouw van welke nationaliteit dan ook moeite had met ewn vrouwelijke kapster. Ik ben bang dat Hendrik gewoom een jaloerse vrouw heeft die bang is dat hij bij de kapster meer dan slechts zijn hoofdhaar laat knippen… of die minstens hem kan proberen weg te kapen. Dat lijkt me niet makkelijk.

   Om je vrouw een plezier te doen kan ze natuurlijk een paar keer mee of hij kan opzoek naar een andere kapper. Al zal ze dan vast ergens anders weer problemen mee hebben, vooral als Hendrik dit wantrouwen toch wel een beetje verdient heeft zoals hij hier onder schreef. Eerlijk zijn, open kaart spelen en elkaar tegemoet komen spreekt voor zich, dat hoort in elke relatie. Als een partner echter vol jaloezie blijft dan wordt het heel wat lastiger de relatie in stand te houden. Ik hoop voor Hendrik dat hij kan er samen met zijn lief uit komt.

 2. henry zegt op

  Hier in Bangkok Metropolis ziin duizenden kapsalons die zowel dames als heren kappen, dus ook vrouwelijkw herenkapsters,
  Uw vrouw is gewoon van het jaloerse type. Heeft dus niks met Thaise cultuur te maken, Ofwel aanvaard je dat jaloerse gedrag of maak een einde aan uw relatie, want met ouder worden zal dat gedrag alleen maar verergeren

  • Hendrik S. zegt op

   Bangkok en platteland kunnen nogal verschillen. Daarom had ik voor de zekerheid platteland tussen haakjes gezet. En ja mijn vrouw is op zich een jaloers type maar daar heeft ze ook zo de redenen voor gezien mijn verleden! Ze heeft dus een gedeeltelijke vrijkaart met jaloers zijn.

   Soms toont jaloezie ook de liefde van iemand aan! Dan is iemand bang om je te verliezen.

   Met uitmaken zal je de gevoelens van de ander alleen maar bevestigen cq. versterken.
   En ja als ze ouder wordt zal het jaloerse gedrag mogelijk toenemen. Ze weet ook dat wij mannen keurslager zijn en liever kijken naar een stuk vlees (niet onrespectvol bedoeld dames!) van 20 jaar dan 50 jaar. Zij zal immers ook liever kijken naar een gozer van met sickpack en spieren dan naar mijn behaarde spijkerlijf (toch dames? haha).

   Het toenemende jaloerse gedrag zal in combinatie met ouder worden zal dan te maken hebben met verlatingsangsten naar mijn mening?

 3. FonTok zegt op

  Neem haar de volgende keer mee naar de kapsalon zodat ze kan zien wat er gebeurd, zonodig laat haar haar verven door dezelfde vrouw die jouw haar knipt. Ik geloof niet in de verklaring van Peter aangezien je in Thailand ook geknipt wordt door een vrouw en het dan geen enkel probleem is. Blijkbaar wordt er met 2 maten gemeten.

  • Hendrik S. zegt op

   Daar kwam ik inderdaad niet op; ze meet met 2 maten.

   Sorry Peter maar FonTok heeft denk ik wel gelijk hierin, of maakt het dat het een bekende van mijn vrouw is dan minder uit dat een vrouw aan mijn haar zit?

   • FonTok zegt op

    Het zal zeker uitmaken dat het een bekende is die ze wellicht niet als rivaal ziet. aar het is natuurlijk van de knotse dat ze niet ziet dat je voor haar hebt gekozen en dat ze zich geen rare dingen in haar hoofd moet halen bij anderen die ze niet kent. Alsof je voor je plezier naar de kapper gaat. Ik zie dat eerder als een verplichte noodzaak. Neem haar gewoon mee naar de kapsalon en laat de 2 kennis maken. Het is natuurlijk van de zotte dat dit nodig is, maar als het de zaak oplost dan moet het maar.

 4. Peter zegt op

  Heel normaal voor sommige vrouwen, stel je voor dat de kapster er beter uit ziet. De boosheid is haar investering in een farang beschermen !

 5. Renévan zegt op

  Ik ga al jaren naar dezelfde kapster als mijn vrouw, daar zie ik net zoveel mannelijke als vrouwelijke klanten. Het zal dus wel zijn dat je vrouw jaloers is.

 6. RonnyLatPhrao zegt op

  Dat is geen Thais, maar een wereldprobleem

  Er zijn nu eenmaal vrouwen en mannen die overdreven jaloers zijn.

  Verder moet je het niet zoeken denk ik.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Ik bedoel natuurlijk dat “jaloersheid” een wereldproblerm is…. niet het knippen van haar… alhoewel 😉

   • Hendrik S. zegt op

    Tsja en dan heb ik het nog en eens over de kwaliteit gehad van mijn Thaise kapster. Ook wereldkundig. 😉

 7. Henk zegt op

  Overal zijn dames die de heren knippen ,volgens mij is je vrouw behoorlijk jaloers als een dame met jou hoofd bezig is .
  Vraagje :: word ze soms ook al jaloers en reageert ze ook zo heftig als jij naar een damesfiets kijkt ??
  Zo ja dan is ze superjaloers inderdaad .

 8. Sjaak S zegt op

  Toen ik vroeger vanwege mijn werk vaak in Bangkok kwam, liet ik daar telkens mijn haren knippen. Vaak bij dezelfde kapper, maar later toen we van hotel veranderden, zocht ik daar in de buurt een kapper. En telkens weer hetzelfde: hoe oud was ik, handsome man en kreeg ik na afloop een briefje met een telefoonnummer in de handen gestopt…. dus vanuit dat opzicht kan ik je vrouw wel begrijpen. Het gebeurt in Thailand nu eenmaal dat kapsalons door Thaise vrouwen (maar ook vaak homo’s of transseksuelen) om aan de man de te komen.
  Dus misschien speelt dat in het achterhoofd van je vrouw, dat ze zich niet kan voorstellen dat dit in Nederland niet gebeurt…
  Ik ging hier ook een tijdje naar een kapper. De kapster was een poppetje, telkens vol met make-up en een jurkje aan… de eerste keren ging mijn vrouw mee (ook al omdat ze dan voor me vertalen kon). Bleek dat deze dame niet erg op mannen gesteld was (in seksuele zin) en dus mocht ik ook alleen daar heen gaan. De laatste keer dat ik daar was had ze zo slordig mijn haren geknipt dat we weer naar een nieuwe uitkeken. Deze keer is het een kerel, die in ‘s avonds in Hua Hin als zanger optreedt en overdag haren knipt. Zijn eigen dos heeft hij al 23 jaar lang niet meer geknipt! Naar hem mag ik dus voortaan ook alleen heen gaan. Vooral omdat ie een beetje engels spreekt… 🙂

  • Hendrik S. zegt op

   Bedankt, zeer zeker voor het eerste stukje

 9. ruud zegt op

  De kapper waar ik in Thailand naar toe ga, is ook een dame.
  Niemand die dat vreemd vindt, het probleem lijkt dus bij uw vrouw te liggen.

  Ik zou haar voorstellen gezellig mee te komen, dan kan ze zelf in de gaten houden, of de kapster niet te lang met uw oren speelt.

 10. Leo Th. zegt op

  Jaloezie kan ziekmakend zijn, niet alleen op het leven van degene die er aan lijdt maar ook op zijn/haar partner. De oorzaak is doorgaans onzekerheid en pilletjes ertegen bestaan nog niet. Langdurige therapie kan voor verlichting zorgen maar resultaat kan niet gegarandeerd worden. De makkelijkste oplossing in dit geval is gewoon naar een andere kapper uit te kijken, zijn er genoeg van. Het risico bestaat dat de jaloezie dan door een andere bron gevoed wordt maar wie dan leeft, die dan zorgt. Of je accepteert de jaloezie van je vrouw in dit geval of je gaat telkens opnieuw de strijd aan. Aan jou de keuze met de eventuele consequenties. Zelf zou ik er niet zo punt van maken, heb een hekel aan ruzie en als ik die kan voorkomen door simpelweg naar een andere kapper te gaan en daarmee mijn partner gerust te stellen, dan wist ik het wel. Deze tegemoetkoming kan overigens in een eventuele toekomstige discussie wellicht tot je voordeel strekken. Succes!

  • Hendrik S. zegt op

   Ik heb er over nagedacht om over te gaan naar een nieuwe kapper. Echter door de enkele reden “in Thailand gaan mannen naar een mannensalon” was ik het niet eens om de overstap te nemen daar ik niet geheel achterlijk ben en ook wel weet dat er mannen worden geknipt door vrouwen in Thailand.

   Dat de bron overigens voortkomt uit de hoek van onzekerheid klopt denk ik wel. De visie dat jaloezie ziekmakend kan zijn ook. Dat dit ook voor haar ziekmakend kan zijn, opent bij mij een nieuwe deur. Misschien doet ze het wel onbewust.

   Toch maar eens even Googlen naar een mannenlijke kapper voor mannen zonder afspraak bij mij in de buurt.

   Kijken of ze zich de volgende keer nog zo druk maakt of dat het is afgenomen.

   Thanks voor de motivatie

 11. kees zegt op

  Als je van het gezeur af wilt zijn dan moet je m.i. of een andere kapster/kapper of een andere vrouw zoeken.

  • chris zegt op

   of – zoals ik doe – mijn eigen vrouw mijn haar laten knippen. Is ook nog eens gratis. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat met mijn nagenoeg kale hoofd ook niet zo moeilijk is maar alleen tondeuse werk.

 12. walter zegt op

  Gezien de reactie van je vrouw vermoed ik dat ze uit de Isaan komt. Haar reactie is gebaseerd op pure jaloesie een eigenschap die veel Thaise dames hebben en gek maken. Mijn eerste vrouw had dat ook, mijn huidige vrouw, allebei Thaise, heeft dat niet en nooit gehad en dat komt door het vertrouwen dat wij hebben in elkaar. Ik ben toen ik pas in Thailand woonde getest, veel vrouwen wilden me laten meemaken hoe goed ze in bed waren heb altijd bedankt met de opmerking dat ik de beste vrouw in Thailand heb en haar niet wil verliezen door iets vluchtigs als sex

  • Chris van het dorpje zegt op

   Gelukkig heb ik dit probleem niet .
   Ik was de laatste keer 30 jaar geleden in Bangkok bij de kapper .
   Ik heb lang witblond haar en mijn vrouw vind dit mooi en goed zo .
   Mischien stoppen om naar de kapper te gaan Hendrick ?
   Keen gezeur meer met je vrouw en scheelt ook en hele bol geld in 30 jaar .

 13. Jan Bakker zegt op

  Zoek een nieuwe vriendin, of je bent het haasje voor altijd.

 14. herman69 zegt op

  Jaloezie, ja dat is juist.
  En waarom denkt u, een andere vrouw komt aan haar kip met de gouden eiieren.

  Hebt dat ook meegemaakt, waar gaat u heen, wanneer bent u terug, wie was die vrouw aan die tafel
  enz……….

  Na 8 jaar huwelijk is dat gedaan nu, zij stelt geen vragen meer, voor mij niet gelaten ben van dat
  gekwek vanaf dan

 15. patrick zegt op

  het heeft soms te maken met haar eigen verleden.
  mijn vriendin heeft twee kinderen van een vorige relatie met een heel welstellende japanner. ( ik hoef haar geen huis meer te kopen, ze heeft er reeds twee…)

  toen ze naar het ziekenhuis moest om te bevallen, heeft haar beste vriendin de kans gegrepen om haar echtgenoot te verleiden.

  als je dergelijke dingen meemaakt, dan laat dat sporen na. probeer de oorzaak van haar angst te achterhalen. praten helpt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website