Hallo lezers,

Ik ben van plan om deze week of begin volgende week over land Thailand in te reizen.

Ik was van plan iets minder dan drie weekjes in Thailand te blijven, doch gisteren kwam ik erachter dat je bij aankomst over land maar een 15 dagen visum krijgt!!

Vliegen vanuit het land waar ik nu ben gaat me zoveel meer geld kosten, het maakt mij niet uit om voor de overschrijdende dagen de boete te betalen (max 7 dagen) maar ik heb natuurlijk geen zin om als illegale of crimineel in een hokje gesleurd te worden en aan een kruisverhoor onderworpen te worden.

Wat is uw advies? Vliegen heb ik zelf uitgesloten vanwege de kosten.

Groet,

Emma

18 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik langer dan 15 dagen in Thailand blijven als ik over land reis?”

 1. Singtoo zegt op

  Ik zou het bezoek verkorten.
  Met voorbedachte rade langer blijven raad ik niet aan.
  Maar goed ieder maakt zijn / haar keuzes.
  Je bent dan bewust een aantal dagen illegaal in het land.

 2. Dick van der Lugt zegt op

  Je kunt een visarun maken op de laatste dag van je verblijfsduur. Is ook nog eens een leuk uitstapje naar de grens. Zie http://www.thaivisarun.com. Tel. 02-7132498.

 3. loe zegt op

  Je zou ook gewoon een toeristen visum kunnen halen, in het land waar je nu bent 🙂
  Dan mag je 60 dagen blijven, ook als je over land binnen komt.
  Zoals Dick zegt: Je kunt ook nog een visarun maken.
  Misschien kun je de 15 dagen stempel bij immigration ook wel met 7 dagen verlengen
  tegen betaling van 1900 baht.

 4. khun naam zegt op

  Waarom vraag je niet gewoon een visum aan voor je vertrekt?
  En nu moet ik nog wat bla-bla verkopen want mijn reactie is te kort.

 5. Henk zegt op

  Hallo Emma,

  Het is zeker niet slim om met voorbedachte rade langer in Thailand te verblijven.
  Dit kan je veel geld kosten, en je krijgt een aantekening in het zwarte boek.
  Ik ben 1 keer 2 dagen te lang gebleven, en dat werdt niet geaccepteerd.
  1 dag is geen probleem, voor de 2e dag moest ik THB 1000 betalen.
  Dus visum aanvragen, of inderdaad een visarun.

 6. Jo zegt op

  Hangt er van af wat je nationaliteit is, vanuit welk land je de overgang maakt en naar welk land je daarna gaat en aan welke grenspost je oversteekt, bovendien nog eens afhankelijk van het vervoermiddel. Zo heb ik eens zogezegd 3 maand illigaal in Laos gezeten, waarbij ik wel een stempel had dat ik in Thailand binnen gekomen was, maar geen stempel dat ik op die dag vertrokken was (in een pick-up achterin) uit Laos: die stempel hadden ze niet in mijn passport gezet. Bijgevolg mocht ik na 3 maanden in Laos niet binnen (omdat ik er zogezegd nog was) en kreeg dus geen stempel voor aankomst in Laos, terwijl ik wel een stempel kreeg dat ik uit Thailand vertrokken was, met het gevolg dat ik ten einde raad weer Thailand binnen moest (na enkele keer over en weer de brug overgestoken te hebben) en ik ben dan maar naar een grenspost met Cambodja gereisd om daar de grens over te steken met 1 dag overstay.

 7. RonnyLadPhrao zegt op

  Je bent van plan over land Thailand binnen te komen dus ben je in een van de buurlanden.
  Begrijp eigenlijk niet goed dat je wel bereid bent om de eventuele boete te betalen voor 7 dagen overstay maar niet het vliegtuigticket. Van in een van de buurlanden kan je volgens mij wel vliegen (enkel) voor de prijs van die boete – en mag je meteen 30 dagen blijven

 8. Jo zegt op

  lou heeft gelijk, vandaar dat ik ook vroeg, waar je oversteekt, waarschijnlijk kan je daar of ergens anders op je tocht bij immigration een verlenging vragen voor 1 week … Je moet dan wel te weten komen vanaf wanneer je dit kan doen en hoe lang dit duurt.

 9. gerard zegt op

  In diverse steden vindt je een immigration, waar je een visum kan verlengen tegen betaling van 1900 THB.
  Reken er wel op dat je in Bangkok vaak een halve dag moet wachten alvorens je aan de beurt bent.
  Je vindt een vliegticket ook te duur maar kijk eens op Air Asia of Nok Air met waanzinnig lage tarieven.
  Fijne vakantie

 10. Roswita zegt op

  Ik zou zeker geen overstay aanraden, dit gaat je erg veel geld kosten en een aantekening in het zwartboek. Met een van de budget vliegtuigmaatschappijen vlieg je voor een appel en een ei naar vele plaatsen in Thailand, dat is zeker goedkoper dan de boete die je “zeker” krijgt bij overstay. En je hebt dan een verblijfsvergunning voor 30 dagen. Nok Air zoals hierboven gemeld vliegt, buiten Thailand, alleen vanuit Penang (Maleisië) en Vientiane (Laos) Hier heb je een site met de meeste Low-Budget vliegtuigmaatschappijen uit Zuid-Oost Azië: http://goedkopevliegtickets.jouwpagina.be/rubrieken/low-budget-azie.html
  Succes!!

 11. Roswita zegt op

  Nog een tip: Als je ruim van tevoren weet wanneer je naar Thailand gaat, boek dan zo snel mogelijk je ticket. Bij Air Asia scheelt dat zeker meerdere euro’s ten opzichte van boeken op de dag dat je wilt gaan vliegen.

 12. jan zegt op

  overstay is 500 baht per dag…ik ken een verhaal van iemand die gewoon dacht “Ach, dan betaal ik toch 500 baht per dag” .Dat is fout denken. Met overstay overtreedt je de wet en hij moest de bak in. Een dagje overstay kan…doen ze niet echt moelijk over maar je overteedt wel de wet. In NL kun je ook met een biertje op gaan rijden…maakt niet echt uit..maar katjelam is problemen.

  Je had in NL een dubbel entry visum kunnen aanvragen bij thais consulaat in Amsterdam (http://www.thaiconsulate-amsterdam.org/). Dan kun je 2 maanden blijven…neem je 1 maand extensie (voor 1900 baht) bij lokale immigration office. Doe je een keer visa run naar dichtsbijzijnd buiteland (Myanmar oftwel Birma is poplulair) en ga je terug met je tweede entry waar je dan na 2 maanden dan weer een maan entensie kan krijgen.

  Heb je niet zo’n visum kun je elke week (geloof ik) even naar Birma en dan mag je een week blijven. Beter en leuker is om naar Laos te gaan voor zo’n dubbel entry visum.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Jan,

   Allemaal wel juist wat je zegt van die Double Entry en dat je het daarmee uiteindelijk kan rekken tot 6 maanden maar wat is het nut daarvan voor Emma ?
   Volgens wat ik lees , komt ze via een van de buurlanden en is ze van plan om maar drie weken in Thailand te blijven dus wat voor zin heeft die double entry dan.

   Als ik me niet vergis is het 1000 Bath per dag overstay met een maximum van 20000 Bath en/of gevangenisstraf.

   Je laatste paragraaf is me niet helemaal duidelijk.

 13. jan zegt op

  Raar..had al geantwoord…deed het niet….of ik ben weer es stom (kan zo maar)..nog es

  Je kunt zonder visum maar met NL of EN paspoort (dat weet ik dan weer wel..want hebben er meer gedaan) een visa run doen naar Birma en dan krijg je een week. Kost 2500 baht vanaf hau hin met visa run service. Rijdt die niet dan ken ik een taxi voor 3500 baht vanaf hua hin die je kan rijden .Weekje extra kost je dan een dag tijd.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Jan

   Die eerste zin laat ik maar voor jezelf.

   Ik schrijf in mijn reactie dat het mij niet duidelijk was, omdat ik van die week toegang nog nooit gehoord of gelezen had, ook niet op dit blog, en wil daar wel eens meer informatie over.
   Ik kan het natuurlijk ook gemist hebben.
   Ik wil daarom niet beweren dat het niet zou kunnen bestaan, daarvoor ben ik al te lang in Thailand om te beweren dat iets niet kan omdat je er niets over gelezen of gehoord hebt.
   Je gaat er dan trouwens ook maar vanuit dat ze naar Hua-Hin gaat veronderstel ik.
   Vraag me alleen af waarom je in Birma een week krijgt en aan die andere grensposten 15 dagen en wat daar de reden van is.

   Misschien dat er wel meerdere personen hier ervaring mee hebben of er meer informatie over hebben en dan horen we dat misschien wel.

  • cor jansen zegt op

   Voor 3500 Bath kun je vliegen naar Cambodja maar met de bus uit Bangkok ( visa run ) Google maar even voor 2500 Bath incl. alles voor die dag, incl. visa kosten, eten en je krijgt 15 dagen visa bij terugkeer. ( vertrek soi 27 hok sukomvit Road – 9.30 uur )
   Vorige maand zelf gemaakt voor mijn eigen 90 dagen stay

   groeten Cor Jansen

 14. cor jansen zegt op

  15 dagen krijg je als je over land Thailand binnen komt, maar je kunt 7 dagen extra kopen als je voor het aflopen van je eind datum naar een plaats gebonden emigratie gaat,dit kan misschien ook op iedere emigratie.
  Ik ben naar Cambodja geweest, met een visa run bus, deze bus zit voor 30% vol met filepijnen, deze werken zwart een iedere 15 dagen een run maken, zijn allemaal bekenden van elkaar, een soort gezelligheid ritje iedere 15 dagen de zelfde.

  groeten Cor Jansen

 15. Jan zegt op

  🙂
  Ja…ik zit in HuaHin.
  Dat verschil met grensposten is mij ook vaag. In Birma kun ik geen double entry visum krijgen maar in Laos wel. Er is net een nieuwe grenspost in prachuap khiri khan maar alleen toegangelijk voor Thai en Birma. Daar dat tegen de internationale verdragen ingaat zal dat binnenkort wel voor iedereen mogelijk zijn. Ik heb begrepen dat men nog wat moet regelen daarvoor maar er druk mee bezig is.. Zal voor mij fantastisch zijn. 45 min rijden i.p.v. een dag kwijt. Dan is het misschien niet eens meer nodig om een visum te regelen. Gewoon steeds even de grens over…alleen is men paspoort vol met al die stempels. 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website