Lezersvraag: Van Krabi naar Koh Lanta

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
25 mei 2016

Beste lezers,

Wat een fijne blog en site hebben jullie! Heb er al erg veel informatie vandaan gehaald. Echter hebben wij een paar vragen, hopelijk kunnen jullie ons helpen.

In augustus gaan wij rondreizen door Thailand. We willen graag van Krabi naar Railey reizen en dan door naar Koh Lanta. Nu hebben we gelezen dat dit alleen kan in het regenseizoen van Krabi naar Ao Nang en dan per longboat naar Railey. Klopt dit? En is het zeker dat we in augustus Railey kunnen bereiken?  Als we van Railey naar Lanta willen, moeten we dan altijd terug via Krabi?

Vanuit Lanta willen we dan naar Phi Phi reizen en dan door naar Phuket. Is het verstandig om de ferry van te voren te boeken of pas wanneer we daar zijn?

Gebeurt het vaak dat de ferry niet vaart vanwege het slechte weer in het regenseizoen?

Alvast bedankt!

Groetjes,

Patrick en Aniek


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersvraag: Van Krabi naar Koh Lanta”

 1. Khunrobert zegt op

  Je kan het hele jaar door van Krabi naar Railay, echter in het regen seizoen kan het vanwege het weer beter zijn om eerst naar Ao Nammao te gaan om vanuit daar een korte boot tocht te maken naar Railay strand.
  Ook terug naar Ao Nammao en dan met minivan naar Koh Lanta kan het hele jaar door.

  Je kan de Ferry boeken wanneer je wil, het gebeurt zelden dat deze niet uitvaart. Slechts in extreem weer zal de boot niet varen.

  Ao Nammao is een klein dorp net naast Ao Nang, vanuit daar worden dagelijks de hotels/bars/restaurants op Railay en Tonsai bevoorraad en tevens transfers voor personeel. Vanuit Ao Nang is er alleen een boot tocht naar Railay/Tonsai die gebruikt wordt door toeristen, echter dit is een langere tocht en met regen en westen wind kan het een minder prettige ervaring zijn. Vertrek vanaf Ao Nammao is meer beschermd voor golven en wind.

 2. Robin zegt op

  Vorig jaar zelf in augustus/september geweest. Makkelijk van krabi (ao nang) naar Railey, duurt 10 min met de longtailboot. Als je dan naar koh lanta wilt zou ik wel van af ao nang vertrekken, dat kan ook niet anders. In koh lanta is in augustus/september niet veel te doen. Je bent er dan wel echt voor je rust.

  Mocht de Ferry niet varen dan moet u echt pech hebben met het weer, dit komt niet vaak voor.
  Ik raad aan om de Ferry ter plaatse te boeken, geen probleem, genoeg bureautjes wie dit aan bieden.

  Mocht u verder nog vragen hebben hoor ik het graag! Als jullie verder geen vragen hebben wens ik jullie al vast een hele fijne/mooie reis.

  Groeten,

  Robin

 3. Lex K zegt op

  Beste Patrick en Aniek,
  Als ik jullie was zou ik het in die periode van het weer laten afhangen, als het slecht weer is of als dat verwacht wordt vaart er geen boot naar Lanta, je kan dan trouwens wel per minibus,
  Het is mij in die periode een keer gebeurd dat het weer plotseling omsloeg en dat de boot naar een veilige haven moest uitwijken, het zeewater stroomde zo de passagiersruimte in, nog nooit zoveel bange Thais gezien, ik was er ook niet echt gerust op.
  Dus zeker de boot niet vooruit boeken en goed het weer in de gaten houden en als de boten niet varen gewoon per minibus naar Lanta, hoewel dat ook geen pretje is als het noodweer is en dat kan het zijn in die periode.

  Met vriendelijke groet,

  Lex K,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website