Lezersvraag: Geen kraampjes meer op Sukhumvit Road?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 maart 2017

Beste lezers,

Een collega van mij die net terug is van Bangkok, beweert dat er ’s avonds geen kraampjes meer worden opgesteld op Sukhumvit Road. Jullie weten waarover ik het heb? De avondkraampjes met souvenirs, kledij, parfums, etc…, zeg maar “de avondmarkt van Sukhumvit Road” (tussen pakweg soi 1 en soi 15).

Kan iemand dit bevestigen, en zo ja wat is hiervoor de reden? Dit zou ik echt een gemis vinden qua sfeer en doen van koopjes?

Langer dan een jaar geleden kan het niet zijn, want ik maart vorig jaar stonden ze er nog elke avond.

Groeten,

Pat

13 reacties op “Lezersvraag: Geen kraampjes meer op Sukhumvit Road?”

 1. Khun Peter zegt op

  Klopt. Mag niet meer van de junta. Het voetpad is voor de voetgangers zeggen zij. De wildgroei van kraampjes kan ook gevaarlijk zijn. Zo kan de brandweer er dan niet meer door.

 2. Gerrit Tienkamp zegt op

  Na 7.00pm staan de meeste kraampje er al weer.
  Al hoewel er wel betaald dient te worden aan de corrupte politie.

 3. nico zegt op

  Tja,

  De militaire regering geeft de stoep weer terug aan de bewoners, net als het strand en als de natuurparken.

  Dat is alles, maar als de militaire “weg” zijn komen ze wel weer terug, de politie moet tenslotte ook geld verdienen.

  Amazing Thailand

 4. Jo zegt op

  Eigenlijk heeft de junta gelijk. Het voetpad is voor voetgangers en niet voor verkoopkramen, reclameborden, eetkraampjes, parkeerplaats, bloembak, werkplaats, bromfietsen etc. Bij ons is de gemeente gelukkig streng opgetreden tegen zulks gebruik van het voetpad en het voetpad is nu nagenoeg leeg.
  Zelfs de “grotere bedrijven” die wel betaalden voor gebruik voetpad zijn aangepakt. Af en toe houden ze nog een razzia en laden alles op wat op het voetpad staat, van tafeltjes en stoeltjes, reclameborden etc. Vooralsnog alleen bij de “grote wegen”, maar ik denk dat de kleinere soi’s wel een keer zullen volgen.

 5. eric zegt op

  Toch eindelijk af van die rommelkraampjes die duidelijk in de weg staan in een moderne stad waar een stoep een stoep hoort te zijn? Naar een of andere markt verhuizen graag, als je van die sfeer houd.

 6. B.Moss zegt op

  Beste Pat
  Ruim een jaar geleden heeft de regering het trotoir aan het publiek terug gegeven.
  Alleen de gevels worden nog gebruikt waar mogelijk is.
  Met groet
  Ben

 7. andre zegt op

  ik ben vorige week in bangkok geweest , en tusssen asok en nana heb je in ieder geval nog( of weer ?) gewoon kraampjes staan

 8. Rob zegt op

  Klopt helemaal, vorig jaar met songkran stonden ze er nog, toen ik in oktober weer in Bangkok was waren ze verdwenen, alleen sommige aan de winkelzijde stonden er nog.

  Bij navraag kreeg ik ook te horen voor de doorstroming van de voetgangers.
  Er was ook een stand van de politie waar je een enquete formulier kon invullen wat je er van vond, heb ik gedaan want vond juist die markt zo leuk.

  Bovendien als je haast hebt kun je aan de andere zijde van Sukhumvit gewoon ddorlopen omdat daar niet of nauwelijks kraampjes staan.

 9. hugo zegt op

  Ik was er voor 3 weken en de kraamtjes gingen gewoon open rond 6 pm zoals steeds.
  De nachtkraamtjes die er vroeger waren, vooral kleine bars, en dit na middernacht zijn reeds anderhalf jaar verdwenen.

 10. Tony zegt op

  Het zou economisch efficient zijn als gebruikers van de publieke ruimte gewoon precario-belasting of marktgeld betalen al is neiging om te constateren dat het nu in de verkeerde zakken belandt.

 11. Pat zegt op

  Bedankt voor jullie antwoorden.

  De eerste reacties hier spraken elkaar wat tegen, maar na een samenvatting van alle antwoorden weet ik hoe het nu zit.

  Nog twee dingen daarover :

  1) Het voetpad teruggeven aan de voetgangers lijkt mij naar Thaise normen een compleet ongeloofwaardig argument…!

  Dan zullen er namelijk nog vele andere ingrepen moeten gebeuren en dan zal Bangkok ook niet meer Bangkok zijn toch??

  2) Zoals ik zei kan dit nooit langer zijn dan 1 jaar, vermits ik er half maart 2015 nog verbleef en toen waren alle kraampjes er nog!

 12. ludo zegt op

  “Trop is te veel” zeggen ze in België, en dat geldt ook voor nonchalance en wanorde. Toch pleit ik ervoor om Thailand zoveel mogelijk Thailand te laten. Liefst geen copie van onze keurige Westerse Piet Mondriaan-structuurtjes. Zeker niet in een land van vrije mensen, waar alle overdreven regelgeving sowieso tot hypocrisie en corruptie leidt.
  Voor mij mag het leven best nog wat spontaan en “niet-officieel” zijn, waarbij niet elke plaats en tijd een beredeneerd concept is geworden en onderworpen aan regeltjes en observatie.
  Lang leve de rommel !

 13. niek jansen zegt op

  Inventief en ondernemend als de Thais zijn worden nu veel verkoopitems met haakjes aan roosters gehangen aan beschikbare muren of afrasteringen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website