Komt de Formule 1 ooit naar Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 mei 2022

Beste lezers,

Er waren een aantal jaren geleden plannen om de F1 autorace naar Thailand te halen. Volgens mij heeft er ook op dit Thaiblog wat gestaan daarover. Daarna was het stil. Of was dit weer een van de vele plannetjes van deze flutregering waar je later nooit meer wat van hoort?

Bijna had Vietnam een F1 Grand Prix er werd een gloednieuw stratencircuit gebouwd in Hanoi die voor een race in 2020 klaar had moeten zijn. Toen kwam Corona.

Als Thailand zoiets organiseert, daar komen toch veel toeristen op af? In Buriram ligt een circuit.

Groet,

Hendrik

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Komt de Formule 1 ooit naar Thailand?”

 1. Christiaan zegt op

  Ik denk, dat de regering vanwege de hoge kosten er vanaf heeft gezien.

 2. Frank B. zegt op

  Mijn mening is dat de F1 momenteel dermate populair is wereldwijd, dat me wil gaan naar eerst een race in Zuid Afrika, vanwege de mondiale verdeling. Bovendien is het een groot commercieel circus, met nu al 3 wedstrijden in de USA, wat ik niet correct vind. Dit wordt mede veroorzaakt dor de serie “Drive to Survive”.

  Volgend jaar komen er wedstrijden in o.a. China en Qatar bij, Dit kan eventueel ten koste gaan van een geliefde (door de rijders en fans) race op Spa-Franchorchamps. Ook de GP in Frankrijk staat zwaar onder druk. Deze zie ik wel sneuvelen. Zelfs een autoland bij uitstek als Duitsland, heeft geen GP.

  Daarnaast ligt in Malaysia een prachtig circuit in Sepang. Ik vermoed dat men eerder daar terug heen gaat, dan een nieuwe locatie in Thailand. Ook de GP in Vietnam is een fiasco geworden, weliswaar mede door covid, maar ook vanwege de financiën.

  We gaan het zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website