Lezersvraag: Vliegen naar Koh Samui, tijd tussen aankomst en vertrek?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
16 december 2015

Beste lezers,

Ik vlieg eind januari weer naar Bangkok. Ik kom op zondagochtend 06.45 uur aan met China Airlines en vlieg vervolgens door naar Koh Samui.

Mijn vraag is hoeveel tijd er ongeveer tussen moet zitten tussen aankomst en vertrek? Ik zag dat er een vlucht is om 08.00 uur maar weet niet of dit te krap is i.v.m bagage, paspoort, etc.

Met vriendelijke groet,

Johan

12 reacties op “Lezersvraag: Vliegen naar Koh Samui, tijd tussen aankomst en vertrek?”

 1. Daniel P zegt op

  Ik woon op Samui, en kan je aanraden 3uur te nemen tussen aankomst op Suvarnabhumi en vertrek naar Samui.
  Zorg dat je één ticket ( AMS – USM) hebt zodat je bagage op schiphol wordt doorgelabeld naar Samui. Op Bangkok airport de borden ‘domestic flights’ volgen. Bij Bangkok airways of Thai airways je instapkaart ophalen en door de douane. Zoek op de borden naar je gate nummer..en wacht in de lounge met een gratis koffie en snack. Ga een half uur voor vertrek naar de gate. Goede reis!

 2. loe zegt op

  6.45 aankomst en 8.00 vertrek is onmogelijk. Maar niet getreurd, ere gaat ongeveer ieder half uur een vliegtuig van Bangkok naar Samui.
  Met alles rekening houdend, zou ik vanaf 10.00 uur een vlucht boeken.
  Je kunt wel je bagage door labelen naar Samui. Dat scheelt veel tijd en gesjouw.

 3. Jan van Hese zegt op

  Het toestel naar Koh Samui vertrekt aan de andere kant van het vliegveld. Dat is een hele tippel, Reken op 45 minuten. Als je ook nog een visum bij aankomst nodig heb reken dan op minstens een uur. Het circus rond de balie voor binnenlandse vluchten en de daarop volgende paspoortcontrole vraagt 30 tot 90 minuten. Fijn is wel dat de koffers rechtstreeks naar Koh Samui meekunnen, zonder dat je als reiziger je daarmee hoeft te bekommeren. Ze vragen bij de balie voor binnenlandse vluchten wel om de afgiftebewijsjes, handig om dus om bij de hand te hebben.

 4. Ben zegt op

  Dat is inderdaad vrij krap, met wat pech sta je zo een half uur in de rij bij de douane, en dan moet je weer opnieuw bagage inchecken als ik het goed begrijp.

  Ik zou, voor een relaxed gevoel, 2,5 tot 3 uur plannen tussen verwachte landingstijd en weer opstijgen. Dan heb je ten minste wat speling als iets niet zo vlot gaat, of als je wat vertraging oploopt.

 5. IVO JANSEN zegt op

  Veel zal afhangen van het feit of je beide tickets hebt aangekocht bij China airlines,( zoals bv kan bij Qatar en Emirates) je bagage wordt dan automatisch naar je eindbestemming doorgelabled.Bij aankomst blijf je dan in transit en ga je naar domestic flights. Ofwel daar ofwel op Samui moet je dan de immigratie passeren.
  Volgens Bangkok Airways hanteren ze op Suvarnabhumi een marge van 1 uur en 40 minuten die je moet aanhouden tussen 2 vluchten.fijne vakantie.

 6. Gerardus Hartman zegt op

  China Airlines heeft een vaste gewoonte rond 07.30 met vertraging aan te komen. Tel daarbij de immigratie en je bent na 08.00 klaar om te gaan inchecken bij een andere balie waar je een uur van tevoren aanwezig moet zijn. Advies te boeken voor een vlucht vanaf 10.00 uur is daarom juist.

  • rori zegt op

   2 december waren wij 45 minuten eerder dus altijd is een beetje overdreven

 7. Sir Charles zegt op

  Het zou kunnen echter een iets ruimere marge lijkt me toch verstandiger. Een transfer van 2 uren is meer dan genoeg, dat moet lukken althans binnen de transitzone dat is vooralsnog mijn ervaring dus zorg wel dat je bagage doorgelabeld is.

 8. Song zegt op

  Ik heb een ticket gekocht bij Thai Airways, Brussel > Koh Samui en heb het systeem laten kiezen welke vervolgvlucht ik moest nemen van BKK naar USM. De verwachte aankomsttijd van TG 935 (vanaf Brussel) op BKK is 06.10 Op mijn ticket staat dat ze ons om 07.25 met TG 281 naar Samui willen brengen. Dat is zeer krap. Toch maak ik me geen zorgen; omdat alles in 1 ticket staat zal men ons of aan de gate opwachten om met een golfkarretje zo snel mogelijk door de douane te loodsen of we worden doorgeboekt op een volgende vlucht. Normaal gesproken vlieg ik op Chiang Mai (via BKK) maar ik zal altijd alles in één boeking doen. De vervoerder is dan verantwoordelijk om je van a naar b te brengen en als er vertraging is moeten ze voor een oplossing zorgen. Dat ontzorgt…

 9. Maurice zegt op

  Reeds enkele malen die vlucht genomen, maar toch telkens een marge van 3 uur voorzien. Wanneer je Uw vlucht mist zijn er extra kosten.

 10. Henry zegt op

  Hi Johan, Ik heb het zelfde gedaan, 2x, als je bij het inchecken op Amsterdam/Schiphol je ticket laat zien voor je vlucht naar Koh Samui word de bagage door gelabeld naar Koh Samui, Op Bangkok moet je volgen Domestic tranfer .
  Succes

 11. Wil zegt op

  Ik vlieg dit traject ongeveer 4x per jaar en boek altijd het vliegtuig van 09.15 uur.
  9 van de 10 is China wel op tijd maar loop het risico niet want het kost een hoop
  geld en gedoe. Wel op Schiphol al doorlabelen zoals iedereen zegt.
  Goede vlucht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website