Lezersvraag: Koers van Thaise baht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 februari 2017

Beste Thailandbloggers,

Ik zie de Thaise Bath alleen maar verder kelderen, heeft iemand enig idee hoe dit komt en of er betere tijden te verwachten zijn?

Met vr gr,

Jeroen – Nongkai

40 reacties op “Lezersvraag: Koers van Thaise baht?”

 1. Kees zegt op

  Ik weet niet waar jij kijkt of met welke tegenvaluta je het vergelijkt, maar ten opzichte van Euro en US Dollar keldert de Baht zeker niet, integendeel. Betekent dus wel dat je minder Baht voor je Euro krijgt, wellicht bedoel je dat. Maar dat is een kelderende Euro…geen kelderende Baht!

 2. stevenl zegt op

  Bedoel je ‘de Euro kelderen’? Want je krijgt steeds minder Baht voor je Euro.

 3. eddy uit oostende zegt op

  Beste-De koers van de bath is gekoppeld aan de waarde van de US dollar.In 2008 was 1 Euro 1.60 dollar waard .De huidige waarde van 1 euro=1.055 Euro.Ziedaar het berschil in het aantal bath dat ge voor uw euro krijgt.Heb ook nog de tijd gekend,ik denk in 2004 dat ge ong.50bath kreeg voor 1 euro.Denk dat deze tijden niet meer terugkomen.Daar ik alleen naar Thailand ga in vacantie is dit land nog altijd een goedkoop land in mijn ogen.

  • vhc zegt op

   thaise baht is nergens aan gekoppeld ook niet aan de US dollar.

  • Kees zegt op

   De afgelopen 10 jaar heeft de US dollar tussen de 29 en 37 baht gezweefd, momenteel staat ie rond de 35 baht. Van koppeling is geen sprake dus.

 4. Ad zegt op

  Ahoi Jeroen, 1- ik ben GEEN expert. 2 ff kort door de bocht. Maar het probleem ligt volgens mij gewoon binnen de EEG. Wij “doen het” gewoon economisch gezien niet goed tov andere landen. De euro is mondiaal gezien niet erg in trek ! Kijk maar naar bijvoorbeeld de Euro versus de US Dollar. Ook daar zie je een dergelijke duikvlucht. De oplossing (in mijn optiek) gewoon een NEXIT ! Ik was destijds een groot voorstander van de Euro. Nu moeten we zo snel als mogelijk uit die Brusselse Dictatuur. Politici hebben de boel gewoon volledig “verkloot”. Sorry is geen ander woord voor. Het enige wat je kan doen is bidden dat het een beetje goed afloopt … … Ad.

  • Harrybr zegt op

   Ik wil me geen valuta-expert noemen, ondanks dat ik – als bijproduct voor mijn handel sinds 1977 – wel degelijk moet besluiten over vreemde valuta-aankopen. Alles wat ik ooit op de Uni v A’dam geleerd heb.. ach… op één uitspraak na: “voor de koers van de US$ tov de Europese valuta ( was in 1985) moet u niet op de faculteit Economie zijn, doch op die van Psychologie.

   Zonder op dit totale onzin-verhaal uitgebreid in te gaan, twee punten:
   1) Uitgerekend een NL- of B wonend in TH had dit toch behoren te weten uit eigen ervaring: als u vanuit €uroland geld overboekt, kunt u beter €uro’s overboeken dan in €uroand omwisselen in THB, want… in Europe is de THB een “exotische” valuta, dus een slechte wisselkers. Omgekeerd: in TH is de €uro beduiden couranter, dus krijgt u een betere wisselkoers. Scheelt in mijn transacties ca 0, 7%.
   2) De koers van de US$ in het verleden vergeten ? De start was op 1 € = US$ 1,179, waarna al snel een duikvlucht begon: tot zelfs 0,87 en daarna de andere kant uit tot 1,6038 dollar https://www.startpagina.nl/v/financien-werk/vraag/209696/hoogste-dollar-euro-koers-afgelopen
   Al die tijd was NL gewoon in de EU ( EEG is al wat jaartjes geleden overgegaan in een verdere integratie, de E.U. )
   https://www.startpagina.nl/v/financien-werk/vraag/209696/hoogste-dollar-euro-koers-afgelopen

   Al die onzin ver “Brusselse dictatuur”: lees toch eens wat over het EU verdrag: die club daar heeft helemaal NIETS te beslissen, enkel te adviseren en nakoming van eerdere besluiten te controleren. Overigens: net als iedere EU burger. Besluiten… die worden door de Raad van Ministers van de lidstaten genomen. Daar zit ook de betreffende NLe minister in.

   Zonder de EU was NL nu een armoe-gat. Zelfs Noorwegen, met al zijn olie inkomsten voor slechts 4 mln inwoners zit informeel in de EU.

   • jan zegt op

    De wisselkoers van goud of zilver is 0,00 en makkelijk te verkopen in BKK mits de koers goed is.
    HARRYBR
    Misschien word het tijd om je wat beter te verdiepen in ( ONS GELD .NL ) ?
    Gratis nieuwsbrief link:
    https://onsgeld.nu/
    Follow the money.
    https://www.ftm.nl/artikelen/plan-van-stichting-ons-geld-uitgelegd-voor-burgers-en-politici?share=1

 5. Peter zegt op

  Waarschijnlijk omdat de euro zwakker wordt ten opzichte van de dollar. Gaat richting 1 op 1. (1,05).
  Komt van een tijd dat je voor 1 euro nog 1,31 dollar kreeg.
  Koersverwachting? Alles tussen de 30 en 50 baht voor een euro.

 6. Peter zegt op

  By the way: De Thaise baht keldert niet……..wordt alleen maar sterker.

  • Hendrik zegt op

   Voorbeeld:

   Op 09 oktober 2016 was de koers: € 1,00 = 39,06 Bath
   Nu op 23/02 2017 is deze : € 1,00 = 36,32 Bath
   ——–
   Ik krijg dus 02,74 Bath minder voor 1 euro dan (bijna) vijf maanden geleden.

 7. DVW zegt op

  Beste vriend , moest er iemand zijn die dit met zekerheid kan voorspellen … ja , die is nu schatrijk.
  Maar als de US dollar steeds sterker wordt t.o.v. de euro ja .. dan zal de baht verder dalen , dus zal je steeds minder geld krijgen voor de euro.
  Een jaartje geleden voorspelde men reeds dat de dollar en de euro naar 1 op 1 zouden gaan , als dit gebeurt dan krijg je heel wat minder bahtjes t.o.v. nu voor uw euro’s.
  Dus als je denkt dat dit nu zal gebeuren : vlug alles wisselen.
  Als je denkt dat niet gebeurt : afwachten zou ik zeggen.
  Benieuwd wat anderen daar over te zeggen hebben…

 8. Emiel zegt op

  Het is niet de baht die keldert maar de euro. Spijtig genoeg.

 9. Emiel zegt op

  Dat de euro zo blijft dalen ligt enkel en alleen aan het feit dat Draghi van de Europese Centrale Bank dagelijks massaal euro bijdrukt en op de markt brengt. De Amerikanen hebben het ook gedaan maar bouwen dat af. Europa meent daarmee de immigratiegolf en de rampzalige toestand van de financien in Griekenland, Italie en Spanje te counteren. Feitelijk boeten wij hier in Thailand voor het kwistige beleid in die Zuid-Europese landen. Onze centen worden alsmaar minder waard. De Europese Centrale Bank is nog niet van plan hiermee te stoppen.

 10. Peter zegt op

  Nog een paar jaar………en dan krijgen we gewoon 18 baht voor een gulden.

 11. Michel zegt op

  De Euro daalt niet alleen ten opzichte van de baht in waarde, ook ten opzichte van andere munten.
  In Europa wordt steevast geroepen dat het zo goed gaat met de economie, maar er zijn niet voor niets steeds meer mensen ontevreden.
  Daar komt bij valuta handelaren de (bewezen onterechte) angst voor de zogenaamde ‘ruk naar rechts’ in de politiek in Europa.
  Dat gaat volgens veel ‘analisten’ en ‘deskundigen’ desastreus voor de economie worden.
  In IJsland is al uitgebreid bewezen dat het tegenovergestelde waar is. Ook in USA en UK is nu al te zien dat ook daar het tegenovergestelde van wat die angsthazen verwachtte gebeurt.
  Helaas zal dat waarschijnlijk invloed op de waarde van de Euro blijven houden, waardoor die de aankomende jaren nog verder zal dalen, totdat het systeem echt klapt en de Eurolanden niets anders meer kunnen dan terug te gaan naar hun eigen munt.
  Alleen als Europa echt eens iets gaat doen, in plaats van pappen en nathouden wat ze de afgelopen jaren gedaan hebben kan de Euro nog gered worden.

  • Kees 2 zegt op

   Misschien moeten we afstappen van het idee dat de baht zo duur is, in het verleden was hij duurder. In 1989 kreeg ik 12 baht voor een gulden (= 26,6 baht voor een euro).

   Michel toont aan waarom economisch beleid beter aan experts overgelaten kan worden dan aan populisten, want hij brengt slechts onware argumenten in (evenals Ad Koens die het over de EEG heeft ipv EU… en mensen zonder verstand van zaken stemmen wel op bepaalde partijen…)

   De economie van IJsland (vis en schapen, 1 kunstmestfabriek, 1 aluminiumfabriek en 1 cementfabriek en een paar banken; https://www.landenweb.nl/ijsland/economie/) kun je niet vergelijken met die van Nederland. Rotterdan is een ZEER belangrijke toegangspoort voor Europa, Reykjavik slechts voor vissersboten en wat toeristen.

   De economie van UK zal waarschijnlijk wel achteruitgaan, 100-een bedrijven willen vertrekken, het pond is met 10% in waarde gedaald, (wat tot een logische stijging van de Britse beurs geleid heeft, want bedrijven zoals Tesco, Shell en Unilever zijn op de Londense beurs genoteerd en verdienen het meeste van hun geld in buitenlandse valuta). De UK zit nog steeds in de EU, dus Michel heeft geen bewijs voor de stelling dat de economie van UK niet zal lijden (en ik geen hard bewijs voor het tegengestelde).

   De crisis rond 1930 heeft bewezen dat importtarieven die Trump wil invoeren, wel degelijk schadelijk zijn voor de wereldeconomie, alsmede die van USA. https://en.wikipedia.org/wiki/Smoot%E2%80%93Hawley_Tariff_Act (1000 economen hebben destijds de president gesmeekt om het niet te doen…)

   Europa gaat alleen ten onder doordat te veel mensen niet de voordelen van de EU willen zien.

   Er wordt geklaagd over het feit dat NL per inwoner ongeveer 230 euro netto afdraagt aan subsidies (Noorwegen betaalt 120 om te MOGEN handelen in de EU! http://blog.simonotjes.nl/?p=1979) , maar gemakshalve vergeet men dan te willen zien dat Nederland (in bijv 2012) 180 miljard verdiende aan de EU. http://www.telegraaf.nl/dft/geld/20960267/___Nederland_verdient_180_miljard_aan_EU___.html (oftewel: 10.000 euro pp)

   Het walgelijke van populisten is dat ze het volk feitelijk voorliegen als ze klagen over die 230 euro en niet het gehele verhaal van de verdiensten noemen. Mensen die niet veel verder kunnen denken dan ‘one liners’ stemmen wel op populisten… democratie gaat ten onder aan onwetendheid (en laksheid, luiheid om zich ergens goed in te verdiepen) van een groot deel van de bevolking.

   Ok, een deel daarvan zouden we ook verdiend hebben zonder EU, maar economen stellen dat dit wel een heel stuk minder zou zijn.

   De euro is te snel ingevoerd, de EU te snel uitgebreid… maar teruggaan wordt een drama.

 12. gerrit kraak zegt op

  De euro is steeds minder waard. Dat is het probleem.

 13. Kees 2 zegt op

  Maar goed dat je stelt dat je geen expert bent, Ad. Het probleem van de dure baht zit ‘m namelijk NIET in een zgn zwakke economie in Europa (EU doet het economisch beter dan Thailand, dus de euro zou moeten stijgen tov de Thai baht).

  Eurozone heeft zelfs een handelsoverschot en dat kan bijv de USA niet zeggen:
  https://www.europa-nu.nl/id/vk39dvvu8pzz/nieuws/handelsoverschot_eurozone_iets_geslonken?ctx=vh6ukzb3nnt0

  Het probleem zit ‘m in het feit dat de ECB meer dan 1000 miljard euro’s heeft bijgedrukt (Quantitative Easing; en het wordt nog meer). Direct toen dit in januari 2015 werd aangekondigd, kelderde de euro.
  (Meer euro’s –> euro wordt goedkoper, en dit wordt versterkt door de lage rente.)

  Vergelijkbaar is gebeurd met het Britse pond: wat weinig mensen lijken te weten is dat Groot Brittannië de kampioen in QE is (in verhouding tot BNP), meer dan USA, meer dan Eurozone. En dit al vanaf 2009! Vandaar dat het pond zo kelderde vanaf 2009, terwijl de euro nog meerdere jaren stand hield.

  En de euro is extra verzwakt tgv mensen zoals Ad die roepen om een Nexit (en een Frexit).

  En over de Nexit: Ok, de euro had misschien beter niet ingevoerd kunnen worden (of alleen met West-Europese landen) een Nexit betekent in deze fase echter een economische krimp van Nederland met 10-15 % en 600.000 werklozen erbij. Dan kom je met een gulden te zitten, die een stuk zwakker zal zijn dan de euro (relatief). Voor 2,20 gulden (= 1 euro) krijg je dan misschien maar 30 baht.

  Nu we eenmaal in de euro zitten, kunnen we niet zomaar terug:
  – invoer in Rotterdam? Gaat deels naar Hamburg en Antwerpen.
  – 85 miljard aan landbouwproducten exporteert NL, waarvan 75% naar Europa. Met importtarieven opgelegd door Duitsland en de rest van de overgebleven Eurozone, gaat die 75 miljard drastisch minder worden.
  – 15 miljard exporteert Nederland aan machines…. gaat ook een stuk minder worden.

  Met 600.000 werklozen erbij kan de AOW naar 70 jaar ! En krijg je nog maar 30 baht voor 2,20 gulden.

  We MOETEN in de EU blijven, maar die moet flink bijgestuurd worden !!!
  (En jammer dat Griekenland en Italië erin zitten, grote blunder…)

  Maar je ziet al wat voor gevolg de Brexit heeft: ruim 100 kantoren willen van Londen naar Nederland verhuizen, omdat ze dan een toegangspoort hebben naar de EU…. en onze Ad wil een Nexit.

  Een Nexit… sorry, dat wordt een ramp !

  • Kees 2 zegt op

   Hier de onderbouwing van de 10-15% krimp:
   http://www.rtlnieuws.nl/economie/rabobank-nexit-desastreus-voor-nederlandse-economie

  • Marc Breugelmans zegt op

   Kees, de nagel op de kop hoor !
   En die roepers maar klappen in de handen als we uit de EU stappen !
   Het is hetzelfde als schieten in eigen voet , ze denken niet met hun verstand en lopen populisten achterna .
   Je standpunt bij een Nexit is heel juist , de Nederlandse distributie zou zware klappen krijgen ten voordele van Antwerpen , Hamburg en ook Zeebrugge .
   Maar daar denken die roepers niet aan , ze vergeten ook dat bij een eventuele overschakeling naar de gulden de prijzen naar boven zullen schieten , en zoals je zei met een zware devaluatie erbij !
   De Britten mochten al proeven van hun Brexit , de Britse pond zakte zomaar eventjes met 20 % de Euro 10% door hun prachtig optreden !

  • Joost Jongen zegt op

   Ik heb hier een aantekening liggen uit de jaren 80, toen kreeg ik 13,65 baht voor 1,00 gulden, dus van mij mag de euro blijven.

 14. Emiel zegt op

  We kunnen niet meer achteruit. Niet meer zonder de euro. De grote fout die werd gemaakt bij de invoering van de euro was dat de EU geen centraal economisch beleid voer(t)de. Zonder economisch beleid houdt een munt niet recht. Elk land van de EU doet maar wat. Massaal geld in Zuid Europa pompen en nu in de nieuwe Oost EU landen heeft hun gemakzucht vergroot. Ofwel gaan die landen onder streng toezicht ofwel moet de EU verder in twee versnellingen en moeten die drie tot vijf landen uit de euro. Een centrum links beleid zoals nu is gevoerd drijft de EU naar de afgrond.

  • Harrybr zegt op

   Moderator: Niet chatten svp.

 15. fernand zegt op

  Tuurlijk is Europa en de gekke leiders het probleem.Onze euro verliest gestaag in waarde door het opkoopprogramma en natuurlijk het ongeloof in de euro van valuta speculeerders omtrent de situatie in Europa.
  Het is eigenlijk ongelooflijk dat de euro nog bestaat,en diegene die nu nog euro s blijven aanhouden in eender wat zullen op een dag de prijs betalen,maar ja zowat niemand in Europa houd het voor mogelijk dat de euro gaat serieus crashen en/of verdwijnen.
  Goud/zilver zijn volgens mij d e beste kapitaalbescherming,crasht/verdwijnt d e euro,heb je die metalen nog en kun je die inwisselen tegen eerder welke munt.
  Crasht hij niet,heb je natuurlijk ook nog die metalen.Wat we niet weten is natuurlijk wat die metalen juist gaan doen,maar liever 1 kilo goud in mijn handen,die zelfs in waarde mag zakken 10-20% of meer dan euro biljetten met zelfde waarde als krantenpapier.alle s hangt natuurlijk af van wat je bezit.als je zit te wachten op je maandelijkse uitkering is het een ander verhaal.

 16. Joop zegt op

  Waarom is de Baht gekoppeld aan de US dollar? Dus waarom lift de Baht eigenlijk mee met een stijgende dollar?

  • Tak zegt op

   De Thai baht is al heel lang niet meer gekoppeld aan de USA dollar !

  • Kees 2 zegt op

   Baht is niet gekoppeld aan de dollar. In 2004 gingen er rond de 42-44 baht in een dollar, in 2009-2010 zakte de dollar naar onder de 30 baht (als gevolg van QE, financiële en economische crisis in USA).
   De afgelopen 2/3 jaren is de dollar heel geleidelijk weer sterker geworden naar nu bijna 35 baht in een dollar.

   Maar vaak zien we WEL op KORTE termijn dat als de dollar duurder wordt tov de euro, ook de baht duurder wordt. Beter gezegd: de euro verzwakt tov vrijwel alle munten.

   Maar wanhoop niet: als ´het volk´ (een groot deel heeft geen geheugen en weinig logisch denkvermogen… sorry), zo verstandig is voor verstandige politici te kiezen (die een langetermijnvisie hebben), komt het wel goed met de euro en de waarde ervan. Europa is de grootste economie ter wereld en de Eurozone de 3e.

   Nu we er eenmaal inzitten, moeten we niet terug. Terug is erger dan vooruit. Vooruit wel graag met een geleidelijke bijsturing van de EU, zodat we wat minder ontevreden mensen hebben.
   Met ook een sterke EU, waarbij economische vluchtelingen uit Afrika niet meer binnenkomen en niet automatisch asiel kunnen aanvragen. Afrika moet ontwikkeld worden, anders komen daar nog 2 miljard mensen bij…. en daarvan wil een deel naar Europa. Een sterk Europa moet daar wat aan doen.

 17. Emiel zegt op

  0.4 % negatieve intrest aangerekend vanaf 1 maart op euro rekeningen bij de SCB hier….

 18. Rudolf. zegt op

  Hallo,

  De Thaise Bath keldert niet, maar de Euro wel !
  Een aantal jaren geleden kreeg je 53,00 Bath voor 1 Euro, maar daar kunnen we nu nog maar alleen van dromen … !

  • Harrybr zegt op

   En ook 13 THB voor 1 Hfl… = 28,6 THB voor 1 €, ton ik nog in TH gestationeerd was, 1993+94…
   http://www.tradingeconomics.com/thailand/currency. Voral als je “Historical”en “max”anklikt: af

   The USDTHB decreased 0.0300 or 0.09% to 34.9600 on Thursday February 23 from 34.9900 in the previous trading session. Historically, the Thai Baht reached an all time high of 55.50 in January of 1998 and a record low of 20.36 in July of 1981.

   Wordt dan ok duidelijk, dat er … geen peil op te trekken is…

 19. Tak zegt op

  Je bedoelt dat je de Thaise baht alleen maar ziet stijgen tov van de Euro.
  We zouden graag willen dat de Thaise zou kelderen bijvoorbeeld boven
  40 baht tov de Euro maar dat gaat voorlopig niet gebeuren.

  De Nederlandse economie draait prima. Echter de Euro is uiterst zwak tov
  baht terwijl het in Thailand ook niet uitzonderlijk goed gaat. Thaise overheid
  moet miljarden lenen van met name China voor alle infrastructurele projecten.

  Gewoon een biertje minder en wat minder vaak naar de massage 😉

  groeten,

  TAK

 20. robert vereecke zegt op

  Heb onlangs gelezen in de Bangkok Post dat de Thaise Minister van Financiën in 2017 een daling van de bath voorspeld t.o.v. de meeste munten door o.m. de verwachte rentestijging van de Fed rate. Dit zou o.m. een kapitaaluitvlucht uit Thailand teweegbrengen hetgeen resulteert in een verlaging van de bath.

 21. happy elvis zegt op

  Zolang je in europa blijft merk je hier niet veel van, maar een lagere Euro is goed voor export en goedkoper voor de Thai die europa op vakantie komen 🙂

 22. fred zegt op

  Sowieso gaat de Euro verdwijnen. De landen in Europa willen terug naar af en populisten nemen stilaan het roer over. Mekaar tegenwerken lijkt de trend te worden in plaats van meer samen te werken.
  Dat veel mensen nog daarin geloven is nog het zieligste van al.
  En ja de baht evolueert mee met de dollar. Zakt de euro tegenover de dollar dan zakt die evenzeer tegenover de baht want de baht is gelegen in de de zogeheten dollarzone.
  Goede remedie is zoveel mogelijk investeren in baht. ZO Azië is de toekomst…..zeker daar ze meer en meer gaan samenwerken via de Asean……Hier in Europa gaan we onze deuren dichtdoen. Dan houden we wel wat regen en wind tegen maar krijgen geen licht of zuurstof meer binnen.
  Terug naar af……hoe dom kunnen we zijn…

  • Lomlalai zegt op

   Momenteel staan de deuren nog wagenwijd open, en ik vraag me af of onze almachtige EU politici ze nog dicht (willen) krijgen….

 23. Jan zegt op

  Draghi en ECB daar moet je het zoeken.

  • Ger zegt op

   En meneer Draghi is een Italiaan en die bekijken het van een Zuid Europees perspectief. Namelijk er is niet mis met het bijdrukken van geld want uiteindelijk gaat het om de staatsschulden van de Zuid Europese landen en Frankrijk betaalbaar te houden, zorgen dat ze hergefinancieerd kunnen worden. En zolang de inflatie stabiel blijft, en deze blijft stabiel , is het prima.
   Verblijf je binnen het EU gebied dan is er niets aan de hand want bijvoorbeeld de economie van Nederland groeit maar door en worden we in Nederland steeds rijker. Probleempje alleen voor degene die buiten de EU verblijven en bijvoorbeeld hun pensioen en meer vanuit de EU ontvangen. Maar ja dat is een eigen keus en geen beslissing van iemand van de ECB of EU. Dus accepteer gewoon de tegenwaarde die je krijgt als je in Thailand bent en pas je uitgaven patroon er op aan. Want aan de wisselkoers kun je toch niets veranderen en niemand die exact weet hoe de koers tot stand komt.

 24. Sjaak S zegt op

  Ook hier…sinds dat ik vorige maand een bitcoinrekening geopend heb en daar een beetje geld op heb staan, zie ik een enorme stijging. In de afgelopen dagen zijn mijn 5000 baht, die ik als “test” daar op zette even met zo’n 600 Baht gestegen. De koers gaat op en neer, maar tot nu toe in de afgelopen maand is de bitcoin alleen maar omhoog gegaan.
  Er wordt door experts gezegd (ja men kan veel zeggen) dat de bitcoin die nu al in een paar weken tijd van 950 Euro tot nu op 1060 Euro is gestegen (ik neem ruwe getallen), over drie jaar over de 2000 Euro waard zal zijn. Met dat koersverval van de Euro wel te verwachten.
  Maar in ieder geval dat wat er nu op staat en in toekomst bij komt gaat nauwelijks nog verloren.
  Bij de Euro ziet het er helemaal anders uit.
  Maar iederen staat zoals gewoonlijk aan de kant van de vijver en roept: help er verdrinkt iemand, maar niemand doet iets.
  Beschuldigingen, verklaringen over en weer, maar initiatief grijpen voor jezelf zie ik slechts bij weinigen. Zelfs onder de geldspeculanten die ik heb leren kennen in de laatste tijd, zet iedereen nog op de dalende Euro!
  Ze zetten geld op rekeningen die enorme rijkdom beloven, maar die na een paar weken de deur dicht maken en ze daarbij al hun centen verliezen. En dan willen ze, als ze dan toch wat verdienen bij de goede programma’s, hun geld in Euro’s terug zien.
  Gisteren in Tesco zag ik ook daar weer veel hogere prijzen dan een tijd geleden. Alles wordt duurder in Thailand, de Euro valt, je moet inmiddels 1800 Euro inkomen hebben om hier in Thailand te mogen blijven, tegenover 1400 Euro een paar jaar geleden…maar niemand die werkelijk iets aan zijn situatie doet.

  Maar je kunt wat doen. Open een bitcoinrekening. Maakt niet uit bij wie. Zelfs de slechtste aanbieder is beter dan je geld te laten verdampen.
  De bitcoin is een echte munt. Het is geen hersenspinsel of speculantengeld.
  Je kunt een kredietkaart krijgen, waarmee je overal kunt betalen, zonder omwisselingskosten.
  En als je het niet durft, zet dan dat geld dat je niet maandelijks nodig hebt op zo’n rekening.
  En het beste van alles is: als iedereen massaal bitcoins gaat kopen, gaat ie verder omhoog! Dus nu beginnen, een week later is je geld meer waard!

 25. Louvada zegt op

  Als je heel veel Thai Baht hebt moet je nu uitkijken om Euro’s te kopen dus speculeren en misschien nadien als de Euro zou herstellen net andersom. Zo kan je ook poen pakken. Het risico is echter niet min ???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website