Lezersvraag: Kindje geboren! Hoe zit het met de akte van erkenning?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 maart 2014

Beste lezers,

Mijn Thaise vrouw en ik hebben vorige maand een kindje gekregen.  Ik heb de geboorteakte al laten vertalen en die is ook al gelegaliseerd door de Belgische ambassade.

Nu moet ik blijkbaar ook nog een akte van erkenning laten opmaken? Ik weet dat ik dat kan laten opmaken bij een lokale amphur.

Dus weet iemand hoe je dit moet uitleggen? Of heeft iemand hier een voorbeeld van?

Alvast bedankt voor de info.

Groetjes,

Timmy,Tawan en Aiden

7 reacties op “Lezersvraag: Kindje geboren! Hoe zit het met de akte van erkenning?”

 1. eddy zegt op

  is het kind geboren in Thailand of Belgie? Ik heb 2 kindjes geboren in Thailand en de erkenning moet enkel voor Belgie op de ambassade. Voor Thailand ben jij de vader als je op de Thaise geboorteakte staat er is geen erkenning nodig in Thailand.

  • Timmy zegt op

   Mijn kindje is geboren in Thailand.
   De ambassade zegt dat ze mij niet kunnen helpen zolang mijn huwelijk in belgie niet is goedgekeurd.
   In belgie zegt het parket dat ze het huwelijk nog niet willen goedkeuren zolang mijn vrouw geen 21 jaar is.
   ( mijn vrouw is nu 19jaar) dus ik zou nog 2 jaar moeten wachten voor ik mijn kind kan herkennen in belgie.
   Of bestaat er een andere manier ?

 2. David Mertens zegt op

  Je moet de geboorteakte, vertaald en met een copy van het origineel gelegaliseerd door het Thaise ministerie van buitenlandse zaken indienen bij de belgische ambassade samen met een bewijs van woonst, eventueel huwelijksakte of voor beide ouders bewijs van burgelijke stand (als de moeder met iemand anders getrouwd is kan je het kind onmogelijk erkennen). Als alle documenten in orde zijn krijg je dan een afspraak met een ambtenaar van burgerlijke stand en kan je samen met de moeder de akte van erkenning komen ondertekenen. Als je zelf in Belgie geboren bent kan je dan ook onmiddelijk de belgische nationaliteit voor het kind aanvragen en een paspoort. Ben je zelf niet in Belgie geboren kan je dat enkel in België bij je gemeente doen.

 3. nico zegt op

  ben getrouwd met thaise in thailand, maar huwelijk niet erkend door Belgische regering? hoe zit dat dan wanneer wij een zoon of dochter hebben ? belg of thai ?

  • Timmy zegt op

   Ik heb juist hetzelfde.
   Huwelijk niet herkend door het parket en vorige hebben we een zoon gekregen.
   Die is nu voorlopig Thai maar als ik het kan herkennen zal het Belg en Thai zijn.

 4. rene zegt op

  Ons zoontje is geboren in Bangkok en met het document van het hospitaal zijn we naar de Amphor gegaan en na wat voet en vingerafdruken kregen we een document. Met dat dokument zijn we naar een officieel (door de Belgische ambassade erkend – over nepotisme gesproken-) vertaalbureau gegaan ergens in de buurt van Nana en die hebben het dokument laten erkennen door het Thais ministerie van binnenlandse zaken en met dat dokument ben ik (wij) naar de ambassade gestapt want die zijn het Belgisch gemeentehuis en die hebben een dokument gegeven dat ik mee kon nemen naar Belgie. In het Belgisch gemeentehuis hebben ze dan onze zoon een Belgische paspoort gegeven en hij heeft ook een Thais paspoort. Alles in orde? nee want onze zoon zal bij intrede in Thailand later als + 18 jarige onmiddellijk legerdienst moeten doen in Thailand.Dus vanaf die datum blijft hij daar beter weg tenzij er andere wetgeving komt.

 5. Timmy zegt op

  Beste,

  Kunt u mij zeggen wat in dat document stond ?
  Of heeft u daar een voorbeeld van ?

  Alvast bedankt !

  Mvg


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website