Beste lezers,

Ik wil vanuit Khon Kaen naar Laos gaan met de auto, kan ik dan bij de grens een visum regelen? En wat zijn de kosten en heeft iemand ervaring hiermee betreft wachttijden e.d.?

Groet,

Jan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Vanuit Khon Kaen naar Laos, kan ik bij de grens een visum regelen?”

 1. Frank zegt op

  Je visum regel je aan de grens (friendship brige) voor 35us$ of 1500 baht. Eerst formulier invullen, dan betalen, even wachten en je krijgt je paspoort terug met een prachtige visumsticker er in. Wachttijd hangt vn de drukte af, het duurde bij mij in februari ales bij elkaar ongeveer een kwartiertje.
  Hoe het met je auto zit weet ik niet, volgens mij mag die niet zomaar de grens over i.v.m. Verzekering. Een huurauto uit Thailand kan iig niet, je eigen auto misschien wel, maar zou dat even goed navragen van te voren.

 2. Johan zegt op

  Gemakkelijker is om even langs de Laos ambassade in Khon Kaente gaan . Dan is de wachttijd beperkt en een visum snel geregeld.

 3. HansNL zegt op

  Kan natuurlijk aan de grens.
  Maar waarom niet een visum regelen bij het consulaat van Laos?
  In Khon Kaen, Mitraparp Road, in de richting van Udon?
  Trek er een kwartiertje voor uit, kosten, dacht ik, 1400 baht.
  Denk om de autopapieren en pink book voor de auto.
  Verzekering te koop bij de grens in Laos.

 4. sabine zegt op

  p.s. het woordje “weg” achter “bekende” is weggevallen. Te vlug, sorry

 5. Mike zegt op

  Denk dat je in Nong Khai de brug over kunt.
  Als toerist kun je daar een visum krijgen.
  Denk dat dat net de auto ook wel moet lukken…

 6. eduard zegt op

  visum moet je sowieso daar regelen, zorg dat je dollars hebt om te betalen als je in Thai bath betaald is het bijna dubbele prijs, juiste prijs weet ik niet meer het is al een tijdje geleden. Je krijgt een 30 dagen visa voor Laos. Hopelijk ga je niet met de auto de grens over want dan staat je nog veel extra papierwerk te doen.

 7. Siets zegt op

  Beste Jan,

  Je kunt beter het visum maken op het consulaat in Khon Kaen
  Met de auto? Deze moet dan wel afbetaald zijn. Ook heeft de auto een paspoort nodig!

 8. Gerard zegt op

  Met de bus van Udon Thani naar Khon Kaen . .ca. Tb 50 p.p.
  Visum kost US$ 30,- . .
  De brug over en je bent direct in Vientane

 9. Luc Van Win zegt op

  Beste Jan,

  Je kan in Khon Kaen naar het cosulaat van Laos een visa halen.
  Aan de grens kan ook, maar dan duurt de grensovergang iets langer.
  Groetjes.

 10. Marin zegt op

  Jan,
  ik ben vele malen voor slechts 1/2 uur Laos binnengaan. Ik verbleef in een Ban ongeveer 80 km van Khon Kaen gelegen. Ik liet Khon Kaen links liggen en ging met de bus naar Non Kai…de grensplaats waar eenieder naar toe moet om naar Laos te gaan. Het kost ongeveer 30 tot 35 euro om binnen te komen en dan heb je een verblijf van 30 dagen. Het spreekt vanzelf dat er veel auto’s deze grens passeren. ( de Friedship Bridge ) die beide landen met elkaar verbinden ( gescheiden door water )
  Het komt allemaal goed !
  groet, Marin

 11. Marin zegt op

  Jan, dit vergat ik nog : Er zijn weinig of geen wachttijden. Je moet je eerst afmelden bij de Thaise grenspost alwaar je een stempel krijgt dat je het land uitgaat. Vervolgens rijd je de brug over en dan volgt de aanvraag om Laos binnen te komen. Formulier invullen, betalen, er wordt een foto van je gemaakt en dan de grens over. Goede reis, Marin.

 12. HUbrechtsen zegt op

  beste friend ,hoe lang woon je in thailand,khon kaen rij je naar udon thani richting nong khai bij de grens (als je auto aan voorwaarden voldoent dan kan je de grens over naar laos 22 km, zo dat is het en kind kan de was doen, veel geluk

 13. José zegt op

  Een Visum kan men enkel op een Ambassade verkrijgen dit mits de noodwendige dokumenten te kunnen voorleggen. Vraag is echter ook…wat voor Visum U wenst of hoopt te verkrijgen? De Auto waarmee U reist… huurwagen of eigendom…met huurwagen komt u de grens niet voorbij, privé wagen moet de eigenaar mee in het voertuig zitten. Om een Visum “op de Ambassade in Vientiane” te krijgen…. paspoort af leveren VOOR de middag, de dag erna afhalen NA 13.30hr, waarbij men pas dan zekerheid heeft of men de gevraagde VISUM wel bekomt of juist niet.

 14. rori zegt op

  Ja aan de grens wordt gewoon een visum afgegeven.
  Verder is het om de auto mee te nemen lastig. Moet op naam staan van 1 van de mensen die mee gaan de grens over. Moet “borg” betaald worden. Verder zijn niet alle auto’s zonder meer verzekerd en dan moet er ook nog een verzekering worden afgesloten.

  Ik ben met mijn vriendin afgelopen Januari vanuit Uttaradit naar Phitsanulok gereden. En vandaar met de bus via Ubon Ratchatani een rondrit gehad van 4 dagen voor 2400 bath via Pakse naar een groot nationaal park, Daarna naar Paksong, Salavan, Naphong naar Vientiena en terug naar Phitsanulok.

  Idee is als alleen naar Vientiena word gegaan. Neem vanaf de grens een taxi of ga gewoon met de bus.Oh regel dat de taxi al bij de grens staat te wachten.

 15. Jan VC zegt op

  Dag naamgenoot!
  Geen enkel probleem om Laos binnen te komen. Aan de grens heb je een documentje in te vullen en op een zeer korte tijd ben je geholpen! Je zal waarschijnlijk Nong Kai nemen? Want alleen vandaar uit kan ik meer informatie geven. Let wel! Waar je ook Laos binnen wil, het visum is geen probleem en kost je overal ongeveer 40€.
  Met de auto binnen kunnen is niet of nauwelijks mogelijk zonder speciale documenten! Wij parkeren onze auto steeds op een van de bewaakte parkings vlak bij de grens. Men brengt je zelfs met een tuc tuc tot bij de grens als je wil! Je betaald een zeer bescheiden bedrag per nacht en je haalt je auto veilig terug op de dag van je terugkeer. Eenmaal je documenten afgehandeld aan de Thaise kant van de grens neem je een ticket van ik denk 20 bath en rijdt met de aangegeven bus de brug van de vriendschap over tot de douanepost van Laos. Daar kom je probleemloos door en kan er een taxi of tuc tuc of busje nemen tot in het centrum van het leuke Vientiane. Het kost je maximum 300 bath! Anders zoek je maar een andere taxi! Wij hebben nooit meer betaald.
  Ik hoop je geholpen te hebben en wens je een mooi verblijf in Vientiane en andere steden of gebieden in Laos.
  Nog een vriendelijke groet,
  Jan
  Sawang Daen Din (145 km van Vientiane)
  Thailand

 16. Wil zegt op

  Met auto in Laos?

  Ik ga uit van auto met Thai kenteken.
  Voor mij interessant om te weten of dit toegestaan is

  Reactie wordt op prijs gesteld!

  Wil

  • Jan zegt op

   Hallo. De auto ia van mijn vriendin en is eigendom. Echter we nemen ook een tour met de bus in overweging.

 17. Davidoff zegt op

  Allereerst kan je een visum aanvragen zowel bij het consulaat van Laos in Khon Kaen (1400 Baht), of gewoon aan de grens (1600 Baht). met betrekking tot de auto. Ik heb mijn auto verschillende keren meegenomen over de grens en na de eerste keer is het erg gemakkelijk. je moet de volgende stappen doorlopen om de auto mee te nemen.
  1. Je moet eigenaar van de auto zijn, of een gelegaliseerde verklaring hebben dat je toestemming hebt om de auto mee te nemen over de grens, daarin moet ook vermeld staan voor hoelang deze toestemming geldig is en wie er in mogen rijden. (houdt ook in dat dus de auto of volledig af betaald moet zijn of dat deze toestemming van de finance company komt.
  2. je moet een paspoort voor de auto aanvragen bij de Transport office, die van Khon Kaen ligt buiten redelijk ver buiten Muang Khon Kaen.
  a. allereerst lever je alle auto papieren in, kopie verzekeringsbewijs, wegenbelastings bewijs en verplichte aansprakelijksheidsverzekerings bewijs. allen geldig voor de duur van verblijf in buitenland.
  b. je krijgt een paspoort boekje, en 2 stickers voor de wagen met een T er op (voor de voor en achterkant van de wagen.
  C. Hierin staat dan ook jouw (internationale) kenteken. als je vaker de grens denkt over te gaan, is het verstandig om kenteken platen te laten maken, anders voldoet een sticker of bord met het kenteken achter de ruit.
  d. aan de grens moet jij alle documenten en een kopie er van, samen met de identiteitsbewijzen van diegene die de wagen besturen inleveren, zorg er voor dat de eigenaar van de auto alle documenten mede-tekent.
  e. je krijgt dan een aantal papieren die je bij een ander loket inlevert, daar wordt de hoogte van de visum en road tax bepaald die je dan daar afrekent.
  f. met deze papieren en de hele stapel documenten ga je naar weer een loket, waar er de stempels in jouw auto paspoort worden gezet, op de papieren en je een papieren visum ontvangt die in jouw auto paspoort gaat.
  g. deze papieren laat je weer zien bij de poort waar je met de auto doorheen gaat, waar er wederom gestempeld wordt. daarnaast laat je alle paspoorten zien van jouzelf en je medereizigers.
  h. Ik was zelf voor de eerste keer ongeveer 850 baht kwijt voor de auto.
  i. de verzekering kan je ook daar aanschaffen of net over de grens (van Laos) en kost ongeveer 150 Baht per dag. dit is verplicht, ook al geeft de verzekering je bijna geen enkele dekking.
  j. ten slotte de max. snelheid voor autos uit het buitenland is 60 Km/uur.
  Nog een slot noot: stop nooit voor iemand op de wegen buiten de stad voor vragen of verkoop van spullen, er zijn veel roof overvallen op de hoofdwegen door gewapende bandieten.

 18. henry zegt op

  Als je met de auto de grens over wil, moet je in het bezit zijn van de blauwe tabian rod, en een uitvoerdocument van het landdepartement, en je moet een tijdelijke Laotiaanse autoverzekering afsluiten, omdat een een Thaise autoverzekering niet geldig is voor Laos.

 19. rene zegt op

  In februari de grens over gegaan in Nong khai. Je laten uitmelden aan de thaise zijde en dan met de bus over de brug naar de laos zijde. Papieren in vullen en foto bijvoegen met 1500 bath. Eventjes wachten en je visum is klaar. Er staan genoeg personen om je te helpen maar dit zijn wel taxi drivers om je naar Vientiane te brengen. Ik weet niet wat je moet doen betreffende de wagen daar ik mij verplaats met taxi of openbaar vervoer.

 20. juul zegt op

  met een thaise wagen de grens over als je eigenaar bent is geen probleem. Wel paars boekje mee die je in thailand op het ministerie van verkeer kunt bekomen.
  Visum aan de grens
  Al de rest iszever ik deed dit reeds 100 maal


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website