Beste lezers,

Daar ik sowieso in Thailand ga wonen in 2017 omdat ik dan op pensioen ben, zou ik zeer graag al mijn werkgereedschap mee willen nemen naar de omgeving ROI – et.

Maar hoe krijg ik alles naar daar en wat is de kostprijs? Weet er toevallig iemand dan ook waar ik werkgereedschap kan aanschaffen indien het te kostelijk is om mijn gereedschap over te brengen naar Thailand. Graag wil ik wat keukenmateriaal mee nemen naar Thailand omdat men daar al niet te veel keukengereedschap bezit. En bovendien ben ik dat materiaal gewoon om mee te werken.

Een volgende vraag is of ik dat eventueel in een valies kan overbrengen en zelfs een tweede valies mee kan nemen op het vliegtuig. Ik weet ook dat er een prijskaartje aan vast hangt en dat je een valies mee mag nemen van max 30 kilogram. Bestaat de mogelijkheid om een eventuele tweede valies mee over te brengen. Indien ja , wat zijn dan de onkosten?

Graag wil ik hierop een antwoord. En op welke website kan ik werkgereedschap bekijken en kopen in Thailand.

Alvast bedankt voor de goede raad en een antwoord op al mijn vragen

Vriendelijke groetjes,

Gustaaf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Keukengereedschap meenemen naar Thailand of daar aanschaffen?”

 1. Christina zegt op

  Een tweede koffer kun ja altijd meenemen. Wat de prijs is hangt af met welke maatschappij je vliegt.
  Vraag van tevoren aan de maatschappij of je deze spullen mag meenemen. Maak foto van desbetreffende koffer met inhoud.

 2. kevin zegt op

  Hi Gustaaf

  Niks meenemen
  In Roi-et heb je Lotus en Home pro
  Daar kun je alles aanschaffen

  Groetjes

  Kevin

 3. Barbara zegt op

  Beste Gustaaf,

  Hier in erg veel keukengereedschap te krijgen! En ook aan zeer goede prijzen. Bij Robinson bijvoorbeeld staat nu een groot deel van het keukengerief aan min 50% en zelfs meer.
  Eén ding wat ik nog niet gevonden heb is een appelboor en een kaasschaaf, maar verder zou ik niet weten wat je hier niet kan krijgen.
  Alles meenemen kost erg veel, toch per vliegtuig. Afhankelijk van welke luchtvaartmaatschappij kost elke kilo extra boven een bepaald gewicht. 30 euro per kilo heb ik al gehoord, maar soms ook minder hoor, maar het blijft duur. Stuur het op met de post! Dat gaat veel minder kosten. En de post hier in Thailand werkt héél goed.

 4. Cees zegt op

  Beste Gustaaf,

  In Roi-et Heb je ROBINSON op de tweede etage is een flinke shop met kook benodigdheden. In het centrum heb je een bakkerij bedigheden winkel die een leuk assortiment heeft daarnaast heb je Big C en de Makro die beiden ook een aardig assortiment hebben. Ik weet uiteraard niet wat je mee wilt nemen Maar messen behalve het merk Sabatier kun je hier goede exemplaren kopen.

  Groetjes Cees – Roi-et

 5. LOUISE zegt op

  Hallo Gustaaf,

  Ook ik kook graag.

  Gewoon meenemen.
  Je kan hier veel kopen voor weinig, maar de kwaliteit is navenant.
  Niet alles is slecht hoor, maar je moet echt goed kijken wat je koopt, want in het thaise woordenboek, komt “”garantie””” absoluut niet voor.
  Goed keukengereedschap is hier ook behoorlijk aan de prijs.
  Nu heb ik het over diverse soorten messen en japans keukengerei en elektrisch gebeuren.

  Een goede wok in Rotterdam gekocht met een elektrische wok etc., allemaal meegenomen.
  Een wereldzaak en om helemaal uit je dak te gaan.

  Heb het ook gehad dat ik dingen gekocht had voor we gingen verhuizen en dat de prijs hier een vijfde was.

  Nu hadden wij 2 maal een container, dus dat was makkelijk mee te nemen..
  De eerste is vrij van tax.

  Ik denk kilo’s uitrekenen en stevige dozen kopen.
  Maar heb jij geen container??

  success.

  LOUISE

 6. quillaume zegt op

  Alles is te koop in Thailand Gustaaf, dus ook werkgereedschap.

 7. Rene zegt op

  Of je een tweede koffer mee mag nemen en tegen welke kosten dat zou ik aan de luchtvaartmaatschappij vragen. Bij de KLM mag je een tweed koffer (max 23 kilo) meemen voor $80.- als ik het me goed herinner.

 8. Nico Arreman zegt op

  Gustaaf,

  Ik had 2 kg overgewicht bij Emirates en ik moest van AMS naar BKK € 90,= betalen.
  Dus bezint eer u begint.

  Veel succes met je pensioen in Thailand, Ik ben er nu een jaar en het bevalt mij prima.

  Groetjes Nico

 9. Fred CNX zegt op

  De vraag is niet of keukengereedschap te verkrijgen is in Thailand, al dan niet goedkoop, de vraag is hoe het mee te nemen. Ik begrijp Gustaaf heel goed dat hij met zijn eigen materiaal wil werken; Home-Pro, Makro en Lotus verkopen (bijna) geen super kwaliteit en de vraagsteller van dit weet dit al;)
  Versturen als pakket of meenemen in een koffer, eerst de prijs per extra kg voor bagage opvragen bij de maatschappij waarmee je vliegt

 10. Peter Bang Sare zegt op

  Beste Gustaaf, je zegt dat je hier gaat wonen als je gaat emigreren dan kun zonder tax te hoeven betalen goederen invoeren.. Wij hebben 12 kub per boot laten vervoeren voor ( toen ) 1200 euro van deur to dear heet dat en onze zaken waar we aan gehecht waren meegenomen onder andere veel keuken spullen… Per vliegtuig lijkt het me zeer beperkt kunnen voor je..
  Groet Peter.

 11. Henk zegt op

  Toevallig een paar maanden geleden mijn oud beroep namelijk bakker weer een beetje opgepakt.
  Dus eerst maar eens op zoek naar een oven .Koop je eenvrijstaande oven met een 50-60 liter inhoud ben je ongeveer een 5-6000 Bht kwijt .Dan heb je een oven die zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant dezelfde temperatuur bereiken.Ga je op zoek naar een inbouwoven ben je al gauw tussen de 25-30000 Bht kwijt .
  Hetzelfde geld voor een kleine keukenmachine van 5 liter en een 1200 Watt.Die staan er voldoende voor tussen de 15-25000 Baht .Exact dezelfde machines staan er in Nederland of Duitsland op internet voor 90 Euro ofwel een kleine 3500 Bht .
  Koop je een lichtere of kleinere dan zijn deze meestal voor eenmalig gebruik bestemd .
  Dus zeg niet dat het in Thailand goedkoop is want voor goede spullen betaal je hier de hoofdprijs ,meebrengen of opsturen is een betere keuze.

 12. Freddy zegt op

  In Noord Pattaya achter BigC is een grote loods van enkele honderden vierkante meters waar niets anders word verkocht dan keuken materiaal en erg goedkoop, je vind er wekelijk alles.

  • Henk zegt op

   .Freddy ik hoop dat de redactie het niet op chatten vind lijken maar ik kom al jaren in Pattaya maar heb die winkel nog nooit gezien ,bedoel je de Big C in Pattaya klang ??
   Je weet hoe duidelijk alles aangegeven staat in Thailand maar zou je me anders een mail kunnen sturen want dan ga ik deze week nog kijken omdat ik nog het een en ander nodig heb .
   kaicoenen@hotmail.com
   dankje

   • Freddy zegt op

    Big C noord Pattaya eind of second road. ongelooflijk wat ze daar hebben, moet je zeker eens gaan rondneuzen, prachtige messen, die breng ik altijd mee naar Belgie voor de proffesionele chef koks hier, tafel serviezen je noemt het maar ja daar kun je je wel een uurtje amuseren, ongelooflijk goedkoop, ik woon al 14 jaar in Pattaya en koop al mijn keuken gerief daar, wel stuk goedkoper dan in Belgie en veel mooier materiaal tegen echt zotte prijzen, dus als je voor Big C staat op second road straatje links van Big C inslaan tot het einde dan 50 meter naar rechts je ziet het zo en er is altijd parking voor je brommer.

 13. ruddy zegt op

  Ja , ik ben het volledig met Henk eens.
  Voor goede spullen betaal je in Thailand 5 keer zo veel als in Nederland.

  • Lucas zegt op

   Ik heb recent nogal wat vrienden definitief zien vertrekken naar Thailand. De meesten kiezen er voor om hun spullen waarvan ze houden op te sturen in een container, per schip. Het goedkoopst is om dat met een Thaise maatschappij te doen. Die pakken hier je boeltje mooi en en ginder weer uit.
   Je moet wel een verzekering nemen want in het onwaarschijnlijke geval dat er met het schip iets gebeurt kan je mee opdraaien voor de bergingskosten…

  • Freddy zegt op

   Ja Rudy volledig akkoord, in Pattaya ook, ken twee winkels een op second road en een juist voor Foodland daar swingen de prijzen echt de pan uit, maar als je gaat zien waar ik vermelde zult je je ogen niet geloven van de prijzen daar, je moet het natuurlijk weten, en om alles te zien kom je wel niet toe met 1 uur, is wel enorm grote loods van enkele honderden vierkante meters, moet je echt eens gaan zien.

 14. Lung addie zegt op

  Beste Gustaaf,
  ik begrijp uw vraag zeer goed en wil je dan ook raad geven, wat je ermee doet beslis je zelf.

  Toen in naar Thailand kwam wonen was één van mijn hoofdvereisten: een degelijke goed ingerichte keuken, naar Westerse normen. Deze keuken werd door Thaise mensen PERFECT, volgens mijn zelfgemaakte plannen, gebouwd. Als amateurkok werk je liefst met goed gerief.

  Het klopt: in Thailand kan je ALLES kopen en soms zelfs goedkoper dan in je thuisland. Doch, er is een maar aan: echt goed keukengerief, en dan bedoel ik wel niet die aluminium rommel welke ze hier verkopen, duurzame inox; koper potten, gietijzeren pruttelpotten …. ga er maar naar op zoek en als je deze in Roi Et of nabije omgeving vindt, zie dan wat ze kosten. Goed keukengerief of ander gereedschap kost geld, daar is niet aan te ontkomen. Ga maar eens op zoek naar degelijke braadpannen om te gebruiken op een elektrisch kookfornuis… Ik werk in mijn keuken met 4 elektrische- en twee gasposities, ingebouwd in een kookeiland…. daar zijn totaal verschillende potten en pannen voor nodig.

  Een goede raad: beschik je over goed keukengerief: neem het mee. Wat ga je er anders mee aanvangen? Weggeven en hier minderwaardig materiaal in de plaats kopen? Je ergernis zal groter zijn dan de winst welke je maakte.

  Wat neem je NIET mee : microwave of grilloven…. dat hebben ze hier in goed kwaliteit.
  borden, tassen, glazen … hebben hier in alle vormen, kleuren … ander klein keukengereedschap.
  : koffiemachine
  : broodbakmachine
  : frietex

  Wat neem je WEL mee : goede bestekken want hier heb je overvloed aan “plooivorken en -lepels”
  goede messen en als je het hebt : een messenslijkmachientje … hier helpen ze in de kortste tijd je goede messen om zeep.
  indien je elektrisch wil koken : goede braadpannen en kookpotten, vooral een gietijzeren pruttelpot – pan.
  : een degelijke staafmixer
  : elektrisch vleesmes
  : vuurvaste schotels ( pirex ) om in de oven te gebruiken
  : aardappel schilmesjes, lijkt mogelijk belachelijk ( die van Solingen met een houten handvatje ) Neem er maar enkele mee want voor het weet zijn ze verdwenen!

  Betreffende werkgereedschap. Een stielman wil met goed vertrouwd gereedschap werken. Ja je kan hier voor een prikje schroevendraaiers, sleutels, tangen, boren ….. kopen … goed voor éénmalig gebruik. Chinese rommel dat je mogelijk kan gebruiken om het onkruid in de tuin uit te steken. Heb je goed professioneel gereedschap: verscheep het en na aankomst steek je het best achter slot en grendel en leen het vooral niet uit. Ze gebruiken het niet op een gepaste manier, laten het achter waar laatst gebruikt…. Een schroevendraaier kunnen ze evengoed als beitel gebruiken en een striptang om staaldraad te knippen, een kniptang ( gemaakt om koper te knippen ) om nagels uit het hout te trekken … en ga zo maar door.
  Een serie goede boren, vooral goede steenboren ( Piranha ) zeker meebrengen.

  Hoe krijg je dat hier? Niet te doen in een reiskoffer, tenzij je, net als een kennis 10 jaar lang van alles wil meeslepen en, iedereen, die je kent en hier even op bezoek komt, wil lastigvallen om toch maar dit of dat mee te sleuren voor jou.

  Ik heb dit laten verschepen. 4m³ en een gewicht van 300kg. Er was ook mijn totale zendinstallatie in verpakt. De firma Windmill ( Nederlands ), zoek maar even op het internet, is een absolute aanrader. Ik betaalde 800Euro ( +/- 30.000THB ) voor de 4m³ en 300kg wegende verscheping in een gedeelde container. Wel zelf ingepakt in stevige kartonnen dozen en voldoende beschermingsmateriaal. Thuis in Belgie afgehaald en in Thailand afgeleverd op thuisadres ( 550km ten zuiden van BKK ) en dit in 3 maanden tijd. Alles in perfecte staat, geen duaneformaliteiten hoeven te doen, geen invoertaksen hoeven te betalen, ook al ging het niet om een verhuis samen met een Thaise. Dat regelt Windmill allemaal zelf. De tegenwaarde van de inhoud kan ik schatten op ongeveer 800.000THB ( hoofdzakelijk vanwege de radioamateur zendinstallatie ). Dus de tegenwaarde overtrof tientallen malen de verschepingskosten en ik heb mijn EIGEN VERTROUWDE kwaliteits gerief. Geen vreugde over de lage prijs, welke reeds lang voorbij is als de ergernis over de slechte kwaliteit nog hoogtij viert.

  Gustaaf, hopelijk ben je er iets mee geholpen in het nemen van je beslissing.

  LS Lung addie

 15. dirkphan zegt op

  Ik snap het even allemaal niet.
  In Hua Hin is alles te koop van kwaliteit 0 tot 100%.
  Niet alles in één winkel natuurlijk.
  Er is bv een “nieuwe winkel” niet al te ver van Soi 70 richting Cha Am, de naam ben ik even kwijt maar het is een zeer groot complex, hier wordt enkel goede kwaliteit verkocht.
  Verder kan je in de MAKRO zeer deftige (Europese) spullen op de kop tikken. En dan het rijtje naar onder, HOME PRO enz.
  Verder zoals in de rest van de wereld, brol zeer goedkoop, kwaliteit zelfde prjjs als in Europa.

  • Cees zegt op

   Beste Dirkphan,

   Dirk je hebt helemaal gelijk ik zie verhalen over slechte kwaliteit gereedschap en tangen maar je koopt hier ook Stanley, Lips, De Walt ed om er een paar te noemen. Ik heb heel wat jaren een retaurant gerund en weet er iets van je kunt hiet ook zeel perfecte messen kopen en wil je bijvoorbeeld een echt top mes zoals Sabattier kun je die ook in Bangkok kopen. Maar in Roi-et kan je heel perfecte kwaliteit kopen ook kleine zaken zoals spuitzakken spuitjes steker te veel.

   Groetjes Cees

 16. Wim van Doorn zegt op

  Ik zoek me al jaren in Thailand -woon thans in Pattaya- naar een kannetje met een schenktuitje. Alles wat je aan keukengereedschap hebt zou ik -deed dat juist niet indertjid- meenemen. Hoe zeg je “schenktuitje” in het Thai? Ook hoe zoiets heet in het engels, weet ik niet en als ik het wel zou weten, dan lijkt het me sterk dat ze dan zouden begrijpen wat ik bedoel.

  • Freddy zegt op

   Beste Doom het beste en gemakkelijkste die je kunt doen is in Google :Thea Jug” invullen dan naar afbeeldingen gaan kijken wat je nodig heb, foto of afdruk van maken om in de winkel te tonen, werkt altijd.

  • LOUISE zegt op

   Morgen Wim,

   In Central, second road, heb je op de derde of vierde etage een heerlijke grote winkel met o.a. een hele grote afdeling keukenspullen
   Ik krijg altijd een halsbandje van mijn man om daar.

   Nu weet ik het voormaat niet wat je wilt hebben, maar die hebben daar verschillende maten.
   Als je een olie kannetje koopt, zijn die er met lange en korte tuitjes.

   @GUSTAAF,

   Hier is eigenlijk alles te koop voor keuken benodigdheden.
   Nu weet ik niet of je dat ook in Roi Et hebt, maar anders een tripje Pattaya en je kan alles kopen.

   Succes

   LOUISE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website