Lezersvraag: Kent iemand Chiang Mai Lanna Business Services Ltd?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
12 juni 2015

Beste lezers,

Ik ben al enige tijd op zoek naar een bron van inkomsten in Chiang Mai. Zo kwam ik op de website van CBLS Jobs. Deze site heeft een hele lijst met vacatures voor buitenlandse werknemers bij Chiang Mai Lanna Business Services Ltd. Banen in de customer service, inclusief werkvergunning en visum.

Nu adverteren ze al jaren met deze vacatures met deze gelikte site. Is dit bedrijf zo groot of is er zo veel verloop bij dit bedrijf? Het ziet er uit als te mooi om waar te zijn. Zit er een addertje onder het gras? Ik kan op het net niets negatiefs vinden.

Wie heeft er ervaring met Chiang Mai Lanna Business Services Ltd ?

Groeten,

Jaco


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Kent iemand Chiang Mai Lanna Business Services Ltd?”

 1. Soi zegt op

  Beste Jaco, hoe weet je dat CLBS, (en niet CBLS zoals je schrijft) al jaren met dezelfde vacatures adverteert, als je de website pas sinds kort tegenkwam, en hoezo een gelikte site, addertjes onder het gras, en zoeken op het net naar negatieve berichtgeving? In een paar zinnetjes zeg je al veel over jezelf!
  Neem eens contact op met http://www.chiangmaiexpatsclub.com/
  en ga naar een van hun bijeenkomsten. Gegarandeerd dat je aldaar aan meer informatie komt! Sukses.

  • Jaco zegt op

   Het plaatsen van een vorige reactie is blijkbaar niet gelukt. Bedankt voor je tip, Soi. Als dit wat over mijzelf zegt is dat ik op mijn hoede ben voor de gevaren van internet.

 2. Fransamsterdam zegt op

  Het is een call-center en daar word je ook tewerkgesteld, als ik het goed begrijp.
  Ze zoeken native speakers in een aantal talen, maar voor zover ik weet niet in het Nederlands.
  http://www.gutefrage.net/frage/clbs-customer-care-agent

 3. Davis zegt op

  Elk zich respecterend bedrijf met internationale allures, biedt jobs aan.
  Al was het maar om aan te tonen hoe succesvol ze zijn.
  Zo hoort de website ook ‘gelikt’ te zijn.

  Of CLBS bonafide is, lees het graag?!

  Sluit me verder aan bij Soi.

 4. LOUISE zegt op

  Hallo Jaco,

  Dit is niet mijn Eigen onderzochte cq uitgevonden mening, maar van wat ik zoal op T.B. heb gelezen.

  Een workpermit is iets in Thailand wat gemaakt is van platina, rondom gezet met briljanten.
  Dit is ook iets wat de desbetreffende persoon helemaal zelf mag doen/regelen.

  Advertenties die vermelden dit ook voor jou te kunnen doen, incluis je vaatwasser vullen en leeghalen als hij schoon is, zou ik niet geloven.

  Er zijjn hier een aantal mensen op T.B. die er een hebben en welke dus elk jaar deze moeten vernieuwen.
  M.N. eentje die een aantal maanden (of langer) welke dus moest afwachten of zijn workpermit verlengd werd.

  Ga maar een uitvogelen wat je in Nederland kan doen/oprichten en je dat werk ook tijdens je “”vakantie” in Thailand kan doen.

  Maar ik denk toch dat je eerst maar eens een aantal dagen/weken op internet moet gaan zitten en uitvingen wat jouw mogelijkheden zijn.

  LOUISE

  • Jaco zegt op

   Het aanbieden van een werkvergunning was inderdaad de aanleiding voor mijn achterdocht. Zeker na wat ik op T.B. heb gelezen over werk in Thailand. Maar ik zou een kans als dit niet willen laten schieten omdat achterdochtig ben of gewoon voorzichtig ben met de gevaren van internet. Daarom zou ik graag horen dat dit een bonafide bedrijf is.

 5. Jaco zegt op

  Ik heb bovenstaande vraag niet alleen op dit blog gesteld. Inmiddels heb ik een aardig beeld van CLBS.

  Indien men aangenomen word dan krijgt men het advies om gebruik te maken van een Non-Immigrant type B visum. Een werkvergunning word gedurende het verblijf geregeld.Men gaat aan het werk in een call-center waar men word betaald per minuut of per gesprek. Dit levert een salaris op van Thb 25.000,– tot Thb 30.000,–. Dit ligt dus onder het minimumloon voor een farang. Daarbij is de verhouding van het aantal farang ten opzichten van de Thai niet correct. Een werkvergunning word dus uiteindelijk niet afgegeven. Zodat men na een jaar weer op straat word gezet.

  Dit verklaard dat je niemand vind die langer dan een jaar bij CLBS gewerkt heeft. Dat er vooral positief word geschreven over CLBS schrijf ik toe aan het bedrijf zelf. Waarschijnlijk heeft er iemand een dagtaak om positieve reviews te schrijven. Positieve bijdragen op forums zijn steevast van nieuwe leden. Verder zullen ex-werknemers niet klagen daar het gaat om Thailand waar mensen bereid zijn om te betálen voor vrijwilligers werk.

  Kortom leuk voor iemand van een jaar of twintig die een jaar op avontuur gaat in Thailand. Maar minder geschikt voor iemand van 47 die een bestaan wil opbouwen met zijn vriendin en daarvoor alle schepen achter zich verbrand.

  Dit is mijn conclusie. Corrigeer me als ik het mis heb.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website