Lezersvraag: Wie weet een kennel voor een Thaise Ridgeback?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 mei 2015

Beste lezers,

Ik ben een groot hondenliefhebber, en ik wil er weer één aan gaan schaffen na 6 jaar zonder. Ik heb mezelf verdiept in het hondenras van de “Thaise Ridgeback”, en het uiterlijk en het karakter hiervan sprak mij gelijk aan.

Nu heb ik diverse kennels in Nederland bekeken maar omdat Thailand hoogstwaarschijnlijk mijn woonadres gaat worden leek het mij beter en praktischer om daar mijn zoektocht voort te zetten.

Weet iemand in Thailand een goed en betrouwbaar adres voor een Thaise Ridgeback?

Ik ben vanaf oktober 2015 woonachtig in Cha-Am.

Met vriendelijke groet,

Rick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Wie weet een kennel voor een Thaise Ridgeback?”

 1. piet zegt op

  Heb er zelf een teefje van 1 jaar van rasfokker ,let wel het zijn honden die ruimte en beweging nodig hebben
  Dus ff uitlaten is niet genoeg ,naast de fiets of moterbike hebben ze nodig.
  Zijn erfbewakers ,helaas niet erfvast ,dus omheining gewenst het jachtinstinkt niet onderschatten, ze zien een kat/slang/muis,wat dan ook en roef weg zijn ze.

  Kan wel helpen bij zoeken naar goeie fokker; mijn nr 0861419932 (Thailand)
  Succes en veel plezier in Thailand.

 2. YUUNDAI zegt op

  Rick,
  Je hebt helemaal gelijk als je kiest voor een Thaise Ridgeback. Ik heb een toen ongeveer 3 jaar oude Thaise Ridgeback van het strand in Hua Hin ” geplukt. Een aan niemand toebehorende hond volgens de uitbaters ter plekke, die elke keer als ik op het strand kwam mij opzcht, mee ging wandelen, mij vergezelde tijdens een zwempartij. Zielig was het als ik s’avonds weer naar huis keerde om zijn droeve ogen te zien, maar de volgende ochtend stond hij weer paraat. Uiteindelijk heb ik mij over hem ontfermd en hem mee naar huis genomen, waar hij wel binnen de omheining mocht maar niet in het grote huis met zijn dure parketvloeren.
  Het werd een fantastische vriend én waakhond, zowel bij dag als nacht. Je kon niet bij of in het huis komen tenzij ik hem tot rust maande. Nu wonen wij veel landelijker dan in Hua Hin, maar hij is in de buurt heer en meester en heeft zich ontfermd over onze pup, een nu 6 maanden oude halve rottweiler én onze jonge kater.
  Onze Thai is een hond om van te houden én hij houdt ook van ons.
  Je zal ongetwijfeld slagen in of rond Hua Hin, succes!

 3. guus zegt op

  Beste Rick, ook ik ben hondenliefhebber en heb mij een beetje georiënteerd. Uiteindelijk zijn het bij ons geen thai ridgebacks geworden omdat wij toch een beetje opzagen tegen bepaalde (mogelijke) karaktereigenschappen zoals agressie tegen vreemden, graven van enorme kuilen en bovendien kunnen ze over een omheining van 1,80 m komen. Wij hebben nu twee kruisingen half ridgeback, half onduidelijk. Prima honden! Terug naar jouw vraag. Als je van Chaam naar Hua Hin rijdt (niet over de bypass) zie je voor Hua Hin aan je rechterkant een Singha bier distributiecentrum. Het is net voor het airport viaduct. De baas van de Singhabusiness is een groot ridgeback liefhebber. Hij heeft achter de loodsen een groot aantal kennels voor zijn honden. De laatste keer dat ik er was had hij er wel 60. Voor een pup moet je op minimaal 10000 baht rekenen. Als je weet waar je aan begint is het prima, maar als je je niet echt in dit, m.i. prachtige ras, hebt verdiept, zou ik mij nog eens goed bedenken. Succes! Guus

 4. Martin zegt op

  Het zij zeer lieve maar ook waakzame honden we hebben totaal 4 honden op onze farm waarvan 2 Ridgeback en 2 kruising goldenretriver en labbadoor
  Je heb heel veel liefde van de honden

 5. Rick zegt op

  Dames/heren,

  Allen bedankt voor je tips en persoonlijke verhalen.
  Piet ik heb je nummer genoteerd, en Guus ik ga daar eens langs voor een bezoekje.
  Mochten er nog meer tips onder mijn aangebracht kunnen worden dan weten jullie mij te vinden.

  Met vriendelijke groet,

  Rick.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website