Beste lezers,

Nadat we een ticket geboekt hadden bij Emirates, vertrek in januari 2022, kwamen wij (mijn Thaise vriendin en ik) erachter dat het paspoort van mijn vriendin verloopt in februari 2022. Omdat de vlucht via Dubai verloopt hebben wij een transfer. Emirates is gebeld, maar die zeggen dat de geldigheid van het paspoort plus 6 maanden moet zijn. Nogmaals de website geraadpleegd en die geeft aan dat als er een transfer is die korter duurt dan 10 uur het volstaat om een geldig paspoort te hebben.

Misschien zijn er lezers van Thailandblog die hier iets meer van weten? Er is een afspraak gemaakt bij de Thaise ambassade in Den Haag, maar die kan pas in de eerste week van januari zijn, gezien de verwerking van het paspoort van 4 weken denk ik niet dat wij dat gaan redden.

Bij voorbaat dank voor reacties.

Groet,

Harry

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

9 reacties op “Kan mijn vriendin met een (bijna) verlopen Thais paspoort via Dubai naar Thailand vliegen?”

 1. Ton zegt op

  Emirates blijft verantwoordelijk voor de paspoort controle.
  Mocht u, om wat voor reden ook, de doorvlucht missen, dan hebben u en Emirates een probleem.

 2. Siam zegt op

  Kan je vriendin dan niet beter een Laissez-passer anvragen bij de ambassade en dan in thailand een nieuw paspoort regelen.

  • Rob V. zegt op

   Zo’n noodpasport gaat alleen op indien het paspoort verlopen is. Hier echter gaat het om een Thaise onderdaan met een paspoort dat nog geldig is op het moment van grenspassage (NL uit, TH in). De “6 maanden” eis is een internationale standaard die bijna alle landen aan vreemdelingen opleggen. Eigen onderdanen komen hun land wel binnen ook als het paspoort (of ID kaart) minder dan 6 maanden geldig is. Een Thai heeft officieel per de Nationaliteitswet sowieso altijd het recht om binnengelaten te worden, ook als het paspoort verlopen is, maar een verlopen paspoort kan gedoe geven met baliepersoneel, ambtenaren etc. Dus liever niet op een verlopen passport terug naar het eigen reizen.

   Advies /antwoord:
   In dit scenario van de vraagsteller zou er GEEN PROBLEEM mogen zijn. Zolang het paspoort NIET verlopen is kan een Thai zonder gedoe naar Thailand reizen op een Thais paspoort (of Thaise ID). Regel in Thailand dan wel een nieuw exemplaar, dat gaat doorgaans sneller en goedkoper dan via de Thaise ambassades in het buitenland. En ja, niet Thaise onderdaan, ja die moet wél aan de 6 maanden geldigheidseis voldoen om Thailand binnen te komen.

   NB:
   Indien het Thaise paspoort echt geheel verlopen is, dan adviseren de Thaise ambassades wél aan Thaise onderdanen om een nood reisdocument te bekomen. De ambassade in Den Haag schrijft daarover:
   8. เอกสารเดินทางฉุกเฉิน (Emergency Travel Document – ETD)

   ในกรณีที่ผู้ทำหนังสือเดินทางสูญหายหรือหนังสือเดินทางหมดอายุ และต้องการเดินทางกลับประเทศไทยเป็นการเร่งด่วน ไม่สามารถรอรับหนังสือเดินทางได้ สถานเอกอัครราชทูตฯ จะออกเอกสารเดินทางฉุกเฉิน (Emergency Travel Document) สำหรับใช้เดินทางกลับประเทศไทยเท่านั้น (In case of lost or expired passport and want to travel back to Thailand urgently, unable to wait to receive a passport The Embassy will issue an Emergency Travel Document for use only when returning to Thailand.)

   Bron: https://hague.thaiembassy.org/th/page/42927-thai-passport?menu=5d81cce815e39c2eb8004f2e

  • Ferdinand zegt op

   Voor Thailand volstaat haar paspoort zelfs indien het vervallen zou zijn.
   Welke ambassade moet dan een “laissez passer” uitreiken?
   Best is een directe vlucht naar BKK te regelen als dat kan.

 3. Willem zegt op

  Ze heeft een Thais paspoort. De 6 maandrn regel is alleen voor buitenlanders.

 4. Jan zegt op

  Afgelopen week een Thaise dame geholpen met Thailand pass. Haar paspoort en Thai ID waren beiden verlopen. Tijdens aanvraag ging het niet goed dag later kon ze naar Den Haag op advies van de ambassade en kreeg gratis een tijdelijk paspoort om daarna in Thailand nieuw id en paspoort aan te vragen. Had haar pas al Thai national aangevraagd dan hoeven ze geen verzekering aan te tonen. Inmiddels voorzien van tijdelijk paspoort en thailand pass. Dus mijn advies bel even met de ambasade

  Groet
  Jan

 5. Ferdinand zegt op

  Indien men de oorspronkelijke vraag herleest zal men vaststellen dat het probleem zich niet stelt bij de Thaise overheid doch wel bij de overheid in Dubai (Emiraten)
  Het zijn deze laatste die volgens Emirate Airlines vereisen dat om een stopover te maken in Dubai een reispas minstens 6 maanden geldig moet zijn.
  Inderdaad het is niet onmogelijk dat in inkomende vlucht vertraging heeft zodat de aansluit naar BKK gemist wordt.
  Zoiets is me overkomen met een vlucht naar Europa via Doha en ik kreeg gratis een hotelkamer in de stad doch mijn paspoort was meer dan 6 maanden geldig.

 6. Harry zegt op

  Dank aan alle lezers die reageerde op mijn vraag over een transfer in Dubai.
  Met name de reactie van Rob V. en Ferdinand hebben mij en mijn vriendin geholpen.

 7. roja zegt op

  Ja dat kan . Mijn echtgenoot ondekte in april 2021 dat zijn paspoort op 19 april 2021 zou verlopen . Hij vertrok op 16 april 2021 en hij heeft geen enkel probleem gehad/ondervonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website