Kan de condo van mijn moeder op Phuket aan mij geschonken worden?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
7 januari 2019

Beste lezers,

Mijn moeder heeft vorig jaar een condo gekocht in Phuket. De bedoeling was om dit op mijn naam te zetten, maar blijkbaar had zij al de papieren al getekend en was het een grote rompslomp om dit alsnog te veranderen. Bestaat er een mogelijkheid dat mijn moeder mij deze schenkt zonder al teveel kosten te moeten maken (zoals in België)?

Ik heb nu al 2 jaar een relatie met een Thaise vrouw en we beginnen stilaan aan trouwen en kinderen te denken. Als we getrouwd zijn, zou zij dan aanspraak kunnen maken op mijn Thaise eigendom? En wat betreft mijn eigendommen in België?Kan zij daar ook aanspraak op maken mocht het verkeerd eindigen in onze relatie?

Indien ja, hoe kan ik mij op de beste manier indekken op een officiële manier? Ter informatie: we zijn beide nog nooit getrouwd geweest en hebben beide geen kinderen.

Graag jullie advies.

Groet,

Jean (BE)

5 reacties op “Kan de condo van mijn moeder op Phuket aan mij geschonken worden?”

 1. stevenl zegt op

  Je moeder kan de condo op jouw naam zetten, de kosten daarvoor vallen enorm mee. Als dat gebeurt voor jullie huwelijk valt dit buiten de gezamenlijke boedel, net als andere bezittingen die jullie beiden hebben vergaard voor het huwelijk.

 2. André Korat zegt op

  Voor je huwelijk een contract opmaken bij een advocaat in Thailand dat je eigendom in België en Thailand gescheiden blijft en je vrouw na overlijden enkel het Thaise kan erven als je huwelijk goed is kan je met je eigendom in België nog steeds aan je Thaise vrouw geven, best ook alles kopen voor je huwelijk zo heb ik het ook gedaan bij een Canadese Advocaat in Korat. het contract moet je dan bij het huwelijk in Thailand op het stadhuis afgeven zodat het word opgenomen bij het huwelijk.

 3. Tak zegt op

  Nee je moet een Thaise advocaat het appartement op jouw naam laten zetten. Kost ongeveer 1000 euro. Ik heb dit eerder meegemaakt. Ik heb een goede advovaat in Phuket en die kan je erbij helpen.

  TAK

  • stevenl zegt op

   Daar is absoluut geen advocaat voor nodfig. Dit is recht toe rechtaan, ‘koop’ van de moeder, geen onderzoek nodig.
   Gewopon zelf naar DLT gaan.

 4. Jan S zegt op

  Heel verstandig om jezelf in te dekken. Wat dacht je om je moeder een testament te laten maken waarbij jij de erfgenaam bent. Dan voorkom je ook scheve gezichten van je Thaise familie omdat je jouw appartement niet direct op beide namen zet. Tja, je moeder heeft het nu eenmaal zo besloten en jij hebt ondertussen alle tijd om je vrouw echt te leren kennen. Hier kost een testament 10,000.= baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website