Lezersvraag: Wat kan ik doen aan kakkerlakken?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 oktober 2020

Beste lezers,

Er gaan weken voorbij dat ik ze niet zie. De bruine (vliegende) kakkerlakken in mijn huis. Ik denk wel eens dat hun komst komt door mijn kookgedrag. Wel koken: kakkerlakken. Niet koken: geen bruine vijanden.

Maar ook wanneer ik niet kook, zie ik ze met name ’s avonds tot mijn afgrijzen zo nu en dan zitten op de rand van de aanrecht of achter mijn snijplank of onder een uitdruipende afwasbak.

Ik weet het: ze zijn al 50.000 jaar op de wereld en zullen mij makkelijk met nog eens 50.000 jaar overleven. Maar ik blijf ze onplezierig vinden. Het lijkt er ook nog eens op dat ze steeds groter worden.

Ik probeer van alles om ze niet in huis te hebben: geen eten morsen (en niet opvegen). Vuilemmers dichtdoen (en op tijd legen). Ook een schoteltje olie met wat water erop helpt wel maar enkel voor de (denk ik) onervaren kleinere soorten. Of mottenballen in plastic zakjes met gaten leggen bij afvoerputjes. En desnoods de beroemde groen rode spuitbus. Maar dan heb ik het idee dat ik meer mezelf om zeep breng dan de rappe bruine rennetjes.

Soms verbeeld ik me dat ik ze zie liggen bij eetkraampjes op straat naast de gefrituurde

Wie weet een goede (liefst milieuvriendelijke) remedie?

Groet,

Paul

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

17 reacties op “Lezersvraag: Wat kan ik doen aan kakkerlakken?”

 1. george zegt op

  https://omaweetraad.nl/diversen/kakkerlakken
  Ik wist het ook niet maar wel gevonden.

 2. Jacobus zegt op

  Ik had ook regelmatig kakkerlakken in huis. Maar ik heb een oplossing gevonden. Het gaat inderdaad om de afvoerputjes, daar komen ze uit. Bij de verdelgingsmiddelen, de zg groen/rode spuitbus zit vaak een plastic rietje. Monteer dat op de spuitbus en steek dat rietje zover mogelijk in het afvoerputje. Dan gif spuiten. Een flinke dot. Doe dit 2x per dag. Daarna zie nog zelden een kakkerlak. En je bent zelf ook gevrijwaard van het gif.

 3. Frank zegt op

  Hello Paul, er bestaat een klein electronisch toestel dat een zeer hoge ultra geluids technologie uitzend en dat verdrijft het kleine ongedierte, ook kakkerlakken, muizen, ratten, spinnen,… (www.best-direct.nl), ik heb er een goede ervaring mee. Er bestaan bedrijven (Pest Control) die (na afspraak) maandelijks uw keuken, badkamer en WC en rondom uw huis alles komen bespuiten, dat helpt ook.

  • Klus zegt op

   Dit apparaatje werkt het beste inderdaad. Geen last van ongedierte meer. Je kan het kopen bij Home Pro bijvoorbeeld. Bij de versie die ik heb zit een vervelend groen lampje op dat knippert. Ik gebruikte dat apparaat in de slaapkamer en dat lampje was irritant dus heb het afgeplakt met zwarte tape.

 4. Erik zegt op

  Als je geen kleine kinderen hebt of huisdieren dan kun je poeder proberen tegen mieren en andere insecten. Dat kan los poeder zijn of poeder dat je met een soort pen aanbrengt. Raken
  ze met de pootjes dat spul dan gaat het dier dood. Doe dat op plaatsen waar je ze ziet lopen. In de toelichting op het product staat wel welke dieren er van dood gaan. Tesco verkoopt die handel en ik denk andere winkels ook wel.

  Heb je wel kinderen of huisdieren dan rest je alleen de spuitbus. Dat is slecht voor jouw en hun gezondheid dus sluit de ruimte daarna een uur af. Ik heb de rest allemaal geprobeerd: spleten en gaten dichtmaken maar dan komen ze onder de deur door. Je houdt ze nauwelijks tegen.

 5. Harm zegt op

  Kijk eens bij een doe het zelf winkel. Meestal hebben die allerlei gif soorten op voorraad. Ik heb heel goede ervaringen met kakkerlak gel. Er zijn diverse merken maar ik prevereer die van Bayer. Op diverse plaatsen kleine druppels gel plaatsen en de kakkerlak komt vanzelf op de geur af. Eet er van en gaat na een aantal uren dood. Voordeel van de gel is dat het doorwerkt ook als de originel eter al weilen is. Kakkerken eten alles dus ook dode soortgenoten en jawel die gaan ook dood van de gel die de eerste heeft gegeten. Plaats de bolletjes gel wel zodanig dat je er niet zelf ingrijpt. Dus bv onder aanrecht. Op keukenkast scharniertjes maar ook achter de koelkast. De gel is niet goedkoop in NL betaal ik 20€ per tube. Maar het werkt wel. Degene met het werkzame bestandsdeel ( gif) fipronil heb ik de beste reultaten mee behaald.

  • B.Elg zegt op

   Fipronil? Waar hebben we dat nog gehoord? Fipronilcrisis in 2017.
   Door WHO ingedeeld als “Class 2 hazardous pesticide”.
   Veroorzaakt bij ratten schildklierkanker.
   Ik zou het niet in mijn huis willen hebben, in het huis van mijn ex-schoonmoeder misschien wel.
   Als je een Thais bedrijf voor “Pest control” inhuurt weet je natuurlijk niet welke rotzooi die gebruiken…

 6. Simon Borgers zegt op

  Zet een glazen pot met aan de buitenkant een strook papier plakband en koffie drap met water ze komen daar op af en verdriken in de koffie drap.Zelf ondervonden.

 7. Bacchus zegt op

  Uien gesnipperd met baking soda op een schoteltje werkt. Borax (lazada) met pindakaas doet het werk ook. Beide onschadelijk voor de mens. Gewoon op je aanrecht zetten.

 8. Stefaan zegt op

  Met de zoekterm “ oma weet raad kakkerlakken ongediertebestrijding” vond ik dit …
  https://www.ongediertebestrijden.com/kakkerlakken/oma-weet-raad-kakkerlakken/

 9. PEER zegt op

  Ik heb laatst ‘n klein flesje “lysol” meegebracht.
  Beetje verdund met water, in ‘n spuit-pompje: beetje sprayen en daar hebben ze ‘n gruwelijke hekel aan.
  Jongelui vinden het stinken, maar mij brengt ‘t de geur van m’n diensttijd terug.

 10. Dirk zegt op

  De milieuvriendelijkste manier: vraag of ze aub willen weg gaan.
  De efficiënte manier: gif uit spuitbussen. Nog beter een contract met een degelijke verdelging dienst.
  Niks anders helpt om de reproductie keten te verbreken.
  Zie je er één lopen trap hem (haar) dan niet dood want dan riskeer je dat je de eitjes overal achterlaat waar je loopt en maak je het probleem nog erger.

  De eerste basisregel sta je zelf voor in: hygiëne in je keuken e een degelijk gesloten afval beheer in je huis.

 11. Hans zegt op

  ISAAN:– Jenjira Ponyong, a Prathom 6 student from Pracha-anukro Primary School, Kalasin province has invented a unique solution for killing cockroaches.

  Ik vond dit op het internet.

  The student created the solution by experimenting with 3 basic ingredients: cement powder, rice flour and Ovaltine powder.
  Once the solution is mixed it is put in a place where the cockroaches usually roam together alongside a tray of water.
  Janjira summarized the thought process behind creating the solution:
  1. Ovaltine powder attracts the cockroaches.
  2. The rice flour causes the cockroaches to be thirsty.
  3. Once the cement powder mixed with water it will become hardened and caused death to cockroaches.
  Comparing to general pesticide, her solution does not use any chemical which will contaminate the environment or affect people.
  A big thumbs up for the student for creating kryptonite for cockroaches!
  Source: Sing-Ar-Sa news outlet

 12. l.lagemaat zegt op

  Koop Baycon spuitbus: groene/rode spuitbus
  Reinig grondig de keukenkastjes en controleer de openingen bij aan en afvoerbuizen water in de kastjes.
  Daar kan al preventief gespoten worden. Plinten met openingen spuiten.
  Afvoerputjes in badkamer/toilet zelfde behandeling.
  Buiten putjes flink in spuiten.
  Bij veel overlast tweemaal per dag de overlast aanpakken.
  ‘s Avonds komen ze nog wel eens tevoorschijn opletten bij koelkasten!
  Na korte tijd is resultaat merkbaar!
  Vieze lucht met een ventilator bestrijden!
  Succes!

 13. Ton Egbers zegt op

  Lijkt op Oma’s poedersuiker/gips idee. Beide nog nooit geprobeerd.

 14. p.hofstee zegt op

  hallo als je geen eten op het aanrecht of vloer of waar dan ook in huis ligt zal naar een paar dagen de kakkerlakken niet meer te zien zijn ,ze zijn niet weg maar je ziet ze niet meer. Kakkerlakken zijn niet uit te roeien je moet er mee leven en hoe schoner je bent hoe minder je ze ziet, het is niet anders succes er mee.

 15. Jan zegt op

  Doodmaken en de mieren eten ze op. Fabeltje van eitjes stond in the quest. Je huis schoonhouden van eten dan heb je er weinig last van zelfde als ratten.af en toe plekken waar ze zitten met baygon spuiten dan heb je er weinig last van


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website