Is Thailand onveiliger geworden voor toeristen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 juli 2022

Beste lezers,

Ik heb een gerucht gehoord dat het aantal berovingen van toeristen in Thailand sterk stijgt. Door de toenemende armoe, gevolg van het wegblijven van toeristen in het coronatijdperk.

Klopt dat? Kunnen NL farangs in Thailand daar wat over vertellen? Is Thailand echt onveiliger geworden?

Groet,

Edgar

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.38/5. From 8 votes.
Please wait...

14 reacties op “Is Thailand onveiliger geworden voor toeristen?”

 1. GeertP zegt op

  Ik heb de tijd nog meegemaakt dat je gerust je portemonnee op de bar kon laten liggen, dat zou ik nu niet meer doen.
  Maar om nou te zeggen dat Thailand onveiliger is geworden gaat mij te ver,ik denk dat het overal ter wereld wel onveiliger is geworden.

  • leo jomtien zegt op

   ja geert je zegt het zelf overal is het onveiliger dus ook in thailand
   gr Leo

 2. Will zegt op

  Hallo dat is een beetje eigen schuld zorg dat geen geld in het open publiek laat zien en geen portemonnee in je broek zak dan weten daar zit geld en hou je goud thuis dan zul geen last hebben en neem dag geld mee twee duizend bath gr will essers

 3. Geertg zegt op

  Nee Thailand is niet onveiliger. Alleen zijn sommige toeristen dommer. Als je met gouden sieraden om door Amsterdam of Antwerpen loopt loop je ook het risico berooft te worden.

 4. Toni zegt op

  In Isaan (Sakon Nakhon) waar ik verblijf heb je nauwelijks criminaliteit. En onlangs was ik in de luchthaven Don Muang in Bangkok. Ik liet in een restaurant mijn fototas achter met materiaal ter waarde van 2500 Euro. Toen we na een uurtje terugkeerden, vertelde het personeel dat ze ons (mijn vrouw en ik) achterna waren gelopen, maar ons niet meer vonden. Ze hielden de tas in bewaring. En waren we niet voor sluitingstijd teruggekeerd, dan zouden ze die afgegeven hebben aan de receptie in de luchthaven. Zoveel respect voor eigendom van een ander in een wereldstad. Chapeau! Of zoiets mogelijk zou zijn in Brussel? ‘s Avonds voel ik me in Bangkok veel veiliger dan overdag in de Belgische hoofdstad! Dat is zeker!

 5. Peerke zegt op

  Je moet niet met dure sieraden en opvallende horloge in het uitgaangsleven begeven want dat is vragen om moeilijkheden maar ddat geldt overal wel in toeristen gebieden wnat jij blijft “de rijke buitenlander” – gewoon je verstand gebruiken is het allerbeste

 6. Eddydm zegt op

  Geruchten zijn wat ze zijn. Nochtans kan ik dit niet bevestigen. We zijn tussen november vorig jaar en april dit jaar 2 keer in Phuket geweest en 2 weken in Bangkok. Nergens heb ik mij , wij ons onveilig gevoeld. Wat wel opvalt , zeker in Bangkok, dat de Tuk Tuk drivers meer aandringen dan vroeger. De bekende shopping toestanden zeker. Maar als je deze assertief weigert gebeurt dit niet. Bij taxis moet je wel op je strepen staan om de meter te gebruiken ook weer vooral in Bangkok. Scams daarentegen zijn van alle tijden . Gesloten attracties , laatste dag 50 % korting enz. Daar trap je geen 5 keer in ….Ik denk dat je meer schrik moet hebben van toeristen dan van de Thaise bevolking. Hoe moeilijk het sommigen ook wel zullen hebben. Iets minder afbieden in bepaalde gevallen kan ook wel helpen.

 7. Eddy Vannuffelen zegt op

  Ik ben in februari 1 maand in Thailand geweest en heb me nergens onveilig gevoeld, het was zoals voor covid. Ik leef daar tussen de Thaise bevolking en niet in de grote toeristencentra. Ik weet wel dat er velen financiële problemen hebben.

 8. Koobus zegt op

  Beste Edgar,
  Helaas waarschijnlijk geen overbodige luxe om nu extra voorzichtig te zijn. Lees ook even de ervaring op de volgende site: https://thethaiger.com/hot/news/crime/khao-san-scam-tourists-forced-to-pay-for-returning-lost-wallet.

  • khun moo zegt op

   Hi Koobus,

   Deze truc wordt in meerdere vormen toegepast in Thailand.
   Er zijn erg veel scams en halve scams in Thailand, zoals in veel andere landen.
   Ben er al van verschillende getuige geweest, inclusief binnen Thaise families onderling.
   Ik denk zelfs dat de gemiddelde toerist hier dagelijks mee geconfronteerd wordt en het gewoon niet door heeft
   Gelukkig gebeuren velen van dit soort scams niet agressief of gewelddadig.
   Daarvoor zijn de straffen te hoog in Thailand en de Thai te geslepen.

 9. Simon Deun zegt op

  Wat er aan onveiligheid en berovingen 40 jaar geleden in Nederland (ik kom uit Amsterdam) al was, is er nu bij lange na niet in Thailand. Opletten is altijd goed , en je portemonnee laten liggen is niet nodig/slim toch? Kom maar gerust, je zal het als verademing ervaren.

  • khun moo zegt op

   Simon,

   Ik voel me ook veiliger in bangkok dan in amsterdam.
   Maar je veiliger voelen is subjectief.

   crime rate safety index
   1 Pattaya, Thailand 46.45 53.55
   2 Bangkok, Thailand 40.98 59.02
   3 Chiang Mai, Thailand 23.91 76.09

   Amsterdam 33.06 66.94

   bron : https://www.numbeo.com/crime/in/Amsterdam

 10. Lung addie zegt op

  Beste Edgar,
  geruchten gehoord? Als er iets is waar je niet moet op steunen dan is het wel op: ‘van horen zeggen’. Je kent dan ten slotte de omstandigheden niet en vaak is het op niets gesteund.
  In Pattaya heerste een plaag van beroving van gouden halskettingen en ‘toevallig’ allemaal bij Indische toeristen. Dit rook echter sterk naar verzekeringsfraude daar deze overvallen personen allen ‘toevallig’ een verzekering voor die dure halsketting hadden.
  Ik merk alleszins niets van een meer onveilige toestand, maar ja, ik loop ook niet stom dronken, een gat in de nacht, door kleine donkere steegjes met een halve goudwinkel sieraden, als versiering, rond mijn hals.

 11. cock-brouwer zegt op

  Het enige onveilige in Thailand is het verkeer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website