Beste lezers,

Momenteel is Thailand weer booming. De toeristen willen weer massaal naar dit mooie land. Ik vroeg mij af of het rendabel is om een paar condo’s te kopen en deze te verhuren voor long-time stay? Bijvoorbeeld in Pattaya of Jomtien?

Wat voor rendement valt er zo te behalen? Zijn er anderen op dit forum die daar goede of slechte ervaringen mee hebben?

Ik wacht met belangstelling je reactie af.

Groet,

Wolter

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Is investeren in vastgoed een goede belegging in Thailand?”

 1. Joep zegt op

  Hi Wolter,

  Je geeft maar weinig info over je situatie. Is het vermogen al in Thailand ? Woon je zelf in Thailand ? Moet je gaan lenen om deze ” paar condo’s ” te kopen? Allemaal zaken die relevant zijn.

  Maar om in het kort te antwoorden;

  Als je in Nederland zit en in Thailand wil gaan verhuren -> Nee.
  Als je in Thailand zit en in Thailand wil gaan verhuren -> Heel misschien, maar waarschijnlijk ook: Nee.

  Groetjes!

 2. FrankyR zegt op

  Beste.

  Zelf geen ervaring met het kopen van een condo. Wel met het huren ervan. En op basis van mijn ampele ervaringen kan ik Wolter al vertellen dat de Thai (lees Birmezen) heel goed zijn in bouwen, maar vrij slecht in onderhoud.

  Tevens duikt er elke twee jaar wel weer een nieuwe, modernere, luxueuzere Condominium op! Dat maakt het aanschaffen van een condo, zeker als het een investering is (via verhuur), een hachelijke zaak!

  Of je moet een condo hebben om een A-locatie, zul je het moeilijk krijgen om een rendement te draaien op een condo. Laat staan twee!

  Tot slot, hoe kom je erbij dat Thailand booming is? Ja, booming onder de Chinezen en Indiers … maar die zullen jouw condo’s niet huren. De doelgroep die waar jij op doelt, Europeanen, zijn al jaren ondervertegenwoordigd in de straten van Pattaya en Jomtien.

  Mvg,

 3. Leon zegt op

  Hoi,

  Ik heb die vraag een jaar geleden ook eens gesteld, meeste antwoorden wezen mij op de enorme leegstand en aanbod wat tekoop staat. Heb toen eens wat op Google gekeken en zag dat er in plaatsten zoals Pattaya een enorm aanbod is….x keer meer dan in heel NL als ik mij goed herinner.
  Heb er toen vanafgezien.
  Zie ook wat er in China gebeurt, enorme bubbel….en het zijn volgens mijn bescheide mening veel Chinezen die in Thailand de appartementen kopen.

  Succes

  • Herman zegt op

   Het is zelfs zo dat rijke chinezen hier (ik bedoel dan in Chiang mai) gewoon hele blokken met condominiums zetten en verkopen op de chinese markt. Dat was wel voor de Coronaperiode moet ik zeggen. Ik zie nu opvallend minder Chinezen in Chiang Mai.Tenslotte wat Franky terecht opmerkt dat het aandeel van de Europese toeristen zeker niet Booming is , is terecht . In Phuket en Pattaya zitten momenteel wel veel rijke Russen die hun thuisland verlaten om aan de oorlog te ontsnappen , en inderdaad de indiers hebben de weg gevonden naar Thailand.Maintenance is inderdaad een probleem in Thailand, een appartement of huis wordt vaak opgeleefd. Meerwaarde op een condo zie ik ook niet, dus investeren is volgens mij geen goed idee.

 4. Frank zegt op

  Een condo voor verhuur zou ik niet doen zoals al meerdere hier hun advies geven. Maar een guesthouse of resort kopen is wel financieel aantrekkelijk op de goede locatie.

 5. Ruud zegt op

  Investeren in Thailand is voor de meeste amper lonend, de huur van je condo zal je jaarlijks zien zakken en aan het einde krijg je die nog amper verkocht, omdat er steeds nieuw en modernere bij komen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website