Waar is de immigration in Prakhon Chai?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 juli 2018

Beste lezers,

Over een paar maanden ga ik logeren in het huis van de moeder van mijn vriendin. Zij woont in een dorpje op 20 km. van Prakhon Chai (Buriram). Voor 3 weken. Ik weet van het TM 30 formulier, maar de moeder weet niets daarvan.

Kan iemand mij zeggen waar ik mij moet melden? Prakhon Chai of Buriram?

Ik heb gegoogled maar werd daar niet veel wijzer van.

Alvast bedankt.

Liefst eigen ervaringen.

Groet,

Bert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Waar is de immigration in Prakhon Chai?”

 1. Geertg zegt op

  In Buriram. Als je naar Buriram rijdt bij de Budha op de berg bij de verkeerslichten naar rechts. Na ongeveer n kilometer zit de immigration in n groot kantoor aan de linker kant.

  • Geertg zegt op

   Even n aanvulling. Via de 2r45 naar Buriram. Net voor Buriram rechtsaf de 226 op.

 2. Alex zegt op

  In Prakhon Chai is geen immigration! En u melden? Gewoon niet doen, er is geen hond die het controleert! Heb ik al 10 jaar ervaring mee met vrienden en familie die regelmatig bij mij logeren in de 10 jaar dat ik hier woon…

  • Leo Th. zegt op

   Het ouderlijk huis van mijn partner is in de nabijheid van Wat Rong Khun in de provincie Chiang Rai. Hoewel ik bij voorkeur in hotels logeer brengen wij bij een bezoek ook geregeld enkele dagen door bij de familie en nog nooit hebben zij (of ik) een TM 30 formulier ingevuld. Theoretisch is controle natuurlijk altijd mogelijk maar net als jij denk ik dat dat een ver van mijn bed show is en een eventuele boete van naar ik hier heb gelezen van 1000 Thb zal mij ook de kop niet kosten.

  • Geertg zegt op

   Dan heb je tot op heden geluk gehad. Ik, sorry mijn vrouw, moest een boete betalen in Buriram omdat ze geen TM 30 formulier had ingevuld. Dus zo maar iemand de raad geven regels te negeren vind ik n beetje raar. Kun je ook door het rood licht rijden als ze je 10 jaar nog niet hebben gepakt. Komt op het zelfde neer.

  • maryse zegt op

   Geen goed advies lijkt mij Alex. Wat gebeurt er als je in het ziekenhuis belandt? Ongelukje op de weg is snel gebeurt…
   Aanmelden waar je verblijft is een kleine actie.

   • Leo Th. zegt op

    Hoewel je antwoord aan Alex is gericht, wil ik toch even reageren. Ik heb geen advies gegeven of gepropageerd om je wel of niet volgens de regels met een TM 30 formulier te (laten) melden bij een immigratiekantoor. Moet een ieder voor zichzelf weten. Zelf denk ik dat de kans op een controle wanneer je bij je familie verblijft minimaal is. En dat het een kleine actie zou zijn om je te melden is een relatief begrip. Tot tientallen kilometers rijden naar zo’n immigratiekantoor is geen uitzondering en dan moet je de openingstijden ook in acht nemen. Dat er in Chiang Mai gecontroleerd is bij appartementsgebouwen is natuurlijk geen maatstaf voor de rest van Thailand en dan met name het uitgebreide platteland. Waar haalt immigratie de ambtenaren vandaan om daar te controleren? Maar nogmaals, een ieder beslist voor zichzelf.

  • Jean zegt op

   TM30 hadden ze nog nooit wat van vernomen.
   Laatst in december verbleef ik een maand in een klein dorp in Isaan(nakhon phanom provincie). Vande blogsite wist ik over het vereiste aanmelding en evt boete. Dus direct naar de phuyai baan om in het grote
   Dorpsboek alles te noteren, diende men eerst nog een jonge vrouw op te snorren die Engels kon lezen/schrijven ,dus een leuke namiddag met heel wat flessen chang erbij.
   Nu uit voorzorg met mijn man dan toch naar de politie van amphoe.. geduurd dat dat heeft, niemand sprak meer ban twee woorden Engels , TM30 onbekend ,wachten en wachten tot iemand met enkele sterren dan toch zich verwaardigde om langs de buitenbalie te komen en bevel gaf om ‘iets’ in Thai te noteren in een schoolschrift waar deze pagina dan werd uitgescheurd ! Wel met handtekening en stempelzelfs gratis .
   Ik ga dat inkaderen denk ik
   Ps tijdens deze maand nergens controle gehad hoor .

 3. Fred zegt op

  Vergeet dat melden toch gewoon. Ik rij heel Thailand rond en slaap zelden of nooit in hotels. Heb me nog nooit ergens gemeld. Daar doen ze toch geen controle op. Wat is trouwens een TM30 formulier. Ken ik niet. Ik verblijf al 12 jaar in Thailand. Vroeger bestond dat misschien niet.

  • janbeute zegt op

   De TM30 bestaat al voor een heel lange tijd , echter sinds de nieuwe machtshebbers hier aan het bewind zijn wordt er meer gecontroleerd .
   In Chiangmai zijn er al verscheidene tegen de lamp gelopen bij een door de immigratie dienst gehouden controle , meestal bij appartements gebouwen .

   Jan Beute .

 4. Laksi zegt op

  Tja,

  Een vriend van mij heeft welliswaar een hotel, maar melde 5 dagen niet en moest 6.000 Bhat boete betalen.
  Mijn advies wel doen.

 5. Dennis zegt op

  Voor 3 weken zou ik me daar niet druk over maken. Gewoon 1e nacht hotel, dan registeren zij je (is hun plicht). Voor de rest is er volgens mij niemand die hierdoor in de problemen komt. Voor de politie is je (toeristen)stempel in je paspoort genoeg, zolang je niet “overstay”-ed. Met een verblijf van 3 weken is daar meestal geen sprake van (aannemende dat je Nederlander of Belg bent en via Suvarnabhumi binnen komt).

  Misschien dat dit je helpt: https://www.thailandblog.nl/visumvraag/formulier-tm30/

 6. Henk zegt op

  Alex :: Dat U zich niet aan de regels houd en daar al 10 jaar goede ervaring mee hebt wil niet zeggen dat je iemand die het juist wel in orde wil hebben zulk advies kan en mag geven !!!
  Was overigens ook niet de vraag die Bert stelde dus dubbel onzinnig antwoord ,sorry .

 7. GertK zegt op

  Ik kom al 15 jaar 6 tot 12 weken per jaar in Sanaam Chaiket en nog nooit aangemeld. Een paar jaar geleden eens geïnformeerd bij de Ampul (gemeente), antwoord: bij de politie, aldaar verder gevraagd antwoord bij de gemeente. Er wordt met geen woord gerept over melden bij immigration te ????? Dus gewoon lekker gaan en dat hele melden vergeten.

 8. theiweert zegt op

  Ik ging i.v.m. de berichten op dit forum met het bewuste TM 30 formulier naar de politie in Kantharalak.
  Er werd bij verschillende aanwezigen politie agenten gevraagd
  Maar die vertelde dat dit hier niet nodig was, dus onverrichte zaken weer naar huis gegaan.

  Ik vul wel het juiste adres in bij aankomst, maar heb inderdaad in al die tijd nog nooit een probleem gehad.

  Ook niet als die ene keer wordt aangehouden met de auto, dan wordt er altijd vriendelijk gegroet en soms wil men met mij op de foto. Ze controleren dan ook niet eens de papieren. Heb we altijd mijn internationaal rijbewijs klaar liggen en het paspoort en wat klein geld ook binnen bereik.

  Toch is het zeker 8 jaar terug geweest dat op een rit van Udon Thani naar Pattaya 3x 200 bath heb moeten betalen voor rechts rijden (te hard rijden). Maar dat is daarna nooit meer voorgekomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website