Is er een immigratiekantoor in Korat?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 september 2018

Beste lezers,

Ik ga binnenkort wonen in Sung Noen in de villa van mijn overleden vrouw. De villa staat op naam van mijn in Nederland geboren zoon.

Ik wil weten of er een immigratiekantoor in Korat is, zo ja waar? Hoe is de afhandeling? Gaat het vlot zijn er wachttijden? Gaat men daar ook akkoord met de inkomstenverklaring van het Oostenrijkse consulaat in Pattaya?

Groet,

Gert

8 reacties op “Is er een immigratiekantoor in Korat?”

 1. A. Herbermann zegt op

  Het is zo simpel Gert.
  Even googelen “thailand nakon ratchasima immigration”
  Daar is meer info te vinden dan ik je met een A4-tje wijs kan maken.
  Succes, moet lukken.
  Groet, Alex

 2. Jasper van Der Burgh zegt op

  Villa staat op naam van je thaise zoon, neem ik aan. Ben toch heel benieuwd hoe dit verloopt. Als de Thaise schoonfamilie al is ingetrokken (bv omdat het land betreft dicht bij de familie) kan het nog wel eens moeilijk worden…
  Wat de consul betreft: In het ergste geval stort je 20,000 euro op een Thaise rekening. Als je dat geld niet hebt, heb je sowieso niks te zoeken in Thailand op je oude dag.

  • yon soto zegt op

   ik woon al 14 jaar in thailand dus ik ben op de hoogte van de immigratie eisen,en de familie van mijn vrouw wonen er niet,de villa staat leeg

 3. ruud zegt op

  Heeft uw zoon de Thaise nationaliteit?
  Anders zijn er mogelijk nog wel wat problemen te verwachten met de villa op zijn naam.

  • Ger-Korat zegt op

   Je weet niet of de zoon meer- of minderjarig is. Je kan als de moeder de Thaise nationaliteit had en je een geboortebewijs kan tonen toch een Thaise nationaliteit aanvragen, mocht hij deze nog niet hebben. Dus wat is het probleem ?

   • yon soto zegt op

    mijn vraag ging over de immigratie dienst,niet over mijn zoons nationaliteit.en vooral over de inkomsten verklaring van het oostenrijkse consult

 4. Ger-Korat zegt op

  In de ochtend kan het druk zijn, niet druk door farangs maar vanwege de vele fabrieken waar gastarbeiders werken en zich bij Immigration melden Zelf ga ik voor mijn jaarlijkse verlenging na de middagpauze welke om 13.00 h eindigt. De laatste keer maar een paar mensen en na een half uur tijd stond ik weer buiten. Bij de 90-dagen melding sta je binnen 5 minuten weer buiten. En ja ze zijn vriendelijk maar het is toch een kwestie van je papieren en kopieen in orde hebben dan gaat het vlot. Kopieen kun je ter plekke vooraf laten maken. Vooraf beoordelen medewerkers/stagieres of alles compleet is dus er kan niets mis gaan.

  Zorg wel als je in Sungnoen gaat wonen op dag 1 voor de registratie van je adres bij Immigration door een ingevuld TM28 formulier in te leveren tezamen met een TM30 formulier. Als je eenmaal daar geregistreerd staat ben je bekend en kun je later bijvoorbeeld voor rijbewijs of aankoop auto of motor eenvoudig een Residence Certificate krijgen. Raadzaam is wel het huisboek mee te nemen bij registratie van TM28 en dan kopie Thaise id of kopie Thais paspoort met een originele handtekening op dit kopie door je zoon met vermelding erop dat voor het gebruik van adresregistratie TM28. Dit laatste alleen als hij meerderjarig is.

  • yon soto zegt op

   hallo bedankt,
   mijn zoon is 25 jaar e wij wonen nu hier 14 jaar,ik heb alle paperen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website