Beste lezers,

Bij het aanvragen en aanhouden van een bankrekening bij de Bangkok bank ben ik verplicht een ongevallenverzekering aan te houden. Dit zou voor iedere buitenlander gelden. Is dit inderdaad landelijk beleid?

Graag reacties, waarvoor dank.

Groet,

Marcel

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

8 reacties op “Is een ongevallenverzekering verplicht bij een rekening van Bangkok Bank?”

 1. Soi zegt op

  Neen, natuurlijk niet. Die is je gewoon aangesmeerd. Als je geen gebruik wilt maken van zo’n verzekering, opzeggen tzt. Ik vermoed dat er een jaarpremie is betaald. En laat je verder niets wijsmaken door wie dan ook op die Bangkokbankfiliaal: zeg hen dat je een klacht gaat deponeren bij het hoofdkantoor Bangkok en je zult zien dat ze ter plekke van kleur verschieten.

  • Eric Donkaew zegt op

   Soi, klopt helemaal. Ze hebben het bij mij ook geprobeerd toen ik bij deze bank een rekening wilde openen. Goed artikeltje dit, hier kunnen lezers wat aan hebben.

 2. bob zegt op

  Neen. Is alleen om provisie te innen. Ga naar een ander filiaal in de omgeving.

 3. Tukker zegt op

  Hoi Marcel toen ik vorig jaar een rekening opende bij de Bangkok Bank in Udon Thani moest ik
  voor 1 jaar een ongevallenverzekering afsluiten om een rekening te kunnen openen .
  Maar of dit volgens de regels is geen idee .

 4. Hans zegt op

  Klopt wat Soi zegt. Dit is zeker geen algemene regel. Men heeft dezelfde grap als je eventueel ooit overweegt om een kluis te huren. Eerst een of andere verzekering afsluiten, anders kan het niet, beweren ze.

 5. henryN zegt op

  Tja banken zijn de grootste legale dieven. Ze proberen van alles om maar geld binnen te krijgen
  Zo ook het vernieuwen van je bankkaart bij de Bangkok Bank zoals ik vandaag merkte:
  bankkaart was verlopen (sept 2023) wat ik pas bemerkte bij het betalen in het ziekenhuis, Nou ja geen probleem toch dus naar de bank en daar zei de juffrouw B400!! ik zeg het is toch normaal B100
  Nou nee want de kaart is nu 2 maanden verlopen!! Wanneer U de kaart in de ATM steekt komt er een mededeling dar je kaart gaat verlopen maar helaas deze kaart gebruik ik sporadisch en natuurlijk wordt er niets gezegd over het prijsverschil. Het slaat nergens op!

  Dus mensen let op dat je je kaart op tijd vernieuwt!!

  • Soi zegt op

   Je hebt helemaal geen bankkaart/pinpas nodig. In de app van jouw bank kun je een qr-code aanmaken. Die verschijnt op het scherm van de atm-kast en je scant vervolgens met je amartphone de code. Als je niet weet hoe eea in zijn werk gaat, loop dan even jouw bank binnen. Doen ze het voor! Gratis!

 6. eddy zegt op

  Heb vorig jaar een rekening geopend bij bangkok bank werd niet naar gevraagd


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website