Beste lezers,

Ik lees heel vaak berichten betreffende naar Thailand komen, maar lees eigenlijk weinig ervaringen betreffende de omgekeerde reis. Dus naar Europa vliegen.

Wat zijn hier de ervaringen met covid controles etc. Wijzelf vliegen binnenkort naar Frankfurt.

Groet,

Nicky

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

18 reacties op “Inreisvoorwaarden terugvliegen naar vanuit Thailand naar Europa”

 1. Kennelijk lees je dan niet goed…. Zie hier:https://www.thailandblog.nl/tag/inreisvoorwaarden-nederland/ en hier: https://www.thailandblog.nl/tag/inreisvoorwaarden-belgie/

 2. Herman zegt op

  Wij zijn vorige week teruggevlogen naar België. Enkel een PLF (passenger location form)is nodig om terug te komen naar België.
  Die kun je online invullen en dan krijg je een mail met QR code.
  Wordt gevraagd bij het inchecken en voor de douane controle in België,
  Geen pcr test nodig !,

  • Gerardus zegt op

   Voor Duitsland heb je helemaal niks nodig als je met qatar vliegt.

   • Cornelis zegt op

    Tenzij je niet gevaccineerd bent, natuurlijk, want dan moet je wèl een negatief testresultaat overleggen. Dat geldt ook voor transitpassagiers.

  • Eric zegt op

   weet je dat zeker geen pcr test ook niet voor Nederlanders die door reizen naar Nederland? Thai Airways verteld mij dat de PCR wel moet. Wij vliegen komende week terug . PLF duidelijk

   • Cornelis zegt op

    Dit zijn de voorwaarden voor het inreizen of overstappen in Duitsland:

    Passengers entering or transiting through Germany must have:
    – a negative COVID-19 antigen test taken at most 48 hours before arrival; or
    – a negative COVID-19 LAMP, NAAT, PCR, RT-LAMP, RT-PCR or TMA test taken at most 48 hours before departure from the first embarkation point.
    The test result must be in English, French, German, Italian or Spanish.
    This does not apply to passengers younger than 6 years.
    This does not apply to passengers with a positive COVID-19 LAMP, NAAT, PCR, RT-LAMP, RT-PCR or TMA test taken at least 28 days and at most 90 days before arrival.
    This does not apply to passengers with a COVID-19 vaccination certificate showing that they were fully vaccinated at least 14 days and at most 270 days before departure and must be in in English, French, German, Italian or Spanish. Vaccines accepted are: AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen, Moderna (Spikevax), Nuvaxovid (Novavax) and Pfizer-BioNTech (Comirnaty). Passengers who received one dose of Janssen must also receive a booster dose of Janssen, Moderna (Spikevax) or Pfizer-BioNTech (Comirnaty) at least 14 days before departure.

    • Nicky zegt op

     Idd. Als je gevaccineerd bent hoeft het niet. Thailand word niet als hoogrisicoland gezien in Duitsland. En qatar accepteert de regels van het bestemmingsland. Dit is ook 1 van de redenen dat wij naar Duitsland vliegen met qatar. Ik moet er wel bij zeggen dat we vrijwillig in isolatie zijn de laatste 10 dagen voor vertrek. Wij willen dus echt geen risico lopen

  • Marc DG zegt op

   Je krijgt nog een mail met 2 codes voor gratis pcr-test op dag 1 en dag 7 van terugkeer. Er is een quarantaineplicht van 10 dagen in België. Geen pcr test laten doen … 250 euro boete.

   • fred zegt op

    Er is helemaal geen quarantaine plicht voor 10 dagen.

    https://covid-19.sciensano.be/nl/procedures/bij-reis-naar-belgie

  • Jan zegt op

   Geldt dat ook als je land in Brussel en vervolgens gelijk doorrijd naar Nederland?

 3. John vw zegt op

  Hi Nicky

  wij zijn afgelopen week terug gevlogen vanaf Suvarnabhumi. Op zich niet zo spannend afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waren wij verplicht een 48 uurs PCR test te tonen. Verder geen moeilijke toestanden. Informeer van het land van herkomst eist. Goede reis terug

 4. Marc DG zegt op

  bron : https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/#3

  3. Kom je uit een rode zone buiten de Europese Unie of Schengenzone?
  Heb je een vaccinatiecertificaat?
  Laat je testen (PCR) op dag 1 nadat je thuiskomt van je reis. Is je test negatief? Dan mag je uit quarantaine als je jouw resultaat hebt.
  Laat je testen (PCR) op dag 7.
  Heb je geen vaccinatiecertificaat?
  Je moet 10 dagen verplicht in quarantaine. Laat je testen (PCR) op dag 1 en 7 nadat je thuiskomt van je reis. De quarantaine kan worden ingekort als de 2de test op dag 7 negatief is.
  In uitzonderlijke gevallen moet je je niet laten testen en/of niet in quarantaine gaan.
  Kinderen onder de 12 jaar moeten geen test doen, maar worden in quarantaine geplaatst als de ouders worden getest, in afwachting van de testresultaten.
  Reizigers die in Brussel wonen of verblijven: Kom je terug uit een rode zone (binnen of buiten EU/Schengen) en heb je geen vaccinatiecertificaat of herstelcertificaat? Laat je testen op dag 1 en 7 na terugkomst en blijf in quarantaine tot het resultaat van je tweede test bekend is.

 5. Jack zegt op

  Ik schrijf dit vanaf Subarnabum. Ik had eergisteren een PCR test gedaan en dacht te voldoen aan de eis van 72 uur, ik deed hem ca. 60 uur voor inchecken en werd daarop gewezen. Ik schrok even maar gelukkig mocht ik door

 6. Leo Noordsij zegt op

  Goede dag,
  Wij zijn vorige week Woensdag nacht (met vertraging) vertrokken 12.35 uur in de nacht met de KLM en hadden keurig in Ayutthaya Ziekenhuis een RT-PCR laten uitvoeren en Negatief + vertaald naar Engels en komen aan bij de inchek Bali op Suvarnabhumi Airport en wat blijkt? Onder RT-PCR test moest volgens Ziekenhuis 72 uur van tevoren geldig zijn! Maar bij de inchek Bali vertelde ze ons mijn vriendin en ik dat onze test was verlopen??? En dat het nu was veranderd we moesten een ATK test laten doen onderste etage op de Airport (en dat ie 24 uur van tevoren geldig moest zijn) terwijl KLM mij mailde met minimaal 48 uur van tevoren? Nu maakte mij de kosten niet zo veel uit want RT-PCR test koste ons 1300 Bath perpersoon en de ATK test 550 Bath perpersoon… Maar ze verzinnen het volgens mij daar ter plekke Dus allemaal goed opletten ! Groetjes Leo.

  • Lessram zegt op

   Wij een dag later (de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 febr 00:35).
   Wij hebben een RT-PCR test gedaan op maandag ochtend in laem chabang hospital (net boven Naklua/Pattaya) Deze werd zonder problemen geaccepteerd op vliegveld, door KLM. Geen ATK test nodig, had wel gemogen mij wij gaven zelf de voorkeur aan PCR-test

 7. Ard zegt op

  2 dagen geleden met KLM terug gevlogen nasr AMS (directe vlucht)
  PCR test binnen 48 uur of sneltest binnen 24 uur

 8. fred zegt op

  Belgische residenten moeten wanneer ze terug naar België vliegen met Qatar Emirates en of Thai geen corona test voorleggen. Naar ik meen te horen is dit wel het geval bij Etihad.
  Wie zijn overstap heeft in een EU land is afhankelijk van de regels van het land waar men zijn aansluitende vlucht heeft. Dus in de meeste gevallen Frankfurt of Schiphol. Als EU burger moet je daar dan ook niet echt in de transit zone blijven wat in de landen buiten de EU wel het geval is.
  Een vaccinatiecertificaat wordt wel gevraagd net als PLF.

 9. Julia zegt op

  Ik las elders op dit forum (https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/covid-19-sneltest-bij-vertrek-naar-nederland-op-de-luchthaven-in-bangkok/) dat het mogelijk is om op Suvarnabhumi een sneltest af te laten nemen. Ik kan alleen nergens een officiële website vinden die dit bevestigt. Ik zoek waarschijnlijk verkeerd, maar heeft er iemand een link voor mij? Alvast dank!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website