Lezersvraag: Individuele rondreis met huurauto door Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
13 november 2017

Beste lezers,

Wij zijn van plan komend jaar een individuele rondreis door Thailand te maken. Heeft er iemand hier ervaring mee? Is het veilig en goed te doen om zelf met een huurauto in Thailand te rijden? Heeft er iemand te maken gehad met eventuele corruptie? Hoe gaat het met parkeren bij de bezienswaardigheden?

We zijn van plan in Bangkok te starten en vandaar uit richting het noorden te gaan. Wat moeten we dan zeker bezoeken? Een van ons maakt gebruik van een rolstoel. Is daar niet helemaal aan gebonden, kan wel kleine stukjes lopen zo ook een paar traptreden. We kunnen dus niet alles doen. Maar we hopen dat er toch nog voldoende te zien is. We hebben in Europa al veel plaatsen met eigen auto of huurauto bezocht, maar Thailand is natuurlijk een ander verhaal. Links rijden is geen probleem zowel ook met een huurauto (hebben we op Malta gedaan).

We hebben zelf ook rond Napels, Italië gereden dus we zijn wel wat gewend. Parijs, Rome en Athene waren ook geen probleem.
Waar moeten we allemaal op letten als we helemaal zelf de reis samenstellen? Heeft iemand tips?

Groet,

Gert en Anja

17 reacties op “Lezersvraag: Individuele rondreis met huurauto door Thailand?”

 1. Luc zegt op

  Hello
  Heb meermaals auto gehuurd bij hertz
  Gps gebruik ik op mijn mobile
  Hertz op sathorn avenue is perfect
  Rij meestal rond tot een bepaald punt zoals chiang rai
  En vlieg terug zodanig ik zelf niet in bkk meer moet rijden

 2. Hans Struijlaart zegt op

  Zorg wel voor een uitstekende verzekering voor ongevallen en koop je eigen risico af.
  Krijg je een ongeluk in Thailand dan wordt er niet gekeken wiens schuld het is, maar wie heeft het meeste geld om de schade te betalen. Meestal is de farang dan de lul. Dus dek je goed in voor dit soort zaken. Je hebt ook een internationaal rijbewijs nodig.
  Als het veel heeft geregend dan zijn niet alle plaatsen en wegen goed begaanbaar. Hou daar rekening mee met het uitstippelen van je route. En zorg voor een huurauto met four wheel drive dan kom je minder vaak vast te zitten op moeilijk begaanbare wegen.

  • ergens in Thailand zegt op

   jij maakt de mensen wel bang zo zeg met je uitpraak :

   1. Krijg je een ongeluk in Thailand dan wordt er niet gekeken wiens schuld het is, maar wie heeft het meeste geld om de schade te betalen. Meestal is de farang dan de lul.
   1a. Er wordt wel degelijk gekeken wie er schuld heeft en niet wie er veel geld heeft en de Farang is niet meestal/altijd de lul zoals je beschrijft.

   Wie schuldig is moet betalen dat is al jaren zo of als je een verzekering hebt dan betaalt die.
   Dus kijk goed als je een auto huurt of hij een goede verzekering af heeft gesloten.
   Neem wel een internationaal rijbewijs mee om problemen te verkomen bij controle’s.
   En ja kijk uit voor spookrijders overdag en avonds en verschiet niet als je voetgangers, fietsters, tuk tuk,dieren enz enz tegenkomt op de snelweg dat mag gewoon hier.
   En ja er is hier veel corruptie vooral door politie . Ik reed in Bangkok om op de tolweg te komen en toen hielde ze me aan omdat ik over een gele streep was gereden. Boete 2000 b en toen zei mijn vrouw die is er geen en we hebben het op dashcam staan. Oke zei hij geef maar 200 bath haha is wel een verschil €50,00 of €5,00 dus maar betaald om verder geen gezeur te krijgen.

   Met 1 woord je bent niet altijd schuldig omdat je Farang (buitenlander) bent.

   Veel rij plezier

   Mzzl Pekasu

   • Rori zegt op

    Het verhaal van de Farang neem ik met een korrel zout. In oktober werd ik terug van Uttaradit gesneden door een gekke thaise (eh alleen knipperlicht links stuk. Oh ik rij met een VOLVO). Zij wilde er vandoor. Werd tegengehouden door een vrachtwagen en klemgezet.Politie erbij. Stelde mevrouw dat ik plotseling sneller was gaan rijden. Volgens mijn vrouw had de politie het over getuigen etc. Schade keurig afgewerkt door de verzekering.

    Internationaal rijbewijs is prima neem er meteen twee mee. (reserve is nooit weg).

   • hein zegt op

    Ik ken twee gevallen, waarin de rijke partij moest betalen ondanks geen schuld.
    Dus dat is beslist geen bangmakerij.
    En dat komt niet alleen voor tussen farang en Thai, maar ook tussen Thaien zelf (op het platteland in ieder geval).
    Wel degelijk iets om rekening mee te houden.

    • henry zegt op

     als je een goede verzekering hebt gebeurt dat niet. Je mag ook nooit de fout maken om met de tegenpartj te praten dat moet je overlaten aan de het manneke op de brommer die de verzekering stuurt.
     Jijzelf houd je mond, en zegt alleen dat de schaderegelaar van de verzekering onderweg is. Ik ben onlangs achteraan aangereden door een brommer bestuurd door 2 Isaanse tieners van 15 en 16 jaar , geen verzekering en geen rijbewijs. Wel de schaderegelaar heeft alles geregeld. Een week later was mijn wagen hersteld en de factuur werd naar naar mijn verzekering gestuurd.

     Spijtig genoeg kennen de meeste mensen de procedure niet en zelf te discuteren, NOOIT DOEN.

 3. co zegt op

  Hallo Gert en Anja

  ik ga zelf in januari 2018 een rondreis maken, met z’n 4en
  Eerst Bangkok verkennen 3 nachten, daarna de huurauto ophalen op het vliegveld, vandaar heb je snelweg dat is wat makkelijker rijden. Neem een GPS mee
  Van het vliegveld rijden wij onder Bangkok door naar Kanchanaburi (brug over de river Kwai) 2 nachten
  Mai sot 1 nacht
  Mae Sariang 1 nacht
  Mae Hong Son 1 nacht
  Pai 1 nacht
  Chiang Mai 3 nachten (Doi suthep, olifantenkamp, longneck people en hotspring)
  Chiang Rai 2 nachten (golden triangle)
  Phitsanulok 1 nacht
  We bespreken de hotels wanneer we er naar toe rijden, want misschien willen we wat langer op een plaats blijven. Koop een simkaart met internet op het vliegveld.
  Bangkok 1 nacht (auto terug brengen)
  Ongeveer 2500 km
  Hua Hin (Airbnb) 10 nachten ( uitrusten aan het strand met de taxi heen en terug van Bangkok)
  Bangkok 1 nacht
  Terug vlucht

  Ga vooral niet in het donker rijden, en wees er op beducht dat je veel spookrijders zult zien, die willen een kortere route rijden, vooral motorrijders, maar ook auto’s.

  Prettige vakantie

  • Rori zegt op

   Ga vooral ook naar de Wat Prathat Phasornkaew tempel in Petchabun als je in Pitsanulok bent. Is een 110 km verder maar je krijgt er geen spijt van. (Hmong tempel in de bergen).
   Oh neem als je vanaf Phitsanulok komt de TWEEDE inrit rij via de andere terug. Schitterend om dan op de terugweg te stoppen bij het cafe The LOUIS en daar op het terras iets te eten en te drinken.

 4. Bouddhamango zegt op

  Ik denk dat ik u ga teleurstellen.Uw ervaring links kunnen rijden met als trainingscircuit Malta is helaas van geen waarde. Thailand is een ander land met verkeersregels waar zowat niemand zich aan houdt. Zij worden immers grootschalig genegeerd. Hoe noordelijker u komt hoe linker of gevaarlijker. Daar rijden vaak mensen zonder rijbewijs en doen maar wat. U rijdt tussen om u heen schietende motoren, allerlei vrachtverkeer en pick-ups. Velen zijn niet verzekerd. Links, rechts inhalen, wegmarkeringen ver overschrijden, andere weghelft gebruiken, bochten afsnijden, snijden van uw voertuig, bumperkleven. Vele gevaarlijke U-turns. Alcohol gebruik en door stoplicht snellende voertuigen. Irritant. Ik adviseer u er niet aan te beginnen, maar op andere wijze dit land te bezoeken. Ik adviseer u in de gegeven omstandigheden een reisorganisatie in de arm te nemen.Uzelf rijdt immers niet alleen maar met een groep(je) inclusief een deels invalide. U draagt alle verantwoordelijkheid. En nog erger, mocht iets gebeuren, u spreekt de taal niet, Engelse taal kunt u vergeten, u bent de verliezer. U zult met een reisorganisator terecht komen op de juiste plaatsen zonder in aanraking te komen met de nog overal welig tierende corruptie.

  • Rori zegt op

   nou nou nou een beetje zwaar overdreven hoor. Ik ben 63 heb OOK een rollator maar rij door heel Thailand. ZONDER Problemen. Parijs is ook gevaarlijk hoor.

 5. printen zegt op

  Ik rij nu bijna 13 jaar in Thailand met een auto. Ik woon er. Maar de eerste maanden dat ik hier auto reed, kreeg ik diverse keren bijna een hartstilstand, liters zweet gingen over mijn ledematen, kortom, ik was verkeer in Europa gewend en dan kom je in het Thaise verkeer.

  Dat is een “free for all”. Snijden, met 50km op de rechterrijbaanrijden, dus de snelle rijbaan rijden, en jij komt met een vaartje van 100 net de bocht door. Rood verkeerslicht is geen stoplicht, zeker de eerste twintig seconden, nadat het verkeerslicht op rood ging. Oranje bestaat in principe niet als een stoplicht.

  En dan betrokken raken in een verkeersongeluk. Bij doden of gewonden gaan de chauffeurs de bak in, totdat duidelijk is wie de schuld heeft. En dat is bijna altijd de “farang”. Daarom zitten in de meeste. goede autoverzekeringen, een “bailconstructie”. Dat betekend dat je op borgtocht vrij kan komen. Maar dan ben je er nog niet.

  In Nederland draaien de gerechtsmolens langzaam, zeer langzaam. In Thailand is dat zeer langzaam tot zeer, zeer langzaam en tot die tijd mag je het land niet verlaten, als je op “bail” vrij bent.

  Neem een auto met chauffeur. Die brengt je waar je wezen moet. Die kent de klappen van de zweep, praat Thais en weet zich wel te redden in situaties. Jij zeker niet. Met armen en benen Thais praten is moeilijk, zeker op geld beluste politiemensen.

  Ik rij nu als een Thai. Dat moet wel, ander had ik het niet overleefd en was mijn auto binnen een paar maanden tot schroot vergaan.Rood betekend een mooie kleur. Bij oranje ben ik kleurenblind. Voetgangersoversteekplaatsen zijn leuke strepen op de weg. Parkeren doe ik waar ik wil, als ik het driedubbel. En als ik bij een controlepost kom, waai ik met mijn ouwe dienstpaspoort. Een foto in uniform doet wonderen hier.

  Kortom, je mag er mee beginnen met een auto te huren in Thailand, dan heb je voor de nieuwsvoorziening in Nederland een leuk verhaal, als je weer vrij komt.

  Uiteraard is dit verhaal erg zwart gesteld, maar ik kan een boekwerk schrijven over mijn, maar ook van andere buitenlanders, over autorijden in Thailand. Geen wonder dat Thailand op de tweede plaats staat wat dodelijke verkeersslachtoffers per 100.000 inwoners betreft.

  • Jasper zegt op

   Inmiddels op de eerste plaats, heb ik vernomen. 1 miljoen ongelukken met zwaargewonden, 100.000 mensen die nooit meer herstellen, en 27,000 doden per jaar. Een triest record.

   Verder ben ik het volledig met je betoog eens: Ik heb elke week wel een hartverschuiving, zelfs na 10 jaar en extreem voorzichtig rijden.

 6. Robert zegt op

  Informeer eens bij greenwoodtravel.nl. Zij kunnen je helpen met alles wat nodig is.

 7. Danny zegt op

  Als uk bovenstaande reacties lees dan zult U vast geschrokken zijn over de problemen en gevaren hier op de weg. En ja die zijn er inderdaad. Toch kunt U hiet prima een rondreis per auto doen , er zijn tienduizenden toeristen die hier een auto huren en een fantastische reis maken.
  U kunt echter ook er over nadenken om een zeer comfortabel busje met een chauffeur te nemen. De meerkosten zijn zeer schappelijk en dan kan je wel veel relaxter genieten van dit prachtige land.

  Voor tips over te bezoeken plaatsen en bezienswaardigheden raadt ik U aan om U zelf goed te informeren via de talloze websites.
  Persoonlijk zou ik van de grote toeristische trekpleisters zo veel mogelijk wegblijven.
  Het echte Thailand heeft zo veel meer te bieden.
  “Unseen” thailand.
  Maar als U dan toch een tip wil hebben.
  Doe Bangkok zonder auto en vlieg daarna naar Chiang Rai. Daar huurt U een auto en dan gaat U via de Noordelijke route eerst naar Doi Thung en Mae Salong. Overnacht een paar nachten in Tha Ton en rij dan via Chiang Dao naar Pai. Dan doet U de Mae Hong Son Chiang Mai loop. Orachtige natuur weinig verkeer.
  Na Chiang Mai rijdt U zuidwaarts naar Sukothai bezoekt daat de tempel complexen en lever de auto in buj Phitsanulok en vlieg vandaar naar Bangkok voor de terugreis of anders voor een paar dagen naar Krabi voor het strand.
  Sukses ermee

  • Rori zegt op

   Eh ik heb GEEN vertrouwen in een chauffeur. Is verzoeken aan Buddha.

 8. Rori zegt op

  Vaak aan de orde geweest hier.
  Ik ben bijna 63. Kom al jaren in Azie gaat terug tot medio 1978. Rij altijd zelf.
  Filippijnen, Maleisie, Vietnam, Thailand.
  Eh even kijken hoe groot de afstanden zijn.

  Ik woon als ik in Thailand ben in Jomtien. Mijn vrouw komt uit Uttaradit (stukje van niks hoor 650 km)

  Ik rij uit principe dit veelal laat in de middag tot in de nacht. Scheelt een heleboel verkeer, files en stilstaan in de hitte).
  Maar gaat perfect. Rij daarnd regelmatig het stuk naar Ubon Ratchatani (vanuit Utt and JT).

  Gaat ook prima Eh hou overdag rekening met gemiddelden van 60 – 70 km per uur. Dus als je NIET gewend bent om en links te rijden, in de hitte, snel afgeleid bent en overal stopt hou het op maximaal 300 km per dag en stem je vakantie hier op af.
  Auto huren bij grote internationale spelers en het liefst vanuit Nederland en of Europa.
  Neem een all in pakket. Dus afkoop ALLE schades. Bij het ophalen van de auto er 3 a 4 keer omheen lopen en je NIET af laten leiden. Controleer op schades, krassen, deuken, etc. Controleer ook onder de motorkap (lekkage olien en niveau arvan (motor, remolie, koelvloeistof, werking aircon, ruitensproeier vloestof) loop de banden na op profiel vreemde slijtpatronen. Ook het interieur nalopen. km stand controleren, benzine niveau controleren etc. (afspraak tank vol of leeg terug).
  Neem een auto een slag of twee groter dan hier gewend.

  Verder oppassen voor tegen het verkeer inrijdende fietsers, motosai (eh scooters). Plotseling de weg opdraaiende motosai en motor tractoren, auto’s en honden. Hoofdregel verkeer HOUDT zijn rijbaan.
  Als je links af wilt slaan hoef je vaak NIET te wachten totdat het licht groen is (Wel letten op verkeer van rechts heeft wel voorrang dan).

  Verder staan er hier op deze blog heel veel verhalen over het rijden in en met auto’s in Thailand.
  Maar ga net als een thai niet uit van het negatieve maar van het positieve.

  https://www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/autorijden-huurauto/

 9. van bouwel guy zegt op

  ik verblijf veel in thailand en wil u helpen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website