Lezersvraag: Wat is een indicatie voor grondprijs in de provincie Phayao?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
14 juli 2015

Geachte lezers,

Ik woon in de provincie Phayao. Daar in de buurt ben ik op zoek naar een stukje land voor moestuin en een bijenfarm. Ik heb wat rondgekeken en gevraagd.

Men vraagt hier al gauw zo’n 20 euro de vierkante meter. Idioot hoog in mijn beleving en ook in die van mijn vriendin.

Wie kan mij een indicatie geven (ik hoef er geen huis op te zetten).

groet Adri


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Wat is een indicatie voor grondprijs in de provincie Phayao?”

 1. eef zegt op

  Ze zijn gestoord, huur een stukje bij de buren voor 2 jaar of zo ,dan weet je wat je betaald ,inclusiefwateruit put of kraan ,Veel werk en de insekten als je niet genoeg vergif gebruikt vreten alles op,slecht voor de bijen.Over de prijs van de grond ,ze leven bij de dag ,je kunt pas voor een normale prijs kopen 2 –3 euro als ze geen geld hebben om de kosten van eigen begravenis te betalen,Verstandig is laat ze garen, of voor een beetje lol,doe net alsof je wel wil kopen voor 20 euro, dan hebben ze het geld al uitgegeven, Dan heb je nog wat lol, Verstandig is geniet van je geld,koop niets.!!!!

 2. jan zegt op

  duur omdat jij farang bent, en volgens mij kan een farang geen grond kopen daar ,blijft altijd in thaise handen

 3. Guus zegt op

  Beste Adri, dat lijkt mij inderdaad fors. Ben je niet in de war met een talang wah? dat is 4 m2. De prijs die aan jou wordt gevraagd komt neer op ongeveer 751 baht per m2. Dat is dus ruim 1,2 miljoen baht per rai (= 1600 m2). Een normale prijs voor een rai in jouw gebied is ca. 700.000 baht. Het land moet dan wel makkelijk vanaf de openbare weg bereikbaar zijn met de mogelijkheid van aansluiting op water en electriciteit. In rurale gebieden maakt het voor de prijs niet uit of je wel of niet wilt bouwen. Succes!

  • Jos zegt op

   Hi Guus,

   klopt. Wat vaak ook mede de prijs bepaald is hoeveel rijst oogsten je er paar jaar vanaf kan halen.
   Slechte grond 1, erg goede grond 3.
   Dan moet er bv toegang zijn tot rivier water.

   Groet Jos

 4. Tino Kuis zegt op

  Oppervlaktematen in Thailand: rai 1600 m2; ngaan 100 m2 en waa 4 m2.
  Ik heb 10 jaar (1999-2010) gewoont in de provincie Phayao, gemeente Chiang Kham (70 km ten noordoosten van de stad Phayao en 30 km van de Laotiaanse grens, geheel op het platteland, 2 km van het dichtsbijzijnde dorp. Daar kochten we toen in 1999 10 rai met een redelijk groot huis voor 1.2 miljoen baht, 6 rai rijstland voor 300.000 baht en een paar tuinen vabn 3 rai voor 50.000 baht. Ik ben gescheiden in 2011 en de 10 rai is toen verkocht voor 2.8 miljoen baht waarvan ik de helft ontving. Sindsdien zijn de prijzen nog meer gestegen. Wij woonden dus echt op het platste platteland.
  Wil je echt op het platteland in of bij een dorpje gaan wonen dan betaal je 300-400.000 per rai. Wil je op een leuke plek in de stad Phayao gaan wonen dan betaal 5-10 keer zoveel. Als je niet nader vertelt wat je wensen zijn kun je op je vraag geen antwoord geven.
  Wil je weten of ze een redelijke prijs vragen dan kun je vragen naar de koopprijs van dichtbijgelegen gronden. Ik meen dat ook het kadaster (thie din in het Thais) informatie heeft over de gemiddelde prijs in een bepaald gebied (daar moet nl (overdrachts)belasting over worden bij koop/verkoop:een bepaald percentage).
  20 euro per m2 is 1 miljoen per rai wat een normaal bedrag is voor een goede lokatie. Verderop het platteland in betaal je de helft en aan een wanhopige boer misschien maar een derde.
  Vertel eens, waar is dat stukje land van 20 euro per m2? Gemeente, tambon, dorp, dan kan ik zeggen of het duur of goedkoop is. (Waarom vermeldde je dat niet meteen?)

  • Adri zegt op

   Hallo Tino

   Het gaat om n stukje grond achter ons huis. We willen t alleen gebruiken als tuin en om wat bijenkasten op te zetten. Het is schat ik 800 vierk m. De eigenaar vraagt 500000 bath.
   Het is in t dorpje Pong. 70 km oostelijk van Phayao.
   Groet Adri

   • Tino Kuis zegt op

    Pong ken ik goed, ik kwam er regelmatig bv op weg naar Chiang Muan.
    Ik denk dat de prijs veel te hoog is. Rijstland zal daar iets van 100.000-150.000 per rai doen, een stuk grond aansluitend bij een huis 2-3 keer zoveel, hoogstens 250.000 voor een halve rai. Misschien kun je het land pachten voor een aantal jaren? Tussen de 5 en 10.000 baht per jaar?

 5. Cor van Kampen zegt op

  Nieuwe rekensom.. Als een Rai 1600 vierkante meter is een talang wah (zoals jij dat noemt) dus
  1.6 vierkante meter. Vraag mijzelf af of je een prijs aan kan geven voor een stuk grond waar alleen
  van bekent is dat het over de provincie Phayao gaat. Er altijd nog een groot verschil tussen grond waar
  je een huis op kan bouwen en als landbouw grond of tuin wil benutten.
  Je wil het misschien niet geloven,maar ik zou er Thaise makelaar bijhalen.
  Cor van Kampen.

 6. Cor van Kampenk zegt op

  Even een foutje bekennen. Een Talang Waa is inderdaad 4 vierkante meter.
  Ben zelf ineens een stuk rijker geworden. De rest van mijn verhaal sta ik nog steeds achter.
  Cor van kampen.

 7. geert zegt op

  ik heb verleden jaar 11 rai verkocht in Nonbwalampoo voor 700.000 bath de hele bende. Had het 10 jaar.Het beste informeren bij de obador of tamnaam ( dorpsoudste} Want die weten alle koopjes te vinden.Richt een company op en laat die het kopen.Veel plezier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website