Lezersvraag: Wie kan mij helpen met het importeren van een puppy?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
28 juli 2015

Beste lezers,

Ik woon in België en ben op zoek naar iemand (Belg of Nederlander) die in Thailand woont en mij kan helpen met het importeren van een puppy (Chihuahua) naar Nederland (Schiphol) of Duitsland (Frankfurt).

Ik heb contact met enkele fokkers in Thailand maar zij weten ook niet hoe ze het moeten aanpakken!

Dank U,

Sabine

E-mail: Sabine3@telenet.be


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Wie kan mij helpen met het importeren van een puppy?”

 1. Harm zegt op

  Indien het u lukt, u gaat in elk geval een zeer moeilijke weg bewandelen
  Toen ik vanuit NL mijn beide taks honden mee wilde nemen was dat al moeilijk, maar helemaal toen wij weer uit Thailand naar NL gingen Apart hotel moeten nemen omdat de papierhandel gewoon niet op 1 dag gedaan wordt door ze. Mijn vliegtuig gemist gewoon omdat ze geen zin hadden om de betreffende dieren arts te bellen. Omdat hij zou zijn vergeten zijn handtekening te zetten terwijl ik die toch duidelijk zag staan. Etc etc etc.
  Waarom niet de soort hond die u graag wil hebben gezocht bij een erkende fokker in NL / B / D.
  Scheelt u misschien niets in prijs (kosten aanschaf / vlucht / douane etc.) maar het beschermd u wel tegen een heleboel stress.

  • Sabine zegt op

   Tja, ik vind de hondjes van in Thailand net iets meer hebben dan degene die je hier vind 🙂 Ik ben wel blij dat ik een zéér goed contact heb met de fokker..zij is echt van goede wil!

 2. Ilse zegt op

  Ik (ilse) ga 9 augustus naar Thailand om mijn hondje op te halen
  Een chiwawa dus. Heb haar in dec gekocht maar als je dus een pup
  Koopt in thailand en he wilt het beestje naar Nederland of België halen
  zijn ze inmiddels 8 tot 9 maand oud
  Ze moeten eerst alle vaccinaties hebben en de laatste is voor
  rabbies daarna kunnen ze de bloedtest pas doen. Dan moet je nog 4 maand wachten voor ze mee kan
  naar Nederland of België. Al met al moet je veel geld betalen en geduld hebben. Ik heb het geluk
  dat mijn meas bij mijn schoondochter mocht blijven en zij heeft ook alles geregeld met injecties en papieren
  En alleen volgende week naar Bangkok douane en papieren laten zien en dan hopelijk mee

  • Sabine zegt op

   Volgens mij moeten ze op de leeftijd van 3 maanden hun inënting krijgen tegen rabiës en mogen dan pas 3wkn later reizen naar Belgie..dat is dan rond de leeftijd van 4 maanden..

 3. Haki zegt op

  Toen ik enige tijd terug een oproep van een internationale hondenopvang organisatie in Thailand (naam niet meer helemaal in geheugen; iets van Dog Soi Foundation) tegenkwam met oproep om je aan te melden als vrijwilliger om een hond van hun Thais asiel mee naar Nederland te begeleiden op je terugreis, wilde ik me daar wel voor opgeven. Maar toen ik dit eerst eens overlegde met mijn dochter (dierenarts), die zelf ook in buitenlandse asiels had gewerkt, bleek deze fel gekant hiertegen. De voornaamste reden is dat wij hier genoeg honden in onze asiels hebben, die ook graag nieuw baasje willen. Nartuurlijk zijn dat meestal geen dieren met stamboom etc. maar ook daarvoor kan men beter in eigen land terecht. Uit het buitenland weet je nooit wat je kunt verwachten en bovendien zijn er zoveel extra kosten mee gemoeid, dat ik het nu ook onbegrijpelijk vind dat men nog honden uit het buitenland invoert, terwijl men die hier op een veel eenvoudigere, goedkopere en vooral betrouwbaardere manier kan verkrijgen. Uiteraard geldt dit niet voor dieren waar men al een hechte band mee heeft opgebouwd in het buitenland (bijv. expats).
  Haki

 4. Martin Chiangrai zegt op

  Bezint eer ge begint!

  Allereerst de kosten! Rabies spuit en bloedtest verplicht in Ned. of Duits lab 15.000 bath. Je wordt nl getild door de thaise dienst die dit regeld! Stuur je zelf alles op,gekoeld met chemisch ijs, dan kost dit ongever 65 Euro! De hond moet een paspoort hebben en je moet tegenover het vliegveld Bangkok een uitreisvergunning aanvragen, kost niet veel, maar wel tijd! Je moet dus minimaal een dag eerder in Bangkok zijn, kantoor geopend van 00.800 uur.(was dit zelf vergeten, op de minuut het vliegtuig gehaald!)
  Overnachten deden wij in Silver-Gold-Garden Suvarnabhumi Hotel (0066273815334)in Lat Krabang vlak bij het vliegveld,boek met Shuttle en je wordt afgehaald en gebracht, vanaf de 2e etage, gate 3. Overnachting met Sh. max 1000 ฿,excl. ontbijt(100-200 ฿) Hond mee in vliegtuig zal ongeveer 75 Euro zijn, afh. van gewicht.
  Een hond onder de 5 kilo mag mee in de passagiersruimte, in kleine box of tas., vaak gezien,geen enkel probleem. Misschien is er iemand die voor U de hond wil meenemen.
  Dan zijn er ook nog instanties die voor U het transport regelen, maar dan moet U ook op een 800 Euro rekenen!

  De keuze aan U, succes ermee.

  Onze hond gaat mee naar Nederland dit najaar. De rabies test blijft geldig indien er ieder jaar een spuit wordt gezet, en we gaan 1 dag eerder naar bangkok voor de uitreisvergunning. dit is dan zo gepiept want we weten waar het is en de hond is reeds geregistreerd. de kosten vallen mee, alhoewel, 30 +140 euro enkele reis.

  Martin Chiangrai


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website