Ik wil een Thaise massage zonder gekraak oftewel chiropractie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
31 december 2018

Beste lezers,

Ik kan erg genieten van een professionele Thaise massage. Helaas zijn er ook nog wel eens masseurs die denken dat zij chiropractie beheersen. Het bekende kraken, bijvoorbeeld van je nek. Ik wil dat absoluut niet. Want ik heb al problemen met mijn nek en het is ook nog eens erg gevaarlijk als het niet wordt gedaan door officieel erkende chiropractor of manueel therapeut (fysiotherapeut).

Hoe kan ik dat vooraf kenbaar maken? Ik beheers niet de Thaise taal. Kan iemand iets in het Thais opschrijven wat ik kan uitprinten en laten zien aan de masseur?

Groet,

Annemieke

4 reacties op “Ik wil een Thaise massage zonder gekraak oftewel chiropractie”

 1. Duangtawan zegt op

  Het is geen enkel probleem om masseur/masseuse in het Engels of via gebarentaal te maken dat je enkel voeten en/of benen gemasseerd wil hebben. Wijs in het begin naar je voeten en zeg: “Only feet. No head, no neck. Okay?” Ik doe dat al jaren op deze manier omdat ik van een voetmassage (tot net over de knie) heerlijk ontspan en in slaap val. Al dat andere amateuristische getrek en geduw wil ik niet. Mijn hoofd en handen worden en vet van, ik betwijfel of “men” wil weet wat men aan het doen is, en vaak is het nog pijnlijk ook. Op tijd aangeven en de de massage sabaai sabaai houden.

 2. Maryse zegt op

  Beste Annemiek,

  Jij schrijft niet waar je bent in Thailand dus geef ik je een tip op goed geluk. In Pattaya /Jomtien kan ik je een massage bij Thai Blind Massage Institute (TBMI). Zij trekken en duwen niet, de Thais massage is daar een soort drukpunt massage. Niet gevaarlijk en zeer aangenaam. De masseurs worden twee jaar opgeleid alvorens te kunnen werken als masseur. Eenonderneming van een Thai die begaan is met blinden en hun de opleiding faciliteert. Ik weet niet of zij er elders in het land bedrijven hebben.

 3. Wien zegt op

  Beste Annemiek,

  Wat Maryse zegt is zeker een aanrader, bij TBMI Jomtien komen mijn vrouw en ikzelf al meer als 5 jaar hebben al 5 jaar dezelfde 2 dames en je helpt er ook nog de blinde mensen mee. DOEN

 4. wibart zegt op

  Het woord voor nee in Thai is “Mai”. Dus wijs met je hand je nek aan beweeg je hoofd en zeg met een glimlach mai massage crack crack crack terwijl je op je nek wijst en ze begrijpen het.
  Maak je niet zo druk gewoon genieten. Komt goed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website