Lezersvraag: Ideeën over een tijdsbesteding omgeving Krabi?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 februari 2015

Beste lezers,

Sinds enige tijd woon ik in Krabi in Thailand. Niet in een condominium, maar gewoon tussen Thaise mensen. Dat is aan de ene kant leuk en leerzaam, maar aan de andere kant is het ook wel eens wat eenzaam.

Werken mag hier niet, zonder werkvergunning, ook geen vrijwilligers werk.

Daar ik toch wat te doen wil hebben, hierbij mijn vraag. Heeft een van de lezers ideeën over het vinden van een tijdsbesteding in de omgeving van Krabi? Alle suggesties zijn welkom.

Met vriendelijk groet,

Martin


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Ideeën over een tijdsbesteding omgeving Krabi?”

 1. Teun zegt op

  Beste Martin,
  Je vraag is erg algemeen en niet bekend hoe je omstandigheden zijn, zoals: ben je alleen ben je op leeftijd ben je mobiel heb je wat te besteden en vind je fotografie en/of filmen of schrijven leuk.
  Omgeving van Krabi is prachtig dus je kan voor Thailand Blog mooie rapportages maken van mooie dingen maar ook van vreemde dingen die je ziet. Je kan diverse dingen uitzoeken voor toeristen, webwinkel in Nederland met export van Thaise producten naar Nederland, enz.
  Natuurlijk kun je als hobby ook bloemen gaan kweken, vlinders gaan houden, rommel opruimen, Engelse les geven of cursus handenarbeid volgen, er is volgens mij heel veel mogelijk, om je dagen leuk te vullen en vooral te genieten van dit prachtige land.

  • Martin zegt op

   Beste Teun,
   Je hebt volkomen gelijk, mijn vraag was een beetje te kort door de bocht. Fijn dat je toch direct geantwoord hebt. Ik ben 63, woon samen met een Thaise man in een gehucht 15 km buiten Krabi.
   Wilde aanvankelijk Engelse les gaan geven, maar dat mag niet zonder werkvergunning. De lessen aan buren en zo lopen op niets uit, omdat er geen echte vraag achter zit en daarmee weinig motivatie.
   Wil eigenlijk wel graag wat meer niet Thais ontmoeten, leren kennen.

 2. lung addie zegt op

  Beste Martin,
  Uw vraag roept meer vragen op dan antwoorden. Hoe oud ben je, hoe actief ben je, wat zijn je interesses….hoeveel kan/wil je spenderen aan het invullen van je teveel aan tijd, wat zou je doen in je thuisland als je niet meer gaat werken….???
  Waar je woont, of het nu in Krabi of elders is, dat is niet aan de orde. Ik woon in een klein landelijk dorpje, ook in het Zuiden des lands, ben zelfs de enige Farang hier en …. mijn dagen zijn meestal gewoon te kort en toch doe ik geen vrijwilligerswerk of ander werk want ik heb en wil geen werkvergunning. Ik ben tenslotte niet in Thailand komen wonen om er te werken, heb een voldoende drukke carriere achter de rug om nu enkel te doen wat ik graag doe en dat kan ik zelfs beter hier in Thailand dan in mijn thuisland Belgie.
  Iemand die in niets geinteresserd is, daarvoor is het antwoord heel eenvoudig: die doet dan niets en daarmee is de kous af. Iemand die in van alles en nog wat geinteresseerd is, doe doet van alles.
  Ik ben een single man en mijn vrienden dachten dat ik me hier zou vervelen, doch dat waren deze welke me niet echt kenden en Thailand op een andere manier zagen dan ik. Ik ben elke ochtend om 06 uur uit de veren, ben een ochtend mens. Mijn coffietje, mijn koekje, mijn eerste sigaretje ( elektrisch ) en een kijkje op het grote terrein ( 15rai) en er is reeds een uur weg. Emails lezen en beantwoorden, Thailandblog lezen en wat vragen beantwoorden ( zoals deze van jou ), zelf een artikel schrijven en voor ik het weet heb ik zelfs geen tijd gehad de krant te lezen voor de middag en vergat zelf mijn ontbijt.
  Ik heb een mooie hobby: radiozendamateur ( telegrafist ), schrijf heel regelmatig technische artikels voor de amateurgemeenschap wereldwijd en lees graag technische artikels. Kan ik altijd doen, ook in het regenseizoen als er andere beperkingen zijn.
  Ik had nog nooit biljart gespeeld, heb me wel een snookertafel aangeschaft en daar win ik nu steeds want ik speel alleen ha ha ha ….
  Ben een fervent biker en ga er heel regelmatig voor een paar dagen met de motor op uit ( 45.000km in 3jaar ). De GPS brengt me steeds weer thuis.
  Elke dag, al ware het maar een uurtje, Thais leren, is heel nuttig want je woont hier….
  Ik kook graag, kook meestal mijn eigen potje en als Belg : ja ja, wij zijn Bourgondiërs en eten graag lekker… Mijn huis netjes houden, ja ook dat behoort tot mijn bezigheden…
  Naar de wekelijkse markt gaan, ergens waar ook andere Farangs komen met wie je van gedachten kan wisselen en niet enkel zitten zuipen.
  En dan zijn er nog zaken waar ik, als single man, liever niet over uitwijdt want ook die nemen de nodige tijd in beslag.
  Ja, het is reeds 22.00 en dan ga ik slapen… mijn dag is weg en wat heb ik gedaan? NIETS, me zelfs niet verveeld, het grote probleem van vele expacts wegens …. vul je zelf maar in.

  Lung addie

 3. Martin zegt op

  Zoals je ziet doe ik ook aan Thais leren, wat leuk en uitdagend is, maar o zo moeilijk. Met 63 op de teller, gaat het geheugen niet zo snel meer.
  Door je reactie, ben ik me meer bewust geworden van mijn echte wensen. Natuurlijk kan ik mijn tijd besteden aan allerlei interessante dingen die er te doen zijn in en om Krabi town. Het is ook niet zo dat ik me echt verveel. Wel zou ik wat meer regelmaat willen, door naast mijn drie keer les in de week ook een andere vast activiteit te hebben. Bovendien is het spreken van andere westerlingen ook belangrijk. Om de een of andere reden heb ik daar toch een andere band mee dan met Thaise mensen. Misschien verandert dat als ik de taal eenmaal machig ben.
  Ik waardeer je bijdrage zeer. Ook die anderen die je met regelmaat plaatst op deze blog!
  Groet, Martin.

  Overigens ben ik na pensionering in NL klokkenreparateur geworden. Een hobby die je hier moeilijk kunt uitoefenen, maar die in NL een volle dagtaak kan zijn.

  • Martin zegt op

   Hi Addie, had gereageerd met als begin een Thais zinnetje, maar die hebben de redacteuren weggehaald. Slechts om aan te geven dat ik echt Thais aan het leren ben. Er stond: beste oom Addie, bedankt.

 4. Edith zegt op

  Ga hier eens kijken, wordt onderhouden door een Nederlandse man: http://www.natinspicygarden.com/
  Prachtige tuin, enorme varieteit en zeer leerzaam. Hij weet er ontzettend veel van en is een leuke verteller. Zijn partner (ook een Nederlander) heeft een meteorologische website voor Krabi. Zijn jongere broer woont in Nong Thalee, daar wonen meerdere buitenlanders. Leuk clubje mensen.

  • Martin zegt op

   Beste Edith,
   Bedankt voor je hulp. Ik zal er zeker binnenkort gaan kijken, sowieso omdat je de tweede bent die me op deze spicegarden wijst. En ook omdat het Nederlanders zijn.

 5. boonma somchan zegt op

  Welkom in de wondere wereld van RC op afstand bestuurde voertuigen machines bijvoorbeeld drones helicopters boten vliegtuigen et etc
  In thailand is er een zeer actieve rc gemeenschap altijd een grote thaise delegatie bij wereldkampioenschappen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website