Beste lezers,

Indien bij huwelijk in Thailand met Thaise dame, in België nog geen huwelijkscontract is verleden, welk zijn dan de mogelijkheden voorafgaandelijk aan huwelijk een huwelijkscontract op te stellen?

Gebeurt dit via advocaat/notaris in Thailand (omgeving Bangkok en Samut Pakran) of is het ook mogelijk om derhande tekst in Thais/Nederlands aan te bieden bij ambtenaar burgerlijke stand bij huwelijk?

Dank bij voorbaat voor informatie.

Jacques

2 reacties op “Lezersvraag: Hoe en waar moet ik een huwelijkscontract laten opstellen?”

 1. eugeen zegt op

  Ik heb een jaar of twee geleden een filmpje gemaakt met de uitleg hoe in Thailand een prenuptial agreement wordt gemaakt en wanneer je dat moet doen.
  Misschien even kijken: https://www.youtube.com/watch?v=h2DVlVPczb4

 2. René zegt op

  Beste Jacques,
  Het land waar je, na de huwelijksvoltrekking het eerst een domicilie hebt is het land onder wiens wetgeving je samenleving (huwelijk of samenleving) valt. Heb dit juist ontdekt bij de wijziging van mijn Vennootschapsstatuten bij de notaris. Ook al is het huwelijk afgesloten in Thailand. Dit wordt geregeld door het Internationaal Privaatrecht waar Thailand ook aangesloten is.
  In de hoop dat je iets aan deze info hebt,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website