Beste lezers,

Toen we in Nederland woonden ben in Nederland gehuwd met mijn Thaise echtgenote. Ik ben Belg en mijn vrouw en ik wonen nu in België. Ik wil ons huwelijk laten registreren in Thailand.

De Engelstalige huwelijksakte hebben we al opgevraagd bij de gemeente in Nederland. Ik lees in dit blog dat die Nederlandse huwelijksakte nu gelegaliseerd moet worden. Kan iemand me vertellen of die legalisatie van de huwelijksakte in Nederland moet gebeuren omdat we in Nederland getrouwd zijn, ofwel in België omdat we daar nu wonen?

Groet,

B.Elg

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Huwelijksakte in Belgie of Nederland legaliseren?”

 1. Johan zegt op

  Volgens mij maakt het voor de legalisatie niet zoveel uit of dit in Nederland of België plaatsvindt. Van belang is dat het door een officiële instantie plaatsvindt, inclusief apostille.

 2. Lung addie zegt op

  Een legalisatie wordt gedaan in het land waar de akte is afgeleverd. U zegt niet of U het huwelijk, gesloten in Nederland, ook in Belgie hebt laten geregistreren. Indien zo, dan kon je in Belgie, bij de burgerlijke stand een bewijs van huwelijk vragen en laten legaliseren. Nu zal dat best in Nederland gebeuren.

 3. Marc zegt op

  Beste,
  Ik wilde het niet zolang geleden ook doen, maar een hele rompslomp hoor!
  Ik beperkte me dan maar met de Engelstalige versie.
  Ik had erover gebeld met mijn gemeente waar we trouwden, die wisten te zeggen dat het via buitenlandse zaken /vreemdelingenzaken moet gaan en de Thaise ambassade, is ook redelijk kostelijk.
  Je hebt het eigenlijk alleen nodig in geval van scheiding of overlijden van je echtgenote denk ik, zodat je recht hebt op 50% van de eigendommen, en je echtgenote heeft het niet nodig, zelfs bij overlijden van je.
  Als het zover moest komen kan je het nog altijd aanvragen, ondertussen heb je je Engelstalig document wat niet helemaal legaal is, maar toch al indiceert dat je getrouwd bent en je officiële documenten kan aanvragen.
  Mvg
  Marc


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website