Huurwagen ophalen op de luchthaven van Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 december 2021

Beste lezers,

Op datum van 13/01/2022 vertrekken mijn echtgenote en mijzelf na 2 jaar eindelijk naar Thailand voor een lang familiebezoek. Bij aankomst in Bangkok worden wij opgehaald door het hotel (Test & Go programma) om 1 nacht in de buurt van de airport te verblijven.

We hebben echter een wagen gehuurd die we de dag na quarantaine moeten ophalen in de airport. Daar alle verhuurbedrijven zich in de arrival hall bevinden is mijn vraag de volgende, is het mogelijk de arrival hall te betreden eenmaal men deze heeft verlaten de dag voordien, rekening houdende met de strenge COVID maatregelen?

Heeft iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt.

Groetjes,

Eddy (BE)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Huurwagen ophalen op de luchthaven van Bangkok?”

 1. Lung addie zegt op

  Dat is toch eenvoudig op te lossen: je vraagt aan het verhuurbedrijf het telefoonnummer waarop ze te bereiken zijn. Wanneer je de wagen gaat afhalen contacteer je hen vooraf en zij zullen wel iemand naar buiten sturen om je het nodige te overhandigen. Die wagen zal alleszins niet IN de vertekhal staan.

  • H.slot zegt op

   Je kan de auto ook bij je hotel laten afleveren. Burgert rent a car doet dit altijd keurig, zonder kosten

 2. Dennis zegt op

  Misschien is hier sprake van een spraakverwarring, maar de verhuurbedrijven zitten niet zo zeer in de Arrival hal (de hal waar Immigration zit en waar u uw koffer oppikt),. maar daarbuiten, nadat u door de douane bent gegaan. Dat “buitengebied” is normaal gesproken gewoon toegankelijk, hoewel natuurlijk Corona-maatregelen van kracht zijn (dus mondmasker, afstand houden etc).

  Het feit dat er gewoon auto’s verhuurt worden, betekent ook dat ze open zijn om dit te regelen. Maar misschien is er, tegen betaling, een mogelijkheid om de auto afgeleverd te krijgen bij het hotel.

 3. Rob uit Sinsub zegt op

  Ik heb de huurauto bij het hotel laten afleveren. Kunnen ze dat niet doen?

 4. eddy zegt op

  Beste Addie,

  Alvast bedankt voor je reactie. Dat de wagen niet in de aankomst hal gaat staan kan ik maar al te best begrijpen. Ik heb reeds 20 maal een wagen in de airport van Bangkok gehuurd en telkenmale moeten je gegevens in hun data systeem worden ingevoerd ( Thai System ). Tevens moeten er steeds allerhande kopieën worden genomen van je internationaal rijbewijs, creditcard en ga zo maar verder. Ik zie niet in dat na mijn telefoontje ( zoals u mij aanraad ) het verhuurbedrijf hun ganse office naar buiten gaan zeulen.

  Greetz
  Eddy ( BE )

 5. cjb zegt op

  Je kunt gewoon naar het vliegveld. Als je naar de verhuurstands loopt zal de bewaking je tegen houden. Leg uit dat je een auto hebt gehuurd bij het betreffende verhuurbedrijf die zijn stand in het bewaakte gedeelte heeft. De bewaking zal je dan doorlaten. Zelf vorige week zonder problemen op deze manier onze huurauto opgehaald.

 6. P k zegt op

  Wij zijn 2 december 2021 aangekomen in Bangkok. Je komt dan aan in een afgesloten gedeelte, waar je een hoteltaxi MOET nemen. Na negatieve uitslag, de dag erna konden we gewoon terug gaan naar de luchthaven. Moesten wel langs wat politie agenten, die je tegen houden. Maar als je uitlegt dat je voor dat rental komt, dan laten ze je gewoon doorgaan. Geen enkel probleem ervaren


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website