Huis kopen op Company naam via Transferwise?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
25 november 2021

Beste lezers,

Ik ben van plan een huis te kopen op Company naam. Ik heb ooit een condo gekocht en moest toen een certificaat halen bij de bank om te bevestigen dat het geld Thailand was binnen gekomen in vreemde valuta.

Ik heb de laatste jaren echter Transferwise gebruikt om euro’s om te wisselen in THB. Het bedrag komt dit geval op mijn rekening binnen in THB en niet in euro’s. Ik weet niet of Transferwise een kantoor in Thailand heeft waar het bedrag binnen komt in euro’s en zo ja kan ik dat dan als bewijs gebruiken?

Maakt het nog verschil of ik een aankoop doe op een Thaise company of op naam zoals bij de aankoop van een condo?

Is het misschien achteraf gezien toch niet zo handig geweest om Transferwise te gebruiken?

Groet,

Petr

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

5 reacties op “Huis kopen op Company naam via Transferwise?”

 1. walter zegt op

  Om een non-O visum te krijgen diende ik 2 weken geleden te bewijzen dat de 800.000 THB die op mijn rekening staan, uit het buitenland kwamen. Ik had dat geld de afgelopen maanden via Wise naar Thailand gestuurd.
  Op het bankboekje, of op het detail van de bankuittreksels, worden de stortingen die je doet via Wise NIET als buitenlandse transfers gecatalogeerd. Mijn Thaise bank is Kasikorn, maar dat is zo bij alle Thaise banken omdat Wise het geld vanuit een Thaise rekening naar jouw Thaise rekening stuurt,. Op het detail van de uittreksels van Wise kan je zien welke lokale bank Wise gebruikt heeft als partnerbank. Dat was ook Kasikorn in mijn geval. Daarom diende ik naar een “International Trade Center” van Kasikorn te gaan en daar een FET formulier te vragen voor de betrokken stortingen. Via dat FET attesteert de bank dat die bedragen uit het buitenland gekomen zijn.
  Laat iets weten indien het bij jou ook zo in orde komt.

  • rudolf zegt op

   Ik heb precies hetzelfde gedaan, naar mijn Krung Sri bank. Zou het voldoende voor de immigratie zijn als je kan aantonen dat het geld van de ING met IDEAL naar TW is geboekt?

   mvg Rudolf

 2. john koh chang zegt op

  heb recent huis gekocht company name in huay yai. Geld gewoon via transferwise gestuurd naar mijn bank en voor de betaling van het huis bij de bank cheques gehaald. Geen ogenblik dat er vraag was naar oorsprong ( NL of niet ) van het geld.

 3. john zegt op

  Ik zou beginnen met bij de thaise bank een eurorekening te open. Als dat gebeurd is stort u via wise euro’s op de eurorekening. Dan kunt u ten allen tijden aantonen dat het euro’s waren, U kunt wisselen wanneer de koers u bevalt (houd wel rekening mee dat omwisselen in baht erg duur is in Thailand. Voor gebruik bij de emigratie opent u een aparte rekening met daarop 800.000 baht en niet meer aankomen.
  Overigens heb ik meerdere condo’s zowel privé als in company. Nooit heeft iemand mij gevraagd naar de herkomst van het geld.
  De vraag over het verschil laat zich moeilijk beantwoorden. Aan beiden zitten voor- en nadelen. Een zekerheid heeft u bij een company dat u de baas bent en makkelijk kunt overdragen tegen geringe kosten.

 4. peter zegt op

  Hartelijk dank voor de reacties.
  Als ik me het goed herinner moest ik jaren geleden bij de aankoop van
  mijn appartement het bewijs overleggen dat het geld in Euro’s Thailand was binnen gekomen
  om later bij eventuele verkoop het geld uit Thailand naar het buitenland te mogen sturen.
  Ik ga achter dat Fet formulier aan. Zal laten weten of dat gelukt is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website