Lezersvraag: Hoeveel invoerrechten moet ik betalen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 oktober 2016

Beste lezers,

Als men iets online bestelt via Amazon, Ebay of AliExpres, bij welk bedrag moet men dan invoerrechten betalen als het naar mijn adres in Thailand wordt gestuurd?

Vriendelijke groet,

Eddy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Hoeveel invoerrechten moet ik betalen?”

 1. erik zegt op

  Het is onduidelijk wat je vraagt. Wil je nu weten hoeveel je moet betalen of wanneer je moet betalen?

  Dit is een site: http://search.customs.go.th:8090/Customs-Eng/PostalParcels/PostalParcels.jsp?menuNme=PostalParcels. Ik lees dat de vrijstelling maar 1.000 baht is per pakje.

  Het tarief vind je op de site van Thai customs. De waarde waarover je betaalt is de waarde in het economisch verkeer in Thailand, en is dat niet bekend dan het door jou opgeofferd bedrag plus vracht plus verzekering.

  Daarna komt er 7% BTW overheen over (waarde plus invoerrecht). In genoemde site staat ook hoe te handelen als je het niet eens bent met het gehanteerde tarief; in de praktijk gooit men wel er het ‘algemeen’ tarief op van 30% en wachten ze tot je gaat piepen.

  • LOUISE zegt op

   @ ERIK,

   Als men invoerrechten moet betalen, dan komt het goede berekenen van de thaise post naar voren.
   Men geeft de klant ook een papiertje, waar het totaal van de invoerrechten staat, vermeerderd met 200 baht kosten. omdat zij dit briefje moeten makenmen jou moeten overhandigen.

   Percentages van de invoerrechten is ook zeer variabel.

   LOUISE

 2. ReneH zegt op

  Ik weet niet hoe dat in Thailand is, maar in Nederland “bemiddelt” Post NL – altijd en ongevraagd – bij de inklaring van een pakje uit het buitenland en vraagt daarvoor €13 per zending. Afhankelijk van de waarde is dat soms een bedrag om rekening mee te houden.

 3. Louis49 zegt op

  Ik heb al honderden items besteld bij aliexpress,heb drie keer invoertax moeten betalen ,twee keer op carbon fietswielen en een keer op een hengel ,als je het laat versturen met dhl of zo betaal je invoer ,aliexpress werkt meestal met een chinese vrachters,dan betaal je nul de botten of

 4. willem zegt op

  Naar mijn idee bestel je bij Amazon/Lazada.com Thailand.
  Dus dat is een binnenlandse aangelegenheid en daardoor vrijgesteld van belastingen?
  Ik geef mijn mening graag voor een betere….
  Willem

 5. Wim zegt op

  Als je iets bij de online sites bestelt hoef je geen invoerrechten te betalen dit heb ik nog NOOIT gedaan je bestelt en betaalt het bedrag waarvoor je het wilt hebben met eventuele kosten voor verzenden.

 6. Erik bkk zegt op

  Pakketjes met een aangegeven waarde tot 49 USD bleven voor mij tot nu toe altijd belastingvrij

 7. ton zegt op

  Wat ik weet is boven 50$

 8. Fransamsterdam zegt op

  Als uw vraag is: Bij welk bedrag moet ik invoerrechten betalen, dan is het antwoord volgens mij : Boven de 1000 Baht.
  Als uw vraag is: Welk bedrag moet ik betalen, dan is dat afhankelijk van de per product verschillende hoogte van het percentage invoerrechten, en verder van overige variabelen zoals accijns en speciale heffingen.
  Hier een paar rekenvoorbeelden:
  .
  https://goo.gl/GRLLcV

 9. Sjaak S zegt op

  Denk eraan bij een bestelling bij Amazon.de of een andere online winkel in Europa, dat je je BTW kunt terugkrijgen. Dat scheelt weer hoeveel? 14 % op de prijs? Als je bij deze winkels kunt aantonen dat het pakje naar Thailand gaat omdat je daar woont, halen ze deze BTW er al in de winkel van af. Ze hebben er speciale formulieren voor. Dat geldt natuurlijk ook, wanneer je op vakantie in Europa bent en je woont in Thailand.

 10. Lunghan zegt op

  Net als Louis49 als tientallen items besteld op diverse sites, met waarden tot 5000THB of meer, nog nooit iets betaald.Alleen als je besteld via Singapore betaal je invoerrechten. Voor de rest meestal met China P{ost, geen problemen.

 11. Erik bkk zegt op

  Items bezorgd door een koerier zoals UPS, DHL etc worden als regel altijd belast. Ik betaal nooit iets extra omdat ik alleen koop met verzending per post.

  • Facttester zegt op

   Ik moest wel degelijk invoerrechten betalen over een pakket uit Holland naar mij in Thailand.
   Mijn dochter stuurde mij in een doos per aangetekende post enkele pakken koffiepads, Braun Oral B opzetborsteltjes en 3 flacons Deet muggenspray. Op de doos schreef zij : “waarde € 100,- voor “Koffiepads en toietartikelen. Het postkantoor in A’dam adviseerde haar de werkelijke waarde op de doos (de bon) te schrijven omdat de goederen dan voor dat bedrag verzekerd zouden zijn, ingeval de doos zou zoekraken.
   De koffie was in werkelijkheid € 30, -, de rest in totaal € 70,-. Dus € 100,- totaal.
   De verzending kwam aan in Pattaya op 4 augustus jl. Die was een maand onderweg geweest en werd niet eens bezorgd op mijn adres. De postbode zei dat ik de doos zelf moest gaan afhalen op de Sukhumvit (Pattaya) ter hoogte van Chayapruek, maar dat ik 1564 Baht moest betalen aan de douane.
   Dat bedrag was nog hoger dan de prijs van de koffie, dus ik weigerde te betalen. “Stuur die door maar retour!” Dat zouden ze doen, maar gebleken is dat Pattaya postkantoor die doos eerst nog 6 weken vasthield omdat “de ontvanger misschien zich nog bedenkt!….”
   Zij stuurden die doos terug naar het postkantoor in Bangkok waar hij ook nog een volle maand moest blijven staan. Bij navraag op Post.nl in Groningen (het enige tel.nr. dat kan achterhalen waar de doos zich bevindt), zei dat de doos teruggestuurd is naar Amsterdam op 10 Oktober jl. Met de boodschap dat die zending 7 tot 10 weken kan duren!! Ik verwacht de retourzending pas in A’dam rond de jaarwisseling…
   Mijn koffiepads zullen dan al zowat 7 maanden oud zijn. Pas in Mei 2017 zal ik weer naar NL gaan, dus die koffie is dan al 1 jaar oud…

   Ik vind het jammer dat ik geen contact heb kunnen krijgen met de douane in BKK. Daardoor heb ik geen gesprek kunnen hebben met de douaniers over de inhoud en de waarde van die doos. Dat kost me dus 1 heel jaar! Ook kon ik de retourzending niet bespoedigen. TIT! Amazing Thailand.

 12. Erik Bkk zegt op

  Het is niet verstandig voor de verzekering de werkelijke waarde aan te geven. Stel je eens voor wat er kan gebeuren als je paket zoek raakt en je een beroep doet op de verzekering. Is zinloos en die ellende wil je ook niet meemaken. Je packet komt waarschijnlijk nooit meer in NL aan want iemand moet daar vooraf voor betalen.en als het wel aankomt moet je de retourzending ook nog betalen. Mijn vrouw vult altijd in voor de inhoud: Currypaste en zeker als er echt etenswaren inzitten. Diverse malen hebben wij paketten tot 10 kg vanuit NL opgestuurd en nog nooit iets betaald voor “excess luggage” of “used personal assets” of “curry paste”.Wij geven altijd een waarde op van 0 of 10 Euro. Die mensen op het postkantoor in NL die weten al helemaal niet hoe het in Thailand toegaat. Als je echt iets van hoge waarde wilt versturen zou ik accepteren dat je invoerrechten moet betalen en het via UPS of DHL doen. De kans dat dan een paket zoek raakt is heel klein een ook dan zou ik creatief proberen te zijn met de aan te geven waarde zolang het geen diamanten of cash geld zou zijn/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website