Lezersvraag: Hoe is Patong Beach nu?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 augustus 2015

Beste lezers,

Reeds meerdere keren gingen wij op verlof naar Thailand, met als eindpunt een paar dagen strandvakantie aan Patong Beach. Het strand stond er vol met ligbedden en parasols, lokale verkopers kwamen er hun waren aanbieden, je drankje brachten de ligbedverhuurders ter plaatse.

Blijkbaar is het al enkele jaren anders lees ik nu: de militaire leiding heeft het strand laten opkuisen, je kan er zelfs geen ligbed meer huren. Is er iemand de laatste tijd (2015) op Patong Beach geweest, en kan ons hierover meer informatie bezorgen?

Als je in een hotel moet blijven, aan de rand van het zwembad, hoeft het voor ons niet meer. Spijtig voor de lokale bevolking, want dit was steeds een leuke tijd met al die verkopers, en voor hen een bron van inkomsten.

Met vriendelijke groet,

Luc

8 reacties op “Lezersvraag: Hoe is Patong Beach nu?”

 1. theo zegt op

  Ben net terug van patong beach en idd er zijn nog steeds geen strandstoelen aanwezig .Wel hebben de beach boys een soort bed met hoofdsteun in het zand gemaakt waar een kussen op ligt .Parasols zijn wel aanwezig .Ook zorgen de boys voor de versnaperingen .Ik vond het redelijk .Heb wel begrepen dat er op korte termijn een gesprek kwam met de gouverneur. Wat daar al evt uitgekomen is weet ik niet of misschien moet dat nog plaatsvinden

 2. Poldervaart Rudi zegt op

  Beste Luc,

  Ik woon al enkele jaren in Karon, vlak naast Patong en ga er elke dag heen.
  Er zijn inderdaad geen ligbedden meer te huur, enkel nog parasols en een blauwe mat die vroeger op de bedjes lagen, aan 100 baht per stuk.
  Op bepaalde plaatsen maken de Thai’s zandhoopjes waar je die blauwe mat tegenaan kan leggen.
  Helaas zie ik de ligstoelen niet meteen terug komen, temeer omdat de politie ook soms razia’s houd op zelf meegebrachte strandstoelen. in beslagname van de stoel en 2000 baht boete.
  Er zijn nu zelfs zone’s aan het strand waar je niet meer mag roken of eten.
  Ik persoonlijk zie het toerisme niet meteen toenemen, en vrees voor de locale bevolking dat het komende hoogseizoen ook een laagseizoen gaat worden.

  Groetjes Rudi

 3. Rune zegt op

  Heb Pattaya gedaan en nu zijn we in Patong beach , het enigste jammerste is dat het vol Indiërs zit in de hotels en erbuiten, ga er niet veel over zeggen !!!!

 4. Miek37 zegt op

  Ik had het ook al gelezen maar heb eerlijk geen idee wat de reden is, waarom mogen er eigenlijk geen strandstoelen mee worden geplaatst?

 5. Koos zegt op

  En dat in combinatie met alcohol verboden gaat ze veel toeristen kosten.
  het is nu al lastig om een biertje te kopen tussen 2 en 5 uur smiddags.
  En om 12 uur snachts moet alles dicht alleen als je de weg weet kan je verder
  nee de lach verdwijnt langzaam en komt voolopig niet terug.

 6. jan spijker zegt op

  Ben nu in phuket en heb vernomen dat er komende maand weer strandstoelen mogen neergezet

 7. marino zegt op

  Wij zijn in april geweest en inderdaad hebben ze daar beslist geen lig zetels meer te plaatsen.Nu kan je wel een zetel aankopen in de plaatselijke winkels en deze mee nemen naar het strand, vraag wel waar je mag staan met je stoel, want er worden boetes gegeven als je in een zone staat dat niet mag.

 8. Yvon zegt op

  Afgelopen april op het strand van Karon geweest en er zijn wel enkele stretchers waar je op kunt liggen en enkele losse blauwe matrassen (die voorheen op de ligbedden lagen) met parasols. Deze liggen het verst van de branding vandaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website