Beste lezers,

Ik had vandaag al een vraag op het forum gesteld maar een vriend vroeg vandaag het volgende: hij vroeg hoe oud een kind moet zijn om een huis in Thailand op haar/zijn naam te hebben. Zijn dochter van 13 heeft zowel de Nederlandse als Thaise nationaliteit. Nederlands paspoort en Thais paspoort en ID, woonachtig in Nederland. Hij heeft geen echtgenote of vriendin.

Jullie reacties worden weer zeer gewaardeerd.

Met vriendelijke groet,

Emiel

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Hoe oud moet een kind zijn om een huis in Thailand op haar/zijn naam te hebben?”

 1. Tino Kuis zegt op

  Toen ik twaalf jaar geleden scheidde van mijn Thaise vrouw heeft zij alle bezittingen (land en huis) die op haar naam stonden op naam gezet van onze zoon die toen 12 jaar oud was.

  Die leeftijd van het kind maakt niet uit maar alleen een vader of moeder kunnen hun bezittingen op naam van hun kind zetten.

  Daarna kan het kind er tot zijn meerderjarigheid (20 jaar) niets mee doen. Ondertussen heeft onze zoon de meeste bezittingen verkocht, hij gaf vader, moeder en zichzelf ieder ongeveer een derde. Het huis waar zijn moeder in woont (ongeveer 1,5 miljoen baht) staat nog op zijn naam.

 2. Erik zegt op

  Emiel, wat jammer dat jouw vraag niet duidelijk is. Wil die persoon een HUIS kopen op grond van een ander (met een constructie als vruchtgebruik of opstal) of wil die voor het kind grond en eventueel opstal kopen? Licht dat svp eerst eens toe! In Thailand is een huis een roerende zaak!

  Er zijn wel mogelijkheden dat een Thais kind grond verwerft. Of er een huis mag worden gebouwd hangt af van het chanote, van gemeentelijke toestemming enz. Ik zou me ook zeker om de belending bekommeren en om een uitgang direct aan de openbare weg.

  Ik vond een link: https://www.thaicontracts.com/ask/28-other-questions/62-is-it-possible-to-buy-house-in-my-thai-son-s-name-and-then-lease.html

  Maar ik adviseer je een jurist te zoeken met verstand van die zaken. Jij zegt niet in welke regio gezocht wordt maar een jurist met de naam Thea Banning te Pattaya komt hier wel eens langs. Zoek op internet.

  • Emiel zegt op

   Goedemiddag, de persoon wilt een huis en land kopen in Thailand en dat dan op naam van zijn dochter laten zetten. Dat zijn dochter dus het land en huis koopt met geld van haar vader. Haar vader woont in Nederland. De moeder is niet in beeld in dit geval. Maar de dochter is 13 en heeft een Thais ID maar woont ook in Nederland. Ze spreekt wel vloeiend Thais.

   • Ger-Korat zegt op

    Had dat even eerder gemeld dat de moeder niet in beeld is. Nu krijg je Thaise toestanden waar velen wel over mee kunnen praten. Zou de vader in dit geval vertellen dus niets te kopen, om het kort te houden: moeder verschijnt en is zomaar terug in beeld als het over geld gaat, en vertelt de dochter een verhaal of haalt dochter over om te verkopen of de moeder zegt dat de vader verdwenen is en als moeder kan ze tekenen voor bijvoorbeeld verkoop en meer. Mijn advies: vooral niet op dochter haar naam, ook niet later als deze volwassen is.

  • Joost zegt op

   Erik, kleine correctie vwb Thea Banning. Het is Tina Banning- Eissing.

   Gr,

   Joost

 3. Jan Zeggelaar zegt op

  Volgens mijn info van 3 jaar geleden; Als hij/zij meerderjarig is en dat is in Th 20 jaar, gr.

 4. Ger-Korat zegt op

  Elk Thais kind kan een onroerend goed op naam hebben of krijgen vanaf de geboorte. Voor aankoop en verkoop toestemming en tekenen van de wettelijke vertegenwoordiger (vader in dit geval) nodig vanwege minderjarigheid. Advocaat kan helpen met het opstellen van benodigde documenten. Is het kind wat ouder en heeft het geen wettelijjke vertegenwoordiger dan is de gang naar de rechtbank welke dan de toestemming verleent voor het kind.

  • Ger-Korat zegt op

   Net als in Nederland wordt er bij het ontbreken van een wettelijke vertegenwoordiger iemand aangesteld als vertegenwoordiger. Want er zullen naast onroerend goed ook andere beslissingen voor het kind moeten worden genomen en getekend zoals school of geldzaken.

   Waar de vader bij aankoop wel op dient te letten is de schenkbelasting. Is deze meer dan 5677 Euro in 2022 dan dient er schenkbelasting te worden betaald, extra vrijgestelde schenking voor aankoop van een eigen huis geldt pas vanaf de leeftijd van 18 jaar van het kind. Voor schenken, voor aankoop van het huis op naam minderjarig kind, en belasting kun je op hun site kijken.
   En daar komt volgens mij weer bij dat het aangekochte huis en grond aangegeven dient te worden door de vader bij de jaarlijkse inkomstenbelastingaangifte als 2e huis want immers bezittingen van een minderjarig kind vallen onder het vermogen van de ouder.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website