Hoe kom ik aan een werkvergunning voor Thailand? (lezersvraag)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
10 juli 2018

Beste lezers,

Ik ga binnenkort naar Thailand met een non immigrant O visum. In Thailand ga ik dit omzetten in een retirement visa. Mijn dochter, geboren in Nederland, heeft nu een Thais paspoort. Mijn vrouw heeft ook een Thais paspoort en id kaart. Mijn dochter wil gaan werken in Thailand en ik neem aan dat dit kan omdat zij een Thais paspoort heeft?

Nu wil ik haar wel gaan helpen maar denk dat ik dan een werkvergunning nodig heb, is er iemand die weet hoe ik dit kan verkrijgen?

Groet,

Rob


» Laat een reactie achter


13 reacties op “Hoe kom ik aan een werkvergunning voor Thailand? (lezersvraag)”

 1. stevenl zegt op

  Om een werkvergunning te krijgen moet je het juiste visum hebben en in dienst zijn van een bedrijf of zelf een bedrijf oprichten. Daar zijn dan minimale voorwaarden aan zoals aantal Thaise werknemers per werkvergunning, minimaal salaris, minimaal kapitaal, etc.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. chris zegt op

  Met een retirement visum mag je NOOIT EN TE NIMMER meer werken.
  Met elk ander visum kun je wel werken als je over een werkvergunning beschikt.
  Om een werkvergunning te krijgen moeten jij en de werkgever (in dit geval blijkbaar je dochter) aan een aantal voorwaarden voldoen. Die staan op verschillende websites.
  In jouw geval (al lezende) is de grootste bottleneck dat er naast een buitenlander, tenminste 4 Thais in het bedrijf moeten werken (in casu salaris betaald krijgen).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +3 (obv 3 stemmen)
  • Jasper zegt op

   Buiten dat, moet je ook jezelf een salaris van 50,000 baht per maand toedichten, c.q. iig over dat bedrag belasting betalen…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 3. RonnyLatPhrao zegt op

  Wat je visum/verlenging betreft alvast dit.

  Als je het visum in Nederland en de verlenging van je verblijfsperiode in Thailand gaat aanvragen, doe dit dan op basis van “Thai marriage”.
  In dat geval behoort werken nog wel tot de mogelijkheid en kan er nog wel een werkvergunning worden aangevraagd.
  Als je het visum/verlenging gaat aanvragen op basis van “Retirement”, sluit je voor jezelf de poort wat werken betreft.
  Een visum/verlenging die uitgereikt wordt op basis van “Retirement” maakt werken onmogelijk.

  In ieder geval, start nooit werken zonder werkvergunning, ook al heb je een visum/verlenging dat werken mogelijk maakt.
  Zelfs nu de regels versoepeld zijn, blijft uitkijken met werken de boodschap.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • Rob zegt op

   Mijn dank. Ik houd rekening met je advies.

   M.vr.gr.

   Rob

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. jan zegt op

  ik denk als je dochter een thai paspoort heeft wat je zegt is ze gewoon thai ze moet zich inschrijven en in nederland uitschrijven en kan dan gewoon werken in thailand , volgens mij geen probleem , jijzelf mag niet werken in thailand of je moet samen met je dochter een bedrijfje oprichten dan mag je wel werken , als het bedrijf is goedgekeurd, maar dan ben je ook in nederland uitgeschreven en ik denk niet dat het kan met een pensioen visa , het zegt het al je werkt niet meer

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Rob zegt op

   Dank je wel voor je reactie. Wij aan ons inderdaad uitschrijven en in Thailand inschrijven. Ik houd rekening met mijn visum zodat ik niet in een onmogelijke situatie beland.

   Groet,

   Rob

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Jasper van Der Burgh zegt op

  Niet om het een of ander, maar waarom zou jouw thaise dochter, in Nederland opgevoed voor 1/6 van haar Nederlandse salaris gaan werken? ALs het om een Nederland conforme baan gaat heeft ze jouw hulp namelijk niet nodig.
  En daar boven op : waarom zou jij voor 225,- euro in de maand willen werken? Dat is nl. het minimumloon in Thailand. Let goed op: er zijn heel veel jobs die jij nie mag doen.
  Mocht je echter een Italiaanse chef in de keuken zijn, heb ik niets gezegd. Dan kun je een werkvergunning krijgen, vooropgesteld dat je belasting betaald voor 5 personen, inclusief jezelf tegen een loon van 50,000 baht per maand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • Bert zegt op

   Mijn dochter is ook in NL opgegroeid en geschoold en is ook voor zich zelf begonnen in TH.
   Gewoon omdat ze daar meer zin in had dan in NL met alle regels en vergunningen.
   Wij hebben haar goed geholpen met de start van haar bedrijf (pand voor haar gekocht) en ik denk dat ze nu ten eerste veel gelukkiger is en ten tweede (relatief gezien) veel meer verdient dan in NL ooit mogelijk zou zijn in haar branche. Als je hier een thb 60.000 per maand verdient, hoeveel zou je dan in NL moeten verdienen om de zelfde levensstandaard te hebben.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Jasper zegt op

    Dat is heel eenvoudig. Kosten levensonderhoud in Thailand worden gesteld op 60 % van Nederland, dus dat wordt dan 100,000,- baht in Nederland. Verdiskonteer je dan ook nog de AOW opbouw, de betere zorg, en eventuele huur- en zorgtoeslagen denk ik dat je in Nederland beter uit bent in dezelfde branche.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • chris zegt op

    Levensstandaarden vergelijken is niet eenvoudig. Mensen vergeten wel eens dat het Thaise inkomen veelal netto is met weinig sociale voorzieningen als ziektekostenverzekering, WAO, en niet te vergeten AOW en pensioen. Weinig belasting maar ook weinig ervoor terugkrijgen van de overheid. Je moet hier in Thailand helemaal voor jezelf zorgen (van geboorte tot het graf), afgezien van een aantal functies bij de overheid; of op je familie kunnen terugvallen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
   • Rob zegt op

    Dat is ook precies waarom mijn dochter meegaat. Hier iets beginnen us bij god onmogelijk.
    Zij wil het daarom in Thailand proberen,

    Groet,

    Rob

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. Cees zegt op

  Ik heb 2 jaar een werkvergunning gehad, maar dan wel op een visum Non Immigrant B (business), ik weet niet of het ook op andere Non Immigrant visa kan, maar dat is toch na te vragen bij de ambassade of op te zoeken op internet. Succes in elk geval.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website