Dames en heren,

Via via kwam ik op uw site terecht en zag dat jullie regelmatig iets schrijven over goedkope vliegtickets naar Bangkok. Sommige tips waren wel bruikbaar maar het is mij nog niet gelukt om al een goedkoop vliegticket te boeken. Wat doe ik fout?

Ik ben van plan om deze zomer, Juni of Juli naar Thailand te vliegen. Het zal een soort backpackersvakantie worden. Ik wil ook nog wat andere landen in Azië bezoeken met de bus of trein over land.

Ik ben student en heb geen ruim reisbudget dus daarom zoek ik een goedkope vlucht. Bijvoorbeeld tussen de 500 en 600 euro. Wie kan mij helpen met wat tips?

Is het goeiekoper om vanuit België of Duitsland naar Thailand te vliegen? Welke vliegmaatschappijen of boekingsites raden jullie mij aan? Zijn er op dit moment vliegticket aanbiedingen?

Kan ik beter nu al boeken of is een lastminute beter?

Bedankt voor de informatie.

Danny

21 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik goedkoop naar Thailand vliegen?”

 1. Peter zegt op

  Kijk eens op de website van Kilroyworld.nl. Heeft tickets op speciale data speciaal voor studenten. Ik zie ze voor Juni-Juli echter niets staan. Vanuit Nederland maar ook andere landen. Ik heb een datum ingevoerd 19 Juni – 31 Juli en kom op een ticketprijs van EURO 574. Dit is dus slechts een voorbeeld. Beste is ook midden in de week te vertrekken in plaats van een Vrijdag, Zaterdag of Zondag scheelt vaak ook weer wat EURO’s. Hopelijk heb je hier in ieder geval iets aan. Gebruik anders de website van Skyscanner eens of Schipholtickets.nl. Veel plezier en boek op tijd. Juli is hoogseizoen. mvg Peter *Sapparot*

 2. Eric Donkaew zegt op

  Ik zou de volgende sites in de gaten houden:
  http://www.bmair.nl/
  http://www.skyscanner.nl/vluchten/ams/bkk/goedkope-vluchten-van-amsterdam-schiphol-naar-bangkok-suvarnabhumi.html?rtn=1
  http://www.thailandtravel.nl/tickets.php?view=tickets&id=19

  Juli kun je vergeten voor een lage prijs. Dan gaat iedereen al.
  Heen: eerste helft juni: daar liggen nog wel goede kansen.

 3. Dennis zegt op

  In juni heb je de meeste kans op een goede (lage) prijs.

  Je kunt even kijken of je nu al een leuke aanbieding ziet via http://www.skyscanner.nl.

  Anders verwacht ik rond eind maart/ begin april de aanbieding van met name de maatschappijen die niet rechtstreeks vliegen, bijvoorbeeld Emirates

 4. Richard zegt op

  hallo Danny,

  ik kijk regelmatig op de site van Thailand travel in Rotterdam.
  Zij hebben regelmatig last minute aanbiedingen vanuit Brussel.
  Momenteel voor €449,- soms voor zelfs € 299,- een retourticket.
  Vertrek op de zaterdag en retour op de zondag. kijk op hun site

 5. teun zegt op

  Danny,

  Je bent student en dus nog redelijk jong. Heb je al gehoord van het verschijnsel “internet”?
  Daar moet je maar eens op rondneuzen.
  Dit onderwerp begint hier een soort “Heintje Davids-gehalte” te krijgen. Iedere keer komt het weer terug en er is niemand die een afdoende antwoord weet. Het hangt nl. af van o.a.:
  1. tijdstip waarop je wil vliegen
  2. hoe lang tevoren je boekt (hoe eerder hoe goedkoper over het algemeen)
  3. welke luchtvaartmij je kiest (of perse niet wil)
  4. ben je bereid om tussenstop te maken
  etc.

  En tot slot: wat vind je goedkoop?

  • Cees zegt op

   Inderdaad Teun, ik vraag me ook regelmatig af hoe iemand een afdoende antwoord kan verwachten op de vraag ‘wat kost het’. Er zijn zoveel variabelen die er voor zorgen dat zelfs op een en dezelfde dag de prijzen nog kunnen veranderen. Pas bij definitief boeken heb je zekerheid. ‘Zelf even op internet zoeken’ is het enige goede antwoord, daar heeft een vraagsteller meer aan dan aan antwoorden in de trant van hoeveel euros iemand anders heeft betaald.

  • Khun Peter zegt op

   @ Misschien even goed lezen Teun: Ik ben student en heb geen ruim reisbudget dus daarom zoek ik een goedkope vlucht. Bijvoorbeeld tussen de 500 en 600 euro. Wie kan mij helpen met wat tips?
   Lijkt me dan toch duidelijk wat hij goedkoop lijkt te vinden.

  • Eric Donkaew zegt op

   Toch vind ik het prima als Thailandgangers elkaar blijven attenderen op aanbiedingen en koopjes.
   De vragen zijn inderdaad steeds hetzelfde, de antwoorden daarentegen in de regel verschillend.

 6. Peter zegt op

  Vind ik ook Eric. Elkaar afzeiken is nergens voor nodig. Elkaar wat tips geven, of websites voor informatie is prima. De informatie die voorhanden was is helder en duidelijk. Juni-Juli tussen 500-600 EURO. PUNT. groetjes Peter *sapparot*.

 7. Lung John zegt op

  Hallo,

  Beste, een ticket van tussen de 500 en 600 euro die bestaan niet meer. Het goedkoopste is 709 euro. Dan moet je wel zien dat kunt boeken met book and pay zoals wij gedaan hebben. Wij hebben geboekt net na nieuwjaar om in juli 2013 te vertrekken en dat kwam op 709 euro kosten inbegrepen, en dit met thaiairways rechtsstreeks vanuit brussel. Het is ook al te zien wanneer je wilt vertrekken de periode speelt zeker mee in de prijs.

 8. Mathias zegt op

  Beste Danny, je schrijft dat je meerdere landen in Azie wil bezoeken. Bedenk dan eerst welke andere landen je wil bezoeken en kijk wat de prijs is naar een ander land dan Thailand ( Bangkok ) om heen te vliegen. Reis dan van daaruit per bus, trein naar Thailand. Wie weet heb je geluk, je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

 9. Peter zegt op

  Klopt toch niet helemaal Lung John. Ik heb een datum ingevoerd 19 Juni – 31 Juli en kom op een ticketprijs van EURO 574. Het ligt er wel aan of je rechtstreeks of met 1 tussenstop of 2 tussenstops wilt gaan, dit hangt ook weer af van hoe lang je wilt gaan. Maar het kan dus wel. mvg Peter *sapparot*.

 10. Cornelis zegt op

  Het gaat hier niet om ‘afzeiken’, zoals je hierboven schrijft, Peter, maar dit toont toch ook weer de zinloosheid van deze ‘exercitie’ aan? Een vraagsteller wordt bedolven met elkaar vaak tegensprekende prijsvoorbeelden waar hij uiteindelijk weinig of niets aan heeft. De strekking van mijn oorspronkelijke antwoord was dat i.p.v. dat de bloglezers allemaal op het internet op zoek gaan voor de vraagsteller, deze dat toch ook zelf kan doen………
  Nogmaals, dit is niet als ‘afzeiken’ bedoeld!

  • Eric Donkaew zegt op

   Het is niet zo dat bloglezers allemaal op zoek moeten gaan voor de vragensteller, maar sommigen hebben gewoon interessante tips en een enkeling zal het misschien wel leuk vonden om even voor iemand anders iets uit te zoeken.

   Dus ik vind de vraag van de vragensteller 100% legitiem.

 11. roswita zegt op

  Ik raad je aan om via Killroyworld.nl te boeken. Zij rekenen geen extra kosten zoals bijvoorbeeld vliegtickets.nl Maar je kunt ook zoeken via momondo.nl of skyscanner.nl
  Maar kijk ook gewoon bij de vliegtuigmaatschappijen zelf, ook dat kan soms iets goedkoper zijn. Bovendien heb je dan ook geen risico’s met niet bij ANVR/SGR aangesloten bedrijven.
  Ik weet niet waar je in Nederland woont (ik in het oosten) maar de vluchten vanuit Dusseldorf zijn vaak een paar tientjes goedkoper dan vanuit Amsterdam. Vergeet dan echter niet de kosten af te wegen die je kwijt bent aan het vervoer naar het vliegveld. Parkeren is in Dusseldorf zo wie zo een stuk goedkoper en de trein vanaf Arnhem heeft een reistijd van 1 uur. (Arnhem – Schiphol ook 1 uur) De prijzen wissen vaak ook nog eens per dag/week/maand. Ik heb vorige maand mijn ticket bij Finnair, vanaf Dusseldorf geboekt voor 540,- euro Als ik diezelfde vlucht nu zou boeken ben ik over de 700,- euro kwijt.
  Succes met het vinden van het goedkoopste ticket en prettige reis.

 12. Ivo Verswijvel zegt op

  Op de site http://www.thailandtravel.nl kun je soms lastminute kopen voor ongeveer 350 Euro, vertrek vanuit Brussel met Jetair.

 13. Didier zegt op

  Kijk regelmatig op de verschillende websites van de luchtvaartmaatschappijen, over het algemeen hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper, ik heb zojuist een ticket gekocht brussel bangkok en terug met klm voor 514 euro, veel succes

 14. Harry zegt op

  ik vlieg meestal met emirates vis dusseldorf reserveer rechtstreeks bij emirates meestal tussen € 550 en € 650

 15. Jurgen zegt op

  Altijd handig om prijzen te vermelden van tickets en vanaf waar gevlogen wordt. Ik vind het echter zinloos als je niet ook de periode van vertrek vermeld.
  Verder kan ik alleen als aanvullend advies geven. Wacht niet te lang. Zodra je iets binnen je budget vind kun je hetbeste direct boeken. Een uur later kan de prijs al weer verandert zijn.

 16. jennyvertongen zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 17. Croes Gino zegt op

  Beste Danny,
  Kijk eens rechtstreeks op de website van Ethiad airways(een van de beste).
  Zo heb ik bijv.eens nagekeken vertr vanuit Ams naar Bangk.1 juni,terug 27 juni,komt op 600 euro,alles betaald.
  Veel succes alvast Gino.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website