Lezersvraag: Hoe kan ik goedkoop bellen naar Nederland?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 december 2012

Beste redactie,

Met veel plezier lees ik elke dag uw Thailandblog. Maar ik heb een vraag:

In een blog werd geadviseerd om voor het landen nummer 004 toe te voegen als je vanuit Thailand goedkoop wil bellen naar bijvoorbeeld Nederland.

Ik ben als expat, gepensioneerd, woonachtig in Pattaya.

Met mijn prepaid 12call card lukt het me op geen enkele manier om naar Nederland te bellen met behulp van uw advies. Als ik dit nummer draai (+831 etc) dan krijg ik een bandje te horen van een Thaise computer dame (ik heb geen enkel idee wat ze zegt want ik versta/spreek geen Thais) en vervolgens wordt de verbinding verbroken.

Wat doe ik verkeerd? Gaarne uw advies.

Met vriendelijke groet,

Robert

24 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik goedkoop bellen naar Nederland?”

 1. Carabao zegt op

  Ik heb een Intersim prepaykaart van True Move. Zij gaven mij de volgende info:
  With prefix 006;
  – call made to any fixed line number registered in Netherlands is charged 5 THB the fist minute and 0.5 THB for the next six seconds.
  – call made to mobile number is charged at 10 THB for the first minute and 1 THB for the next six seconds.

  With prefix 00600;
  – call made to any fixed line number registered in Netherlands is charged at 1 THB per minute
  – call made to mobile number is charged at 10 THB

  If you would like to enquiry for further information, please do not hesitate to contact us by visiting our website : http://www.truemove.com or call +66891001331.

  En ik heb een kaart gekocht bij CAT (Communications Authoroty of Thailand) op Pattaya Tai vlakbij de 3rd road in Pattaya. De gesprekskwaliteit is iets beter vind ik. Kosten: 2,5 baht naar vaste lijn en 14 baht naar mobiel per minuut naar Nederland. Kaart is een jaar geldig. Voor je net Nederlandse nummer intikt geven ze je je saldo, als ze weten waarheen je belt, (vast of mobiel) zeggen ze hoeveel minuten je kan bellen naar dat gekozen nummer. Hier begin je met 009 31 ………

  Succes

 2. peter zegt op

  Probeer eens 0050031 en de rest.
  Dit kost je ongeveer 7 baht per minuut.
  Ook kun je bij de meeste postkantoren een internationale telefoonkaart kopen.
  Je betaald dan twee baht per minuut + de kosten van het inbelnummer.
  Zelf prefereer ik de eerste optie.

  Succes

 3. luc.cc zegt op

  Beste >Robert, je hebt toch internet, waarom dan geen Voip Discount gebruiken, ik bel gratis naar Belgie met Voip, enkel 10 euro storten via je visa kaart, Dan krijg je een aantal freecalls.
  Ik heb een abonnement afgesloten met Voip, 5 euro, onbeperkt bellen (Belgie, vaste nummers)

 4. I-nomad zegt op

  Bij webcalldirect.com kun je na storting van 10 Euro 60 dagen gratis van je PC of smartphone naar vaste nummers in Nederland bellen.
  Indien je niet via wifi wilt bellen, bijv. vanwege slechte kwaliteit, kun je gebruik maken van de phone to phone service. Hierbij wordt je door hun gebeld bijv. op je mobiel in Thailand en verbonden met elk nummer in Nederland. ( Zelfs betaalnummers! )
  Bij Thailand mobiel naar Nederland vast betaal je dan 0.015 Eur/min (0.6 Baht/min) voor de mobiele verbinding in Thailand, de rest is gratis.
  Zelf gebruik ik dit al 2.5 jaar. Omdat de verbinding Thailand – Nederland via internet gaat, kan het na 6 uur Thaise tijd soms minder zijn omdat het dan drukker wordt, maar als je dit weet kun je op andere tijden uren lang aan de telefoon hangen zonder aanzienlijke kosten te maken.

 5. Ruud zegt op

  Ga op de computer en meld je aan bij skype
  Kost niets en bellen heeel goedkoop

  • F.Franssen zegt op

   Via Skype gaat het prima en als je dat te ingewikkeld is of internet is wat traag dan ga ik naar de internetshop hier en kan gewoon met een normale telefoon (van hen ) bellen voor 2 bath p. minuut.
   En als je weer eens een onbegrijpelijk (Thaische) mededeling krijgt geef hem dan gewoon even aan een Thai die kan je het dan uitleggen.

   Frank F

   • Roswita zegt op

    Ik kan je die tweede optie van harte aanbevelen, in een internetshop gewoon bellen met hun telefoon. Ik doe dat meestal als ik in Thailand ben en het kost bijna geen drol.

  • HansNL zegt op

   Voor een paar euro kun je onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland

   Wil je door bijna heel Europa bellen, kost iets meer, maar ook dan kun je onbeperkt met vaste nummers in de genoemde landen bellen

   In beide gevallen kun je voor niet al te veel extra prepay met mobiele nummers bellen.

   Ik heb vrij veel belcontacten met Nederland, Duitsland en Belgie, betaal € 5,99 per maand via Paypal, en bel redelijk veel.
   Voorheen kostte dat bellen me een kleine € 75 per maand, en probeerde de gesprekken zo kort mogelijk te houden om de kosten te drukken.

   Kassa dus!

 6. willem zegt op

  I-nomad zegt op 22 december 2012 om 08:48

  hallo ,
  Ik beaam dit dit is de goedkoopste manier ik doe dit ook al 2 jaar geweldig en ik neem 25 euro en dan heb je zoveel free calls is de goedkoopste manier , als je geen visa kaart heb dan doe je met Ideal van je nederlandse rekening .

  is maar een tio werkt super

  Willem

 7. probeer 009318 enz,dit zou toch moeten lukken.mijn reactie is te kort om geplaatst te worden.Wat moet ik dan nog meer zeggen.Thailandblog ook soms onnozel

 8. theo bouman zegt op

  Ik ben zelf altijd via Skype, dus van computer naar computer, maar zij hebben ook faciliteiten waarbij je een vast bedrag per maand betaalt en daarvoor royaal over de wereld kunt bellen, via je eigen computer naar mobile of vaste lijnen in NL. Maar misschien zijn er nog wel andere en goedkopere oplossingen. Theo.

 9. Peter Van Lint zegt op

  Ik ben een Belg en voor België heb ik een Thaise Sim kaartgekocht, te verkrijgen in elke 7 Eleven. Om goedkoop naar België te bellen en ik veronderstel ook naar Nederland doe je hetvolgende: 0050031……………
  Probeer dit maar, echt goedkoop.

 10. koos zegt op

  De prefix 004 wordt gebruikt door DTAC en kan niet worden gebruikt voor AIS 12call

 11. Rembrand van Duijvenbode zegt op

  Een goedkope manier is via VOIPWISE. Per halfjaar kost het je circa Eur 12 en je kan dan onbeperkt gratis bellen naar vaste telefoon in NL en een dertigtal andere landen. Ideaal voor het bellen van bijvoorbeeld de Belastingdienst Buitenland. Bellen naar mobiel in NL kost dan Eur 0,12 / minuut. Je kan vanaf je computer bellen of vanaf je mobiel (Android of iPhone). Je hebt dan wel toegang naar internet nodig maar dat heb je vaak thuis al via het telefoonabonnement. Kijk maar eens op http://www.voipwise.com.

 12. andre zegt op

  hoi Robert, ik bel met easycall, in mijn geval te verkrijgen bij de bigc in Phuket, ik weet niet of dit overal in Thailand is te verkrijgen bij de bigC.
  Op 1 kaart van 100 bath kan je 90 minuten bellen naar vaste telefoon, mobile 12 bath.
  Succes Andre.

 13. Lije Vanonschot zegt op

  Ik bel alleen in Thailand. Stop er iedere keer 100 Baht in. Bel weinig, maar onafhankelijk daarvan gaan die 100 Baht wel gewoon erdoor. Soms heb ik in het geheel niet gebeld. Toch zijn dan die 100 Baht weg. Aan iets moeilijkers, een duurdere (smart)phone, of aan bellen naar enig buitenland begin ik niet. Contacten met Nederland? Ja, maar via e-mail.

 14. Anita zegt op

  Viber downloaden en je belt gratis. Degene met wie je belt moet dat ook doen natuurlijk.

  • Khun Peter zegt op

   Dat kan alleen met een smartphone en internetverbinding.

 15. rep zegt op

  hi
  neem de provider 123 move en u betaalt naar europa 1 bath per minuut wel 0600 ……….
  de volledige uitleg staat vermeld op uw phonekaart engels

 16. ser kokke zegt op

  De aller goedkoopste manier om te bellen met nederland vanuit thailand, is naar een vast nummer met Skype. Goed gehoord: vast nummer!
  Of zijn er mensen die weten dat het echt goedkoper kan?
  Op zijn verjaardag heb ik mijn zoon gebeld op zijn mobiel vanuit thailand en dat koste 10 euro voor 40 minuten, op skype.
  Op zijn mobieltje……niet vast dus.
  En als je echt kunt Skypen, met beeld. kost het niets.
  Doe nou eens eens beetje moeite en laat niet alles afhangen van wat anderen ontdekken.

  Succes.

 17. Marjan zegt op

  Mijn zoon woont in Thailand. Als ik daar ben bel ik geregeld met mijn ouders in Nederland. daarvoor heb ik een skype landenabonnement afgesloten. je kunt dan via skypeverbinding met vaste nummers in Nederland bellen, 60 min voor iets van €2,75.
  Ook andersom gebruik ik dat vanuit nederland, landenabonnement voor Thailand, ook naar mobiele nummers, voor heel weinig geld.

 18. ruud NK zegt op

  Skype vast 2,2 euro cent Mobiel 25,5 euro cent, beide incl. BTW. Maar er zijn nog goedkopere paketten bij Skype. Ik stort 10 euro + 1,11 kosten, daar kun je heel lang mee bellen.
  Ik gebruik het weinig, maar het is handig als je naar nederlandse instanties wilt bellen. Mailen naar instanties kost vaak 10 dagen. Geweldig,- u krijgt na 2 dagen bericht-, vervolgens, -wij hebben u mail doorgestuurd-. Uiteindelijk krijg je antwoord per post!!!!

 19. teun zegt op

  Het allergoedkoopste is: NIET BELLEN!!!
  Daarna Skype.
  en daar weer na is bellen naar vaste (!!!!!!!) telefoonnummers voor ca. TBH 0,9/minuut.

  Bellen naar mobiele nummers in Nederland is en blijft vrij duur.

 20. kleppy zegt op

  gewoon nieuw simkaartje kopen van inter sim. dan kan je naar vaste nummers bellen, let op ook naar vaste gewone nederlandsche nummers.( 2 a 3 cent pm.) er zit een uitklapkaartje bij wat het bellen kost. en hoe je het doen moet. wel in het engels. naar 06 nummers bellen is duurder


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website