Hoe duur is een weekendje Kuala Lumpur of Singapore?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
18 mei 2024

Beste lezers,

Wij hebben het plan opgevat om onze vleugels eens buiten Thailand uit te slaan en om te beginnen zou dat een midweekje/4 nachten Kuala Lumpur moeten gaan worden, of anders Singapore. Maar waar in Chiangmai kan ik het voordeligst Thai baht wisselen tegen Ringgit cq SGD?

Wie weet hoe duur Kuala Lumpur gedurende een dag of 3, resp. hoe duur is Singapore? Het gaat dan niet om vlucht en hotel, maar zakgeld, eten en drinken, openbaar vervoer? We zijn maar normale mensen en we doen gewoon.

Als er lezers zijn die Kuala Lumpur of Singapore kennen: wat is er bezienswaardig?

Alle soorten tips worden geapprecieerd.

Alvast dank,

Nok

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

6 reacties op “Hoe duur is een weekendje Kuala Lumpur of Singapore?”

 1. Luit van der Linde zegt op

  Omdat mijn vrouw uit het zuiden van Thailand komt en we daar ook een huis hebben vliegen we vanuit Nederland vaak via Kuala Lumpur omdat dat dichterbij is als Bangkok en de vluchten vaak goedkoper.
  Meestal zijn we dan ook enkele dagen in Kuala Lumpur.
  Mijn ervaring is dat Kuala Lumpur wat duurder is dan Thailand, maar voor Nederlandse maatstaven nog steeds goedkoop. Je kunt prima eten in Jalan Alor voor weinig geld.
  Voor vervoer kan je net als in Thailand prima Grab gebruiken.
  In Kuala Lumpur zijn de Petronas towers een soort verplichte bezienswaardigheid, maar het is maar net wat je leuk vind.
  In tegenstelling tot in Thailand kan je in vrijwel alle winkels en restaurants je creditcard gebruiken, dus het wisselen van geld wordt dan minder belangrijk.
  Van Singapore ken ik alleen de luchthaven, en weet van Singaporezen dat Singapore erg duur is, zij bezoeken Maleisië graag omdat het goedkoop is.

 2. Ruud Vorster zegt op

  Ik zou om te beginnen een WISE debit card aan schaffen zodat je vreemde valuta in kunt kopen
  zoals nu Maleisië ringid ofwel Singapore dollars. Ik ben vaak in beide plaatsen geweest , kostwijs is Kuala Lumpur bij verre het goedkoopste en in mijn optiek interessanter .

 3. Rene Wouters zegt op

  In Kuala Lumpur kan je de twin tower bezoeken en denk tot op het 87 ste verdiep. Je staat wel binnen. Op het 41 ste heb je een gesloten glazen brug die de twee towers verbindt .Wij hebben halve prijs betaald maar ik weet niet meer boven de 60 of 65 maar dit moet je is nakijken . Paspoort meenemen Je kunt ook een trein nemen naar de Batu Caves. Heel gemakkelijk te bereiken. Opgepast want er zijn rijtuigen uitsluitend voor vrouwen zelf indien je met je vrouw bent. Ik kreeg de opmerking en ben dan naar een ander voertuig gestapt. Je kunt ook een georganiseerde trip boeken naar Malakka en dit voor een volledige dag. Ik geloof dat vroeger er Nederlanders waren met de VOC want er waren Nederlandse namen op de grafstenen.
  Singapore in minder te zien. Indien je euros hebt is het gemakkelijk te wisselen bij wisselagenten in ringgit . Selamat datang=sawadee krap

 4. Katty Van Gansen zegt op

  Ben nooit in Kuala Lumpur geweest, wel in Singapore.

  Singapore is 3 x duurder dan Kuala Lumpur, dat weet ik wel.

 5. T zegt op

  2 totaal verschillende steden eigenlijk Singapore is veel duurder zeker qua hotels alleen al, verder is KL meer een kleinere versie van Bangkok en Singapore een kleinere versie van Hong Kong.
  Ik zelf zou Singapore graag nog eens bezoeken KL had ik na 1x wel gezien zou er niet nog eens speciaal naartoe reizen.

 6. Sander zegt op

  Ook in KL geldt: ga je naar een zaak waar veel expats komen, dan zij de prijzen zoals in het westen. Ga in KL ook naar KLCC Park, botanische tuin, de provinciale moskee, tvtoren… Ruim voldoende voor slechts 3 dagen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website