Hoe doe je een adreswijziging in het gele boekje?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
6 februari 2019

Beste lezers,

Ik heb begrepen op de Amphur dat de houder van het adres waar ik nu ben ingeschreven mee moet naar de Amphur om mij daar eerst uit te schrijven. Moet ik dan naar de Amphur om mij daar te laten inschrijven op het nieuwe adres?

Ik heb daar gehuurd op mijn vrouws naam. Zij heeft als eigenaar mijn m28 en 30 gedaan en, dat was voor immigration ok. Kan zij ook de zaak regelen op de Amphur om het nieuwe adres in het gele boek te krijgen?

Groet,

Rob

3 reacties op “Hoe doe je een adreswijziging in het gele boekje?”

 1. Yan zegt op

  Hallo Rob,
  Zo een drie jaar geleden verhuisde ik van Buriram naar Rayong. Wanneer ik me aanmeldde met mijn gele boekje (van Buriram) in Rayong met het verzoek dit over te schrijven werd dit geweigerd. Ook al had ik van “immigration” in Rayong ook reeds een schriftelijke verklaring met mijn nieuw adres welke ik in mijn paspoort dien te bewaren. Hoewel het normaal gezien allemaal gewoon via computer zou gewijzigd kunnen worden ging men hier niet op in en moest ik met mijn gele boek naar Buriram om mij te laten uitschrijven. Na een reis van uren werd dit in minder dan 10 minuten uitgevoerd door middel van een stempel in het gele boekje. ’s Anderendaags ging ik hiermee naar de Amphur in Rayong waar ik een nieuw geel boekje kreeg met mijn nieuw adres…kosteloos.

 2. Kareltje zegt op

  Beste Rob,

  Ik was verhuisd van Laksi (Bangkok) naar Chiang MaI.

  Dus ik met het gele boekje en de eigenaar van de huurwoning naar het district’s kantoor van San Sai.

  Helaas u moet zich eerst uit laten schrijven in Laksi (Bangkok), dus kreeg een formulier mee en kon met AirAsia naar Don Muang vliegen om mij daar uit te laten schrijven. Hierbij was ik alleen en dit was goed.
  Daarna met AirAsia weer terug gevlogen naar Chiang Mai en vervolgens de volgende morgen, weer naar het district’s kantoor van San Sai, uiteraard weer samen met de nieuwe huurbaas.

  Toen was het goed en de ambtenaar vertelde dat ik direct mij moest melden bij de immigratie. (de zogenaamde 24 uur regeling.) Het meisje van immigratie vroeg nog, wanneer ik in San Sai was komen wonen en zei toen; vanochtend en liet het gele boekje zien. Dus dat was ook goed.

  pff. pff.

  This is Thailand, makkelijker kunnen we het niet maken. Moeilijker wel.

 3. Jan zegt op

  Ik had mijn Tabian Ban in Lopburi. Ik moest mijn adres in Lopburi eerst annuleren voor ik in Chiangmai een NIEUWE Tabian kreeg. Dus de oude Rabuan Ban mag je weggooien


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website