Lezersvraag: Wanneer krijg je de gunstigste wisselkoers in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
17 november 2015

Beste lezers,

Bij ons stijgt de spanning…..as maandag vliegen wij vanaf Frankfurt naar Bangkok voor een rondreis van 11 dagen en aansluitend naar Hua Hin voor de broodnodige ontspanning na de vermoeiende rondreis.

Maar onze vraag is de volgende. Wat is gezien de huidige schommelingen op de valutamarkt het beste om te doen:

1) Geld opnemen met de creditcard in Thailand (welke bank momenteel de beste koers?).
2) Geld opnemen met de normale bankpas (trouwens Oostenrijkse pas daar wij “expats” zijn…;-)
3) Contant geld (in zo hoog mogelijke coupures en het liefste nieuw) wisselen bij een wisselkantoor of bank en dan welke bank is daar de beste keuze….

Je krijgt hier in Oostenrijk momenteel verhoudingsgewijs weinig baht voor veel euro en 300 € kost 9 €.

Over jullie reacties verheugen wij ons….net als op Thailand…. #kanniewachten 😉

Bedankt!

Anton


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

35 reacties op “Lezersvraag: Wanneer krijg je de gunstigste wisselkoers in Thailand?”

 1. Henk Steeghs zegt op

  Contant geld meebrengen dan krijg je het meest

  • Rob V. zegt op

   Inderdaad,

   Zie zo ook het meest recente wisselkoers blog van enkele weken terug (deze vraag komt elke paar maanden wel weer langs zetten, eenvoudig even zoeken op ” wisselen” of ” wisselkoers” met de zoek-functie hier op het blog):

   https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/euros-wisselen-bangkok/

   Bekende wisselkantoortjes die zich in Bangkok bevinden zijn Superrich, Grand Superrich, Super Rich 1965 (dat zijn 3 verschillende bedrijven), Linda Exchange, SIA Exchange, Vasu Exchange etc.

   Zoek een kantoortje in jouw buurt op via bijvoorbeeld:
   http://thailand.megarichcurrencyexchange.com/index.php?cur=eur
   http://daytodaydata.net/
   https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=z1bhamjNiHQs.klLed4_ZPr6w&gl=us&ie=UTF8&oe=UTF8&msa=0

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  Om cash geld te wisselen zijn hier een paar websites waarmee je wat vergelijkingen kan maken tussen de verschillende banken/wisselkantoren.
  Kijk wel even of hij op de goede dag en goede valuta staat Euro/Bath (of je moest nog andere valuta bij je hebben).

  http://bankexchangerates.daytodaydata.net/default.aspx
  http://thailand.megarichcurrencyexchange.com/index.php?cur=eur

  • Anton zegt op

   Hallo Ronny, super!!! Bedankt voor jou info daar kunnen we wel wat mee…..ik zet de link over op mijn telefoon want ik denk niet dat er een App beschikbaar is….of wel?

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Geen idee of er een App van bestaat. Veeknplexier en geniet van jullie verblijf.

    • RonnyLatPhrao zegt op

     Veel plezier natuurlijk 😉

 3. hendrik zegt op

  ik doe tegenwoordig cash
  opname kost tegenwoordig 200bath
  de euro koers bath is bij de banken hier bij gebruik pas of wissellen 1 tot 1.5 verschil op de euro betrekking met de koers van europees/wereldbanken

  zelf gebruik ik grote biljetten en wissel bij superrich er is er zelf 1 op bangkok airport op eerste verdieping geloof ik,maar is na te vragen en geen wissel kosten.

  uiteindelijk moet je zelf beslissen
  hendrik

  • Loeng Johnny zegt op

   Op de luchthaven is er een ‘Supperich’ wisselkantoor, helemaal beneden links aan de ingang van de metro.

   Neem grote biljetten mee, daar geven ze meer bahtjes voor!

   http://superrichthai.com/exchange

   Succes!

   • Jack G. zegt op

    Ik heb begrepen uit eerdere discussies dat er verschillende Super Rich zijn. Ze hebben verschillende kleuren maar ze wisselen geld. Die op Suvarnabhumi is wel een beetje verstopt. Op Youtube kun je in bv een filmpje van Rhythms Journey met de titel: Bangkok suvarnabhumi, Money Exchange, Taxi service rond minuut 1,40 zien. Filmpje is gemaakt toen de koers heel laag zat. Als je onbekend bent in een land kun je op Youtube dingen even vooraf bekijken. In een ander filmpje laten zij en vele anderen zien hoe je met de Airportlink richting de stad kan reizen. Of hoe werkt dat taxigebeuren nou op de luchthaven? Wil je internet op je telefoon? dat kan geregeld worden voor een paar dagen/weken. Bij mij is gezien op youtube doen als ik er ben. Ik sta nog eens op nieuwe luchthavens voor mijn werk en dan is spieken best handig als je snel naar je hotel wilt. Ik kies voor wisselen in Thailand omdat ik relatief weinig geld nodig heb in Thailand. Pinnen heeft ook voordelen als je bang bent dat je geld gestolen wordt. Daar moet een ieder zijn/haar eigen keuzes in maken. In Hua Hin was de wisselkoers vorig jaar bij een klein hokje nabij de Burger King de beste die ik kon vinden. Nabij het Hilton werd er minder gunstig gewisseld. Er zal gerust ergens een betere zijn, maar het loopt uiteindelijk niet zo in de papieren bij kleinere bedragen. Wel een lekker gevoel.

 4. Jac zegt op

  Beste Anton,

  het beste resultaat bereik je door contanten te wisselen.
  maar de vraag is of je daar de mogelijkheid voor hebt.

  groet Jac

 5. eugeen zegt op

  Contant geld wisselen in een goed wisselkantoor (niet in een bank) levert altijd het meeste geld op.
  Mijn ervaring (maar het klopt niet altijd) is dat vrijdags de koers het hoogst is.

 6. Karel zegt op

  Een goede raad! Wissel geen euro’s in de luchthaven buiten hetgeen je nodig hebt voor taxi of bus.en dan nog best pinnen met je bankkaart. Tijdens je verblijf best in een officiële bank kijken wat de wisselkoers is. Geen kantoortjes op de straat. Best in Bangkok Bank!Goede reis!

  • Ingrid zegt op

   Waarom niet bij de kleine kantoortjes op straat? Onze ervaring is dat de koersen juist bij deze kleinere wisselkantoren beter zijn dan de koersen van de bank wisselkantoren.

  • Cornelis zegt op

   Ook op Suvarnabumi is een goede koers te verkrijgen, maar dan moet je naar de kelder, bij de ingang van de railverbinding naar de stad. Scheelde 2,5 baht per euro in vergelijking met de wisselaars een paar verdiepingen hoger.

   • phan zegt op

    Dit bericht klopt niet meer. Voorgaande jaren was de koers van K.bank bij de ingang van de metro/trein (net buiten de luchthaven) een stuk beter dan op de luchthaven zelf. Afgelopen april liep ik daar dan ook op de automatische piloot naar toe om geld te wisselen, maar toen zag ik dat de koers daar gelijk was gemaakt aan alle bankkantoren op de luchthaven. Afgelopen september nog weer gecontroleerd: overal dezelfde koers.

    • Cornelis zegt op

     Phan, mijn bericht klopt wèl: zelf ervaren op maandag 2 november j.l., daar een fors bedrag gewisseld (maar niet bij de bank die jij noemt).

  • eugeen zegt op

   In Pattaya geven de kleine kantoortjes betere rate dan de banken.

  • Peter Van Lint zegt op

   Sorry Karel maar wat jij verteld is de reinste onzin. Enkel dat je niet moet omwisselen op de luchthaven is correct. Het gebruik van bankkaart brengt altijd kosten met zich mee en cash omwisselen doe je wel best bij kantoortjes op straat. Die geven altijd een betere koers dan de bankfilialen.

  • Ruud tam ruad zegt op

   Ik wissel al 15 jaar mijn Euro’s voor mijn eerste bathjes op het vliegveld met contant geld !!!! . De meeste keren heb ik al heel wat jaartjes nagenoeg altijd de beste koers gehad op het vliegveld.
   Verder wissel ik een aantal keren contant geld, maar als je langer blijft kan je moeilijk een koffer contant meenemen ( ik in ieder geval niet. Kwijt is kwijt nl )
   Ik betaal liever 200 bath wisselgeld dan dat ik alles kwijt zou raken.
   Kantoortjes op straat zijn te vertrouwen en zijn meestal goed van koers. Helemaal geen slecht idee.

   Ik denk dat Karel veel in Europa op vakantie was. Karel zei GOEDE raad. Ik zou bijna zeggen ( Nee karel nee karel niet vandaag, nee Karel nee Karel al wil je nog zo graag ………..)

   Je moet met wisselen altijd even om je heen kijken voor de zekerheid. Moet je hier in Holland ook.

  • kjay zegt op

   Karel, dacht ik ook over de luchthaven…..Laat het nou zo zijn dat ik sinds 3 jaren op zeker weet dat ik daar het meeste kreeg voor mijn Euro! Zou dus zeker informeren en de een geeft betere koers dan de ander…

 7. jani careni zegt op

  vandaag bij Kasikorn 37.93 voor cash,in Bangkok bij SuperRich(Ratchadami) 38,25 voor 500 euro notes,bij Vasu exchange ook,de verwachtingen zijn zeker niet gunstig voor de euro momenteel,met inflatie in Europa en met het drama in Parijs,voor de nabij toekomst geen groot verandering;tussen 37 en 38,5 en zeker niet op de luchthaven wisselen,koers is altijd lager,prettig vakantie en momenteel in Hua Hin tussen de 30° en 33° en in de nacht 26° en prachtig mooi blauwe hemel

 8. Fransamsterdam zegt op

  Contant mag je 10.000 euro per persoon meenemen zonder daarvan aangifte te doen bij de douane.
  Wel eerlijk verdelen natuurlijk.
  Wisselen bij niet-banken is het goedkoopst. In het algemeen heb je – vind ik – een goede koers als je niet meer 0.30 Baht op de middenkoers toegeeft.
  Als dus de middenkoers bijvoorbeeld 38.15 is en je krijgt 37.85 is dat acceptabel.
  Op 1000 euro ‘verlies’ je dan 1000 x 0.3 baht = 300 baht (bijna 8 euro, nog geen procent).
  De actuele koers kun je hier vinden:.
  .
  http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=THB&view=1D
  .
  Bij gebruik van een bankpas zit je al snel op 6 à 7 procent verlies.
  .
  Het heeft uiteraard geen zin om hele reizen te ondernemen om 0.1 baht meer te krijgen per euro.
  In Pattaya kan ik de gele kantoortjes van TT Exchange aanbevelen, die geven meestal de beste koers.
  Een enkele keer kan het zijn dat er door een nog niet verwerkte daling een ander kantoortje even goedkoper is. Het heeft geen zin daarop te speculeren.
  Grote coupures leveren slechts bij een aantal banken/kantoren een fractie meer op. Het verschil is meestal minder dan de dagelijkse schommeling.

  • David H. zegt op

   Klein foutje maar …., VANAF 10000 euro moet je bij vertrek aangifte doen ….9999 euro nog niet ,niet …da tis de juiste omschrijving

   • David H. zegt op

    Hierbij de douane link met duidelijke omschrijving

    http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/douane/geld_over_de_grens_meenemen/

   • Rob zegt op

    Moeten is dwang…ook zonder aangifte te doen lukt het prima om meer dan 10.000 euro cash mee te nemen. Heb dat nu 2 keer zelf gedaan en nog nooit gecontroleerd of wat dan ook…

   • Soi zegt op

    De juiste tekst is als volgt: “Neemt u € 10.000 of meer mee als u de Europese Unie in- of uitreist? Dan moet u aangifte doen bij de Douane. Het maakt niet uit of u geld meeneemt of andere waardepapieren (liquide middelen). Het is meldingsplicht. U hoeft geen belasting te betalen.” Hetgeen inhoudt dat per persoon 20 x 500 eurobiljetten in- of uit genomen, zijnde 10 duizend euro. Dus niets 9999 euro. Bedenk wel dat behalve 10 duizend euro niet ook nog kleingeld her en der in portemonnee of broekzak de grens over mag. Dan zit je op 10 duizend en meer. Dat mag niet!!

 9. epie zegt op

  Mijn Tip: Bestel bij u Bank dus een 2 wkn voor u gaat cash geld en setje’s biljetten van bv. 200 of 500 euro dan in Thailand via internet de koersschommelingen in de gaten houden en niet hij een Bank in Thailand maar effe shoppen bij de wisselkantoortjes welke de beste koers geven en daar omwisselen.
  Om bv. op de airport alvast Thai Bath te moeten hebben wissel je daarzo eerstens een klein benodigd bedrag.

  • kjay zegt op

   Beste Epie: Mijn tip. Geen grote Euro biljetten meenemen. Reden? De Euro blijft nog altijd tikken krijgen en soms stijgt ie weer iets om de volgende dag weer omlaag te gaan. Dit zal nog even zo blijven, helaas! Als de koers dus slecht is of beter gezegd heel slecht ben ik verplicht om ineens 500 Euro te wisselen tegen een zeer lage koers! Beter wisselen wat nodig is die dag en het verder aankijken.

 10. psm zegt op

  Beste is euro mee nemen.

  De beste koers vind je meestal bij een kantoor(tje) van Super Rich.

  In tegenstelling wat Karel hier zegt, krijg je ook de betere koers in de kleine kantoortjes en in al onze vakanties nooit of te nimmer vals geld gekregen.

  Banken zijn een dure aangelegenheid. Houd er wel rekening mee dat je je reispas bij hebt, die dien je namelijk soms te overhandigen. Vraag naar de copy die ze maken en trek twee strepen door de copy zodat niemand deze kan misbruiken.

  Geniet van jullie vakantie, wij doen hetzelfde nu in Noord Thailand.

  • Fransamsterdam zegt op

   Een kopie van een kopie vinden ze ook best. Kun je je paspoort laten waar die is.

 11. rob zegt op

  http://www.superrich1965.com geeft in mijn opinie altijd de beste rate. moet er wel bij zeggen dat omdat ik vanuit Bangladesh kom we alleen Dollars wisselen. Ik kom ongeveer 3-4 keer per jaar in Thailand en het blijft voor ons al jaren de meest gunstigste wisselkoers.
  Verder als we de ATM gebruiken kiezen we altijd voor de optie “lokale wisselkoers gebruiken”, je zult zien op de afschrift dat dit altijd het meest gunstig is. Weet dat je op veel plaatsen, buiten de grotere steden, ook al staat het wel aangegeven, je niet altijd met je buitenlandse pas terecht kunt. Heb bijvoorbeeld in Kanchanaburi gezien dat veel mensen hun pas kwijt waren terwijl toch duidelijk op de ATM de juiste logo’s stonden. Goede reis

 12. tonymarony zegt op

  Anton even het volgende als je geld uit de atm automaat hier haalt dan betaal je 200 Baht hier en nog bij je bank in nederland abn 2.50 euro per transactie dus gewoon geld van de bank nemen in nederland en hier bij de kleine kantoortjes wisselen niet te veel en niet te weinig per keer dat is het beste mijn idee voor de rest is het koffiedik kijken met die baht maar je krijgt er veel plezier voor terug alhier mooi weer en ???? up to you zeggen we hier, groeten en een fijne vacantie

 13. Anton zegt op

  Hartelijk dank voor alle antwoorden….daar kunnen we echt wat mee!! Wij verheugen ons op Thailand, de natuur, cultuur, flora en fauna, tempels, de Thai, het eten…kortom alles wat mogelijk en haalbaar is…..
  Wij zullen na thuiskomst wel posten hoe onze ervaringen waren en wellicht nog met beeldmateriaal….See you in Thailand!!

 14. Sir Charles zegt op

  Neem steeds cash mee en wissel het in op een kantoortje waar de meest gunstige koers voorhanden is en stort het vervolgens op mijn rekening van Kasikorn en dan pinnen met een pasje van hen verkregen.
  Weet eerlijk gezegd niet of ze nog zo soepel zijn een rekening te openen voor farang, een jaar of 10 geleden geopend was het toen geen enkel probleem.

 15. Jan zegt op

  Gisteren in Bangkok Central Plaza Grand nieuwe 100 Euro biljetten gewisseld bij Kasokornbank; wisselkoers was 38,0157900


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website