Lezersvraag: Weinig grijze haren in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 januari 2018

Beste lezers,

Sinds 1999 kom ik met mijn vrouw en gezin in de zomer naar Thailand. Wat me opvalt is dat ik nauwelijks tot niet grijze dames en heren zie. Die ervaring heb ik ook in de omringende landen.

Is daar een reden voor?

Groet,

Marcel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Weinig grijze haren in Thailand?”

 1. fred zegt op

  Jonge mensen spenderen uren aan het verwijderen van de ‘eerste ‘ grijze haren. Nadien maakt men massaal gebruik van de kleurenshampoo. Is het nog niet opgevallen dat hoe meer rimpels Thais hebben hoe donkerder hun haardos….In die mate dat het nogal fel onnatuurlijk aandoet.

  • Joop zegt op

   Ik heb mij er over verbaasd hoeveel mannen hun haar laten verven bij de kapper. De Thaise man is kennelijk veel ijdeler dan de Europese man en wil er daarom jonger uitzien dan hij is.

  • chris zegt op

   https://www.youtube.com/watch?v=JgPbs8iwEOI

 2. RonnyLatPhrao zegt op

  “Grijs haar ontstaat, wanneer bij een toenemende leeftijd, de productie van melanine in het lichaam afneemt. De melanine wordt in toenemende mate vervangen door neerslaande luchtbellen in de haarschacht. De haren gaan er van grijs tot wit uitzien”
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Feomelanine

  Mogelijk gaat dit bij ons sneller dan bij Aziaten. De wetenschap is er blijkbaar ook nog niet uit heb ik ergens eens gelezen. .

  Mijn grootmoeder had hier een heel eenvoudige verklaring voor.
  “Grijs word je van de zorgen” zei ze,” en anders zorg jij daar bij mij wel voor” vulde ze aan. 😉

 3. Fransamsterdam zegt op

  Aziaten krijgen gemiddeld vijf jaar later hun eerste grijze haren dan Europeanen. Ze gaan ook een paar jaar eerder dood. Daardoor is het percentage al een stuk lager, valt het des te meer op, zodat men ook eerder geneigd zal zijn de verfspuit erop te zetten.
  Een paar jaar geleden kende ik hier een dame die een kap- en beautysalon had. Ik moest er meteen aan geloven. Als ik bij de kapper in Nederland ben en niet vraag om mijn haar is te verven, zal hij dat zelf toch niet zo snel voorstellen. Wellicht dat mensen zich zelfs beledigd zouden voelen en naar een andere kapper gaan. Dat ligt hier ook allemaal net iets anders.
  Ik heb er trouwens geen spijt van gehad, de reacties in Nederland waren ook verrassend positief en ik laat het nog wel eens doen.

 4. rentenier zegt op

  Je kunt de wetenschap er net zo veel op los laten als je wilt maar Thai die het zich denken te kunnen permitteren, die laten de haren verven. Hoe vaak ik niet ‘n kapperszaak binnen kwam dat ze bij ‘n man de plaatselijke grijze plekken donker kleurden. Ze zijn gewoon ijdel. Mannen die willen graag verwend worden door een jongere dame die ‘mia noi'(bijvrouw) wordt genoemd en willen er daarom jonger uit zien. Vroeger zag je in een massa mensen direct of er buitenlanders tussen stonden, nu niet meer want een heel groot percentage vrouwen kleuren hun haren, jong en oud. Het valt ook op dat best veel vrouwen, vooral ouderen, dunne haren of dun begroeid hoofd hebben en dat komt omdat ze sinds vele jaren intensief de wit/grijze haren verwijderen. Wat juist opvalt is dat heel veel blanke mannen een kaal hoofd hebben, veel meer dan vroeger. Vooral door ijdelheid zie je in Azie minder mensen met grijze of witte haren.

 5. Renévan zegt op

  Nagenoeg iedereen hier verft zijn haar. Voor personeel in (veel) hotels en resorts is grijs haar zelfs niet toegestaan, dus verplicht verven. Mijn vrouw en drie van onze buren werken als manager in verschillende resorts en daar weet ik het van.

 6. teun zegt op

  Inderdaad: verven!!

 7. Arend Hart zegt op

  Zo een keer in de maand vraagt mijn (Thaise) vrouw of ik de witte haren bij haar wil weghalen. Gewapend met een pincet in mijn hand en een bril op mijn neus ga ik dan met mijn handen door haar zwarte haren en probeer een witte haar te ontdekken. Heb ik beet dan trek ik hem met het pincet eruit. Heb ik een goede vangst dan zijn dat 10 haren, maar meestal minder. Ze zei dat ze die witte haren kon voelen jeuken. Nou, dan moet ik wel heel veel jeuk op mijn hoofd hebben, zei ik toen.
  Vroeger, zo’n dertig geleden, waste ik soms mijn grijze haar met kleurshampoo. Maar dat vond ik al snel te veel gedoe. Nu laat ik het maar zo. En het is wonderbaarlijk maar waar, sinds ik Thaise paddenstoelpillen slik zijn niet alleen mijn oogharen weer gaan groeien, maar zie ik zo af en toe ook weer zwarte haren op mijn hoofd verschijnen.

  • Ger zegt op

   Nou dat is te verklaren hoor, Het is waarschijnlijk de bijwerking van de paddo’s.

  • DJ zegt op

   Ja en als je nog meer paddo’s eet, ga je jezelf nog “young handsome man” vinden ook, lache…………

  • john zegt op

   Beste Arend,
   Kan je mij wat meer vertellen over die Thaise paddestoelpillen? een tikje meer haargroei zou mij wel gevallen. Groet van een ijdele john

 8. janbeute zegt op

  Thaise mensen hebben geen zorgen aan hun hoofd .
  Dus daarom hebben ze ook geen grijze haren .
  Wie kent niet het gezegde in Holland, hij heeft grijze haren van de zorgen .

  Jan Beute .

 9. Annie zegt op

  Verven , spoeling enz alles om grijze haren te verkomen,
  Hetzelfde geld voor de huidskleur men doe er zoveel mogelijk aan om maar zo licht mogelijk te blijven ( worden) terwijl wij graag een heerlijk bruin kleurtje willen krijgen op onze vakantie, wat mij de laatste jaren ook steeds meer is gaan opvallen is dat de thaise dames ook vaker een bezoekje aan de botox dokter brengen

 10. bert zegt op

  Is toch ook niets mis mee om je haren te verven als je dat een beter gevoel geeft.
  Het is echt niet alleen weg gelegd voor de dames.
  Zelf verf ik mijn haren ook, laat wel bewust een beetje grijs doorschemeren.
  Het geeft mij een goed gevoel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website