Beste lezers,

Ik wil volgende week naar het Grand Palace in Bangkok, om alle voorbereidingen te zien voor de crematie van koning Bhumibol. Zwarte kleren heb ik bij me.

Ik hoor dat er per dag zo’n 10-20.000 bezoekers komen om de plek van de crematie te bezoeken, dus lange wachttijden.
Weet iemand waar ik rekening mee moet houden qua wachttijd?

Zijn de openingstijden aangepast, of gewoon van 8:30 – 15:30 uur?

Groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Naar Grand Palace in Bangkok om voorbereidingen te zien crematie koning Bhumibol”

 1. hans zegt op

  Afgelopen zondag geweest, 4 a.m. vertrokken om maar niet te laat te komen, dus wel, verschrikkelijk
  druk, de Thai stonden al vanaf 1 a.m in de rij, na uren gewacht, binnen maar dan ben je er nog niet, heb het niet vol kunnen houden, jammer. veel succes als je gaat.

 2. henry zegt op

  Eerst en vooral veel geduod en rouwkledij dragen. Wil lange broek, hemd met lange mouwen. Voor de dames lange rok tot op de enkels en gesloten bloude met lange mouwen. Uiteraard in het zwart. Zonder deze kledij krijg je geen toegang.

 3. Fransamsterdam zegt op

  De openingstijden van jet Grand Palace zijn ongewijzigd. Zwarte kledimg is niet noodzakelijk, wel een lange broek. Er wordt aanbevolen om in ieder geval rond 08.30 aan te sluiten in de rij, aangezien tegen 09.30 het droppen van Japanse toeristen begint.
  Paraplu/zonnecreme dringend aanbevolen. Er zijn meerdere ‘bottle-necks’ : Centrale ingang, Inspectie kleding, Ticketverkoop en zo.
  Zo bont als Hans het beschrijft heb ik het in recente reviews niet terug kunnen vinden. Ik zou gewoon zorgen dat je er om 08.30 bent en dan maar kijken hoe het gaat.
  Wat nog wel even aandacht verdient is dat je zegt dat je er naar toe gaat om de voorbereidingen te zien voor de crematie, en je hebt het ook over ‘de plek van de crematie’.
  Bij mijn weten vindt de crematie plaats op Sanam Luang, een 76 Rai groot veld tegenover het Grand Palace. Daar zijn momenteel dan ook erg veel bouwwerkzaamheden gaande. Of er binnen de muren van het Grand Palace veel van te merken is waag ik te betwijfelen.
  Er gaan geruchten/het ziet ernaar uit dat de plek in november, dus na de crematie, nog enige tijd zal worden opengesteld voor het publiek, alvorens het geheel weer af te breken.
  .
  http://www.bangkokpost.com/news/general/1291027/royal-funeral-site-open-to-public-in-november
  .
  Een recent videoblog van een bezoeker aan het Grand Palace:
  .
  https://youtu.be/vzjYS_FI2WA
  .
  Prayut in juli op inspectie op het bouwterrein.
  .
  https://youtu.be/Ndq361efzks
  .
  Animatie van de bouw.
  .
  https://youtu.be/RmkQFUTg1VY

 4. Henriette zegt op

  Je kan ofwel de Grand Palace ‘gewoon’ as toerist bezoeken, ofwel om respect te tonen aan de overleden koning. Het laatste is via een andere ingang en daarvoor met je inderdaad gepaste zwarte kleding hebben en je aansluiten bij vele duizenden anderen en bereid zijn lang te wachten. De crematie toren in aanbouw kan je van een afstandje zien.

 5. Paul zegt op

  Wat Henriette zegt klopt; de plek waar de bouwwerkzaamheden plaatsvinden ter voorbereiding van de crematie is afgesloten en dus alleen van afstand te zien. Verder worden rondom het paleis en Sanam Luang nieuwe trottoirs aangelegd en de electriciteitskabels ondergronds gelegd. Het paleis en Wat Phra Kaew zijn als vanouds open voor publiek. Houdt wel rekening met extra verkeersdrukte in de omgeving. Het bezoeken en respect betuigen bij de koning is daarentegen inderdaad een zaak van veel geduld en lange rijen. Gepaste kleding lijkt me vanzelfsprekend.

 6. Jean-Paul zegt op

  ik ben afgelopen maandag de Koning gaan begroeten. We waren om 8.00 ‘s morgens aanwezig en om 13.45 heb ik de Koning kunnen begroeten. Het is dus heel lang aanschuiven, maar hoe verder je geraakt hoe meer mogelijkheden je hebt om te gaan zitten. Er is voldoende gratis drank (water) beschikbaar en er is ook mogelijkheid om te eten. Tijdens het aanschuiven kun je soms een beetje zien van de voorbereidingswerken voor de crematie van de Koning , maar het terrein kun je niet echt bezoeken en vanuit het grote Koninklijke paleis kun je van de voorbereidingswerken niets zien.
  hopelijk kun je iets met deze info.
  groeten, Jean-Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website