Beste lezers,

Ik heb een vraag over het opsturen van goederen van Nederland naar Thailand. Ik heb een 2 zits bankstel en 2 bijbehorende stoelen, deze wil ik graag opsturen van Nederland naar Rayong.

Weet iemand misschien bij wie ik dit het beste kan doen, en wat mij dit ongeveer zal gaan kosten?

Alvast heel erg bedankt voor de informatie.

G. Oortman

10 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik goederen opsturen naar Thailand?”

 1. Gringo zegt op

  Ik heb het jaren geleden gedaan via de firma Steeman in Alkmaar. Neem even contact met ze op voor hoe en wat en de prijs.

 2. Joseph Jongen zegt op

  Neem maar contact op met Schenker Logistics, een internationaal bekende firma die zowel in Nederland als in Thailand een vestiging heeft. Telefoonnummer Rotterdam 010-4940494.

 3. Bert Vos zegt op

  Is het niet goedkoper om ze daar te kopen? Of zijn het heel bijzondere meubels?

 4. Henk. zegt op

  Ik heb enkele jaren geleden een container met meubels naar Thailand gestuurd , hou er wel rekenig mee dat er ” tea mony ” bovenop komt in mijn geval was dat 1000 $ .
  Ik werd hier van te voren over ingelicht door mijn verhuis bedrijf.
  Tea mony is gewoon smeergeld voor de douane !! doe je dit niet kan het zomaar zijn dat je container niet ingeklaard wordt .

 5. Toon zegt op

  De meubelen mogen wel op een bepaalde manier een speciale waarde hebben, anders beter hier verkopen en in Thailand nieuw kopen.

  Als u ze wilt vervoeren, dan is “zee-groupagetransport” waarschijnlijk de beste optie, ofwel: de goederen mee laten zenden met andere spullen van andere mensen in een zeewaardige container.
  Goederen kunnen bij u thuis worden verpakt, opgehaald. Zelf heb ik ervaring met onderstaande transporteur, die ik graag aanbeveel. Snelle en goede afhandeling, ook goede en zeer klantvriendelijke service in Thailand. En een nette totaalprijs “door to door”.(geen cent tea-money betaald)

  Windmill Forwarding
  Scheveningseweg 369
  2584 AA Den Haag
  The Netherlands
  Tel: +31 (0)70 3387538
  Fax:+31 (0)70 3387539
  http://www.windmillforwarding.nl

  + hun agent

  Sudkanueng A. (Lek)
  Hong Kong Transpack
  59/44, Soi 26, Sukhumvit Road
  Bangkok 10110, THAILAND
  TEL: 66-2-258 6827, 66-2-259 0088 EXT. 63
  FAX; 66-2-258 5281, 66-2-260 1825

 6. Harry zegt op

  Allereerst: waarom meubelen van NL naar TH verschepen als ze daar goedkoper zijn ?
  Indien toch gewenst: is zg LCL = Less Container Load, waarvoor iedere vrachtafhandelaar u verder kan helpen. Kosten: goed verpakken, ook uitklaren in NL, en inklaren in TH, incl vaak invoerrechten, want je hebt maar met EEN zending recht op invoer vrijdom.
  Afhandeling: Trans Ocean Pacific Rotterdam, Ronald van der Gaarden (010) – 2831908 [email protected] of Merzario Ridderkerk, Edwin van den Arend 0180 418400 [email protected] en vele anderen. Handigste, als ze daar een eigen kantoor hebben.

 7. Henk zegt op

  Verschepen per boot is de voordeligste manier. Je betaald per m3. Je hebt de mogelijkheid om een Nederlands bevrachtingskantoor het geheel van deur tot deur te laten regelen. Dit is meteen ook de goedkoopste manier.
  Je weet ook waar je qua kosten aan toe bent. Cleve en zn kan je hierbij goed van dienst zijn. Ook de bewuste en benodigde papieren zijn dan corr

 8. Henk Hauer zegt op

  De spullen kunnen per goupage in een container. Dit kan ieder verhuis bedrijf doen.
  De kosten voor vervoer schat ik in op duizend Euro. Bij aankomst kan er hier invoerechten over worden geheven. Verder transport kosten in Thailand.
  Beter ze op marktplaats te zetten en hier meubels kopen

 9. Daniel zegt op

  Ik heb ooit het zelfde gevraagd via Antwerpen. Men heeft mij gezegd dat men mag aannemen dat de goederen meestal in waarde (kostprijs) verdubbelen voor ze in Chiang Mai aankomen. Dus best nieuwe zaken in Thailand kopen zoals reeds vermeld.
  Of het dienen wel bijzondere of emotionele zaken te zijn.

 10. teun zegt op

  Slechts 1 bank en 2 stoelen? Ook al zou dat voor EUR 500 kunnen (inclusief “tea monney”) dan dan kun je beter voor dat bedrag (TBH 20.000) een compleet nieuw banstel kopen.
  En mocht het te vesrturen spul emotionele of antieke waarde hebben dan bestaat ook de kans dat je het met schade ontvangt.

  Kortom: ik zou al die moeite voor een 2-zitsbank en 2 stoelen niet doen. Gewoon hier in Thailand nieuw kopen. Moet m.i. lukken voor ca TBH 20.000.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website