Gezamenlijke bankrekening in Thailand openen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 februari 2019

Beste lezers,

Vandaag zijn mijn vrouw en ik naar een Krung Thai Bank filiaal geweest voor het openen van een joint bank account. Uiteindelijk hebben we het niet doorgezet omdat ze aangaven dat we hierbij geen ATM card kunnen krijgen. Enkel zouden we geld bij het plaatselijk filiaal samen op kunnen halen, maar dit werkt natuurlijk niet.

Ik zou graag samen met mijn vrouw een bankrekening openen waar wij beiden eigenaar van zijn, met een current account, saving account, twee ATM cards en eventueel een creditcard. Iemand ervaring of tips bij welke bank dit wel mogelijk is?

Mocht dit helemaal niet mogelijk zijn, weet iemand of het dan mogelijk is om een gewone rekening te openen met daarbij wel meerdere ATM cards? Zodat mijn vrouw en ik ieder een eigen ATM card hebben, maar het geld wel van dezelfde rekening komt. Zoals in Nederland mogelijk is.

Groet,

Louis


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Gezamenlijke bankrekening in Thailand openen?”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Wij hebben wel een bankrekening op gezamelijke naam kunnen openen en een debetcard erbij.
  Kasikorn Bank.
  Dus ander kantoor en/of bank proberen.

  • Johnny BG zegt op

   Inderdaad bankshoppen.
   In veel gevallen raakt een personeelslid totaal van slag als ze met een buitenlander te maken hebben en schieten ze in de afwijsfase.
   Je kan ook aan de host bij het nummeringsapparaat (?) vragen of je even met de bankmanager kan praten. Die zijn vaak wat begrijpener van begrip.

 2. Jan S zegt op

  Kasikorn is meer internationaal laat je alleen geen levensverzekering aansmeren.

 3. ser kokke zegt op

  In de binnenlanden van Thailand: SCB en Bangkok Bank en Kasikornbank geen enkel probleem, maar alleen een “debit card”. Maar dat is voor die rijke falang toch voldoende. Je hebt toch Nederlands “credit” genoeg?

 4. janbeute zegt op

  Krungsri bank of tewel de bank of Ayuthaya geen enkel probleem.

 5. Nicky zegt op

  Wij hebben een gezamenlijke rekening bij Bangkok bank met internetbankieren en ATM card.
  Was totaal geen probleem

 6. Sjaak S zegt op

  Waarschijnlijk kun je geen twee arm kaarten tegelijk hebben? Mijn vrouw en ik hadden ook een gezamenlijke rekening. Dat bleek echter het nadeel te leveren dat mijn vrouw mijn aanwezigheid nodig had. Ook omdat we slechts één kaart konden hebben, heb ik mij van de rekening laten uitschrijven. Ik zet er iedere maand het huishoudgeld op en dat gaat al zes jaar prima.

 7. Miel zegt op

  Kasikorn op south pattaya road. Spaarrekening op twee namen, twee debet kaarten. Eurorekening op een naam en een visa kaart ” the wisdom” met wat voordelen. Hebben ook een levensverzekering opgedrongen maar die heb ik geweigerd. Toch wat gekost.

 8. RonnyLatYa zegt op

  Doe elk een rekening open
  Wat is het probleem eigenlijk ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Of open twee rekeningen op dezelfde naam en geeft de ATM kaart van de tweede rekening aan de partner. Je kan van de ene rekening overschrijven naar de andere. Gratis….

   • Nicky zegt op

    Ronny, wij hebben er 3. Allebei 1 en dan nog 1 gezamenlijke

    • RonnyLatYa zegt op

     Ja en ?
     Ik heb er twee en mijn vrouw ook twee. Maar geen gezamenlijke.
     Mijn vrouw gebruikt één van haar rekeningen voor het huishoudbudget.
     Ik hoef daar geen kaart van.
     So what ?

 9. KeesP zegt op

  Heb samen met mijn vrouw een gezamenlijke rekening, bij de Krungthai bank, hebben allebei een debit card. Maar omdat het op twee personen staat kunnen we niet internetbankieren. Waarom dat niet kan is mij nog steeds een raadsel. Heb daar wel een rekening alleen op mijn naam waar ik wel mee kan internetbankieren.

 10. eugeen zegt op

  Kasikorn Bank geen probleem


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website