Beste lezers,

Vorig jaar is mijn Thaise vriendin naar Nederland gekomen met China Southern Airlines. Geen probleem ook de transfer in Guangzhou verliep gladjes. Vanmorgen zou zij mij weer bezoeken dit keer met Xiamen airlines via de plaats Xiamen. Echter, zij belde mij geheel overstuur, vanuit Bangkok, dat zij niet mee mocht. Als je via Xiaman naar Nederland vliegt heb je als Thaise vrouw een visa voor China nodig, dus zij kon niet mee! Wat een ramp!

Wij beiden zijn triest en diep teleurgesteld, daar niemand had hier van tevoren weet van had of heeft. Ongeveer 600 euro weggegooid geld.
Een waarschuwing is hier op zijn plaats, als iemand met Xiamen Airlines via Xiamen naar Nederland vliegt heb je kennelijk als Thai een visa nodig.

Wist iemand dat?

Groet,

Cristiaan

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Geweigerd voor vlucht met Xiamen Airlines via Xiamen naar Nederland?”

 1. Rob zegt op

  Hoi Christiaan.
  Ik denk dat er iets is mis is misgegaan want je hebt helemaal geen visum nodig.

  Visumvrij in China

  Visumvrij naar China reizen betekend dat  transitpassagiers onder bepaalde voorwaarden het visum voor China pas hoeven aan te vragen bij aankomst in China

  Geen visum nodig op doorreis

  Omdat de Engelse benaming voor deze procedure Transit Without Visa is wordt deze procedure meestal afgekort tot TWOV. Momenteel zijn 3 soorten visumvrij procedures.

  24-Hour TWOV72-Hour TWOV144-Hour TWOV.

  Ik ben laatst in china geweest en ik werd eerst geweigerd omdat ik naar Nan-jing geboekt had en toen weer terug naar Thailand.
  En dat mocht niet ik moest daar ter plekke een terug reis boeken naar een ander land dus toen heb ik en vlucht geboekt naar Hongkong en toen weer naar Thailand.
  Maar als transitpassagier heb je dus geen visum nodig .
  Want je gaat het land niet in je blijft op het i internationaal vliegveld.
  Dus je bent gewoon gen…..d
  Gr Rob

 2. Kareltje zegt op

  Tja,

  Misschien niet alleen een Thaise, maar ook een Nederlander of een Belg heeft een visum nodig.

  Er zijn maar enkele steden in China die 72 uur visumvrij geven.

  Anderzijds vreemd, omdat zijn een transit ticket had en dan kom je helemaal niet buiten de immigratie.

  Misschien wel, omdat ze een koffer incheckten, die moet je buiten de immigratie ophalen en dan via de immigratie weer naar binnen.

  • Tak zegt op

   Ze kan de koffer gewoon laten doorlabellen zodat hij rechtstreeks naar NL. Dan hoeft ze de transit zone niet uit. Ik neem dat 1 ticket betreft met transfer in Xiamen

 3. JA Bekkering zegt op

  Normaal gesproken ga je tijdens een transfer niet door de douane,je baqgage wordt doorgelabeled,en de betreffende vliegmaatschappij zorgt ervoor dat je bij de juiste departuregate komt.Dit gebeurd dus blijkbaar in Guangzhou wel,en in Xiaman niet!! Erg vreemd en ik zou in ieder geval de prijs van het ticket terug claimen!

 4. Rob zegt op

  Wat vreemd, want Guangzhou is toch ook China, mijn vriendin en ik zijn ook een keer met een retourvlucht via Guangzhou gevlogen en geen enkel probleem.
  Zou toch in elk geval mijn geld terug proberen te eisen .

 5. Ton Egbers zegt op

  Hi Christiaan, betrof het in dit geval (net als blijkbaar ook voorheen?) met zekerheid een “direkt doorgeboekte” vlucht? Dus met zekerheid dat je niet eerst door immigratie moet en vervolgens weer terug erdoorheen, bv. naar n andere terminal net als KLIA 1 & 2 in Malaysia, of bij n overnight stop? Indien 100% zeker, dan is het verschil met de vorige keer inderdaad erg vreemd, voor welke global citizen dan ook, man of vrouw.

 6. Paul zegt op

  Wij zijn toevallig gisteren aangekomen in Nederland met Xiamen Airlines via Xiamen. Geen enkel probleem in zowel Bangkok noch in Xiamen, Complete willekeur dus.

 7. Harry Romijn zegt op

  Misschien hebben andere “provincies” andere regels ?
  Een monster soya saus krijg ik ook niet opgestuurd naar NL vanuit Xiamen, terwijl dat uit een andere steden / provincies geen enkel probleem geeft.

 8. fred zegt op

  Heel eigenaardig verhaal. Heb nooit gehoord dat men voor het land waar men een overstap heeft een visum zou nodig hebben . Men komt dat land dan ook niet in maar blijft in de transferzone wat een soort niemandsland is.

  • Rob V. zegt op

   Ik hrb eenmaal gehoord van een luchthaven zonder transit zone (vraag me niet meer welke), en sommige vliegvelden met meerdere terminals waarbij je niet in de internationale transitzone kan blijven als je verbindende vlucht via een andere terminal gaat. Soms moet je dus toch de grens passeren.

   Als ik bij bijvoorbeeld KLM de traveldoc tool gebruik en daaf BKK-Xiame-AMS aangeef met Thais pasport en Nederlands Schengenvisa dan zegt de tool:

   ——
   You may have a problem, please check below

   Bangkok Suvarnabhumi International Airport (BKK) – Xiamen Gaoqi International Airport (XMN) – (Connecting Flight) 

   Visa is required for passengers transiting through Xiamen Gaoqi International Airport (XMN)
   —–

   Wel of geen transitzone, blijkbaar kan een Thai niet via Xiamen vliegen zonder Chinees transit visum. Dat is niet bepaald fijn…

   Bedankt voor het melden Christiaan, maar dit is ***** voor jullie!

   Bron: https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/travel_clinic/index.htm

 9. PaulW zegt op

  24 uurs visa free transit alsmede 72 of 144 uur visa free transit is in Xiamen niet geldig voor Thai nationalities. Wel voor een hele rits andere nationalities. Zie https://www.travelchinaguide.com/embassy/visa/transit.htm

  Waarschijnlijk indertijd via Guangzhou was de hele vlucht met China Southern aansluitend en bagage doorgelabeled naar Ams en hoefde niet door de douane.

  Denk dat in Xiamen ze door de douane moest om koffers van de band te plukken en weer terug door de douane. En zonder visa gaat dat niet. Alhoewel Xiamen airways ook een vlucht heeft op Amsterdam. Maar misschien was niet aansluitend zelfde dag?

  Anyway, visa free transit in Xiamen is niet voor Thai nationalities.

 10. Peter zegt op

  Ja mijn ex vriendin heeft hefzelfde meegemaakt…. ze is toch gewoon op eigen risico ingestapt…in China problemen.. maar toch 1 dag later mee mogen vliegen naar Amsterdam zonder extra kosten.

  PV


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website