Beste lezers,

Ik (man) ben in Nederland voor de wet getrouwd met een Thaise man. Wordt dit huwelijk ook in Thailand erkend?

En zo ja, wat moet je er voor doen?

Met vriendelijke groet,

Vital


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Ben in NL getrouwd met een Thaise man, wordt dit huwelijk ook in Thailand erkend?”

 1. chris zegt op

  Voorzover mij bekend bestaat het huwelijk tussen twee personen van gelijk geslacht niet voor de wet in Thailand. Wel is het mogelijk om in Thailand voor de Buddha te trouwen. In de praktijk betekent het dat het ‘huwelijk’ door de familie en kennissen wordt geaccepteerd. Daaraan kunnen echter geen wettelijke wensen of eisen worden verbonden.

 2. Frank zegt op

  Uw huwlijk wordt door de Thaise overheid niet erkend. U kunt er dus ook geen rechten aan ontlenen. De vorige regering had dit issue wel ergens obderaan op haar agenda staan, maar nu met de nieuwe regering is dit helemaal voorlopig weer van tafel geveegd. Thailand is niet het enige land dat eevn huwlijk tussen 2 personen van gelijk geslacht niet erkend. Er moeten nog veel stappen gezet worden voor dat dot wel zo is.
  In de tussentijd veel geluk en liefde toegewenst voor jullie twee.

 3. sander de breuk zegt op

  Ben ook met Thaise man getrouwd je kunt er geen rechten aan ontleden in Thailand en dat zal voorlopig ook niet gaan gebeuren is mijn persoonlijke mening

 4. marino goossens zegt op

  Het huwelijk tussen twee gelijke geslachten wordt wel erkend.Het is alleen nog niet bij wet ingebracht.Men mag trouwen,en aangifte doen van samenwonen,en het huis registratieboekje aanvragen.Er zal geen wettelijk huwelijkscertificaat uitgereikt worden.Daarvoor moet eerst het parlement de goedkeuring geven.

  Men verwacht bij volgende verkiezingen dat de wet er door komt.

  Ik heb trouwens zelf een relatie met een shemale.

  beste groeten.

 5. Erik bkk zegt op

  Een deel van het probleem is in NL en TH op te lossen met een testament. In NL is veel wettelijk geregeld voor een testament, in Thailand in het geheel niet en men is daar geheel vrij in het opstellen van een testament. Voor onroerend goed in TH is altijd een testament noodzakelijk ongeacht of men er woont of niet. Voor ander bezit in TH zolang dat niet strijdig is met de wet in NL zou het tegelijk met het onroerend goed geregeld kunnen worden. Raadpleeg altijd ook een notaris in NL als jullie daar woonachtig zijn. Wonen jullie in Thailand dan kan veel zoniet allesgeregeld worden met een Thais testament. Overleg daarover met een NL notaris lijkt me ook in die situatie gewenst. Je kunt zelfs een testament naar Thais recht in NL bij de notaris laten passeren als je lang genoeg in Thailand woont.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website