Beste lezers,

Ik ga binnenkort weer drie maanden naar Thailand en wil daarna mijn Thaise vriendin voor drie maanden mee terug naar Nederland nemen.

Moet ik nu reeds een gelegaliseerd formulier van logiesverstrekking en garantstelling bij mijn gemeente laten maken, of kan ik dit op de Nederlandse ambassade in Bangkok doen, tegelijk met de visum-aanvraag door mijn vriendin?

Bedankt voor de reactie en groet,

Tom


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Kan ik een gelegaliseerd formulier van logiesverstrekking en garantstelling ook op de ambassade regelen?”

 1. william zegt op

  Naar mijn weten Tom kun je dit formulier alleen bij de gemeente in je woonplaats maken,
  uiteraard kun dit formulier daarna meenemen naar de Ned. Ambassade in Bangkok samen met
  het visum aanvraag formulier van je vriendin, succes

 2. TH.NL zegt op

  Je zal alles hier al moeten regelen want je mag niet mee naar binnen tijdens de aanvraag van je vriendin op het consulaat. Tot een jaar of 6 geleden mocht dat nog maar nu niet meer.

 3. johan zegt op

  Ja, let op, alles eerst hier regelen !! Je kan niet zomaar je vriendin meenemen met een formulier voor garantstelling enz.. Je moet ook je inkomen of banktegoed aan kunnen tonen, door middel van bankafschriften en ev. loonstroken, over, in ieder geval de laatste 3 maanden, en natuurlijk het formulier voor de visumaanvraag + kopie van je paspoort, en een vluchtreservering voor je vriendin,
  Bovendien heb ik begrepen uit informatie van de ambassade, dat de visumaanvraag vanaf oktober niet meer in Bangkok wordt afgehandeld maar in Kualalumpur Maleisie . je levert de papieren nog wel in op de ambassade in Bangkok, maar de ze behandelen de aanvraag niet meer. Ik weet niet of dat extra tijd vergt , maar ik zou er maar wel rekening mee houden .
  Succes Johan

 4. Seyfettin zegt op

  Inderdaad je zal alles hier in Nederland moeten regelen, bij de gemeente waar jij bent ingeschreven.
  En als je alles doet wat op de site staat, van Nederlandse ambassade in Bangkok, moet het lukken.
  Ik spreek uit eigen ervaring. Pas voor mijn vriendin visum aangevraagd en derde dag stuurden ze goed keuring en stempel op de paspoort naar haar huis.Ook daarvoor bedank ik de ambassade.

 5. MACB zegt op

  De vraagsteller zou er goed aan doen het Thailandblogdossier ‘Schengenvisum’ te raadplegen (zie menu aan de linkerkant van deze pagina). De ambassade zamelt alleen maar papieren in, en dat is veel meer dan alleen maar het formulier van logiesverstrekking dat u zelf voor uw vriendin in Nederland (bij uw gemeente) moet regelen. Raadpleeg ook de website van de ambassade in Bankok.

  • Tom zegt op

   Allen hartelijk dank voor de antwoorden. Ik ben op de hoogte van alle benodigde papieren ook via het dossier. Maar ik wist nog niet dat je niet mee naar binnen mag.

 6. Adje zegt op

  Ik het vorig jaar als volgt gedaan.
  Je moet het formulier van garantstelling in Nederland invullen en vervolgens naar het gemeentehuis gaan om je handtekening te laten legaliseren.
  Je moet vervolgens zorgen dat je alle gegevens hebt om de visa aan te vragen. Dat wil zeggen, Kopie van je salarisstroken ( laatste 3 maanden ) een reisverzekering voor je vriendin moet geregeld zijn ( kan in Thailand ) en een retourticket ( of reservering daar van. ) daarna kun je samen naar de ambassade gaan om het visa aan te vragen. Je mag niet samen de kamer in naar de ambtenaar bij wie je de aanvraag doet. Haar paswoord wordt ingenomen en wordt teruggestuurd met visa. Als er stukken ontbreken dan krijg ze het meteen op de ambassade te horen. Maar aangezien de stukken nu naar Maleisië worden gestuurd weet ik niet of ze nu meteen alles controleren. Volg het advies op van de andere lezers en kijk even op de site van de Nederlandse ambassade of immigratiedienst.

 7. Seyfettin zegt op

  Als aanvulling op sommige berichten, en eigen bericht.
  In Nederland formulier ingevuld voor garantstelling en deze laten goed keuren op het gemeentehuis en ter plekke handtekening op zetten. laatste drie salaris stroken, daarvan kopie’s , dan naar werkgever en werkgevers verklaring, waarop staat dat jij nog in dienst bent voor onbepaalde tijd, dan verzekering afsluiten voor je vrienden zolang ze hier in Nederland zal verblijven, deze moet overeenkomen met de aanvraag van je visum, retour ticket reserveren voor haar, zodat ze kunnen zien dat ze terug keert. Ik heb vlucht bij China Airlines in Bangkok geregeld,daar ze geen geld vragen en gratis doen,heb daarbij verteld,als het aanvraag niet doorgaat dat we vanaf willen. Foto kopie van mijn paspoort,Visa Application Form ingevuld, doe deze goed lezen en in vullen, niks vergeten.
  Wat ze nog extra wilden van ons is, mijn entree van beide keren naar Thailand met stempels er op kopie daarvan, plus wat foto’s dat we samen waren. En van haar 2 foto’s plus kopie paspoort
  Persoonlijk heb ik ook een begeleidende brief er bij gedaan. Duidelijk vertelt, dat ik er voor zal zorgen dat ze terug zult gaan,omdat we in de toekomst iets samen op willen bouwen en dat er kans bestaat dat ze naar Nederland zult komen. En ik geen risico wilde lopen door verkeerde informatie verstrekken, later problemen te krijgen.
  Ook ik mocht niet naar binnen, ze werd alleen geinterviewd.

  19/12/2013 in gediend en 3 dagen later was het al onderweg. Inderdaad komt van uit Kuala Lumpur en drie dagen later had ze op haar adres. Ik ga haar op halen in februari.
  Hiermee hoop ik ook anderen te helpen, zoals ik ook door informatie op Thailand blog geholpen ben.

  Ik heb letterlijk het home pagina eisen gevolgd op het adres van Ambassade.

 8. peter zegt op

  Alles kan geregeld worden op de Ambassade in Bangkok.
  Kijk op de site van de Ambassade
  Je bent tenslotte al in Thailand dus het is onzin als je eerst naar Nederland zou moeten om het via de gemeente te regelen.
  Download het formulier van logiesverstrekking en garantstelling via internet van de ambassade vul het met de hand in niet via de pc. maak een afspraak via het afspraken systeem. http: //www.vfsglobal.com/netherlands/thailand lees goed wat daar staat lees het 1 ,2,3,keer betaal de fee die je moet betalen.
  zorg ervoor wanneer je naar de Ambassade gaat dat je alle papieren bij je hebt kopieën van alles.
  En vergeet vooral niet dat je waar moet maken dat je voldoende inkomen hebt om garant te staan.
  Als je al hier bent is het niet waarschijnlijk dat je salaris strookjes bij je hebt.
  zo ja dan van minimaal de laatste 3 maanden.
  Zo niet dan een kopie van je bank rekening waar voldoende geld op moet staan.
  Als je internet bankiert kun je een scherm afdruk maken en printen.
  Heb je je zaken voor elkaar dan gaat alles op rolletjes zo niet dan zul je een keer terug moeten naar de ambassade met de aanvullende informatie.
  Leg je vriendin duidelijk uit wat ze kan verwachten ook dat er een interview aan vast zit en jij mag niet mee naar binnen.
  Tenslotte als jullie je zaken op orde hebben is er geen enkel probleem maar denk niet dit doen we wel even.
  Als je je aan de spelregels houd heb je geen problemen en hoef je ook niet eerst naar Nederland.

  Ik verblijf hier het grootse deel van het jaar en heb mijn vriendin ook vanuit Thailand mee genomen naar Nederland en heb hier alles geregeld.

  Succes !!

  Gr. Peter

  • MACB zegt op

   ‘Garantstellingsformulier te regelen via ambassade’ is geheel nieuw voor mij.

   Ik heb de website van de ambassade bekeken en kan daarover niets vinden. De website van VFS GLOBAL meldt: “Declaration of Guarantee (“Formulier Garantstelling/ Logiesverstrekking”) This form has to be completed by the Dutch host and his/her signature has to be legalized at the municipality. This form is available at Dutch municipalities or on the website.”

   http://www.vfsglobal.com/netherlands/thailand/visitingfriends_documentsrequired.html

   Helaas zie ik het formulier noch op de website van de ambassade, noch op de website van VFS GLOBAL. Ik denk dat ze bedoelen “…or on the website of the municipality.” Kijk ik ergens overheen?

   De garantstelling is wellicht via internet bij de gemeente te regelen; elke gemeente zal daarvoor bepalingen hebben. VFS GLOBAL verwart ‘legalised’ met ‘certified’. Het garantieformulier moet door de gemeente zijn gewaarmerkt/ondertekend = certified. Het formulier dient hoofdzakelijk als bevestiging van woonplaats/adres van de garantseller. De veel omslachtiger legalisatieprocedure is beslist niet nodig.

   De aanvrager is overigens nog in Nederland (zie 1e regel van zijn vraag) en kan de garantstelling derhalve bij zijn gemeentekantoor regelen.

   • Daniel zegt op

    Ik kan bevestigen dat het gewoon mogelijk is om Garantstelling te tekenen op de ambassade in Bangkok. Heb dit zelf in december 2013 gedaan, de kosten waren € 26,25 en daarmee wel hoger als ik gewend was in NL.

    Het is dus onzin dat dit alleen bij gemeente in NL geregeld kan worden. Gezien er geen reden is om het niet nu in NL te doen zou ik dit adviseren gezien de hogere kosten in Bangkok.

    Daarnaast moet je natuurlijk alle andere documenten meenemen uit NL.

    Verder is een visum aanvragen niet heel moeilijk als je de juiste documenten + voorwaarden hanteert.

    Succes,

    Daniel

 9. BA zegt op

  Dat formulier voor garantie en logeeverstrekking hoef je in principe nog niet eens in te vullen. Alleen je handtekening zetten en legaliseren bij de gemeente. De gemeente controleerd namelijk helemaal niet wat jij invult, ze legaliseren alleen de handtekening.

  Als je dat hier laat doen, kopietjes mee van je arbeidscontract en je laatste 3 loonstroken, dan heb je in principe alles wat je nodig hebt. De rest kan je namelijk wel regelen als je in Thailand zit.

  • Daniel zegt op

   Denk niet dat je hierin gelijk hebt, maar kan het niet garanderen.

   Bij alle garantstellingen die ik tot op heden heb gehad moet ik altijd legitimatie bewijs overleggen en alle gegevens van legitimatiebewijs moeten ook op de formulieren ingevuld zijn. Ook werd het adres geverifieerd waar ik ingeschreven stond gecontroleerd met het formulier.

   De controle bij Ambassade in Bangkok was minder uitgebreid, denk omdat ze daar niet alle controles kunnen doen.

 10. Tom zegt op

  Alle reageerders hartelijk dank voor de reacties.
  Conclusie: het is mogelijk de verklaring op de Nederlandse ambassade in Bangkok te regelen, maar is veel duurder dan in je Nederlandse gemeente. Dus voor diegenen die al in Thailand zijn, is het mogelijk.
  Wie dus nog in Nederland is, kan het goedkoper in zijn gemeente regelen.
  Er is dus weer een stukje onduidelijkheid opgelost.
  Verdient dit een aanvulling op het dossier?
  Nogmaals allen dank.
  Tom


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website